Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Мисля, че е от тракерите. :)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Според мен Арена и Замунда умишлено ограничават БТК в пиковите часове. С това обаче си правят лоша реклама в дулгосрочен план. Все пак това е оператора с най-много абонати.

От БТК ли правят старите мизерийки с достъпа до замундата и арената или наистина има някакво проблемче ? От половин час не ми се отварят и двата сайта а торентите са в червено и имам само лек ъплоад към арената от около 1 кб, при вас как е ?

Кога пък БТК е правила "мизерийки" ? Май не си в час - за да си свалят натоварването тракерите ограничават БТК абонатите. Дори има цели пулове, на които им излиза "плоската грешка" с ненамерена MySQL и т.н.

Така че не се изцепвай така в мрака, моля те

ПП.А пък в момента пише на чист български на АренатаБГ:

Уважаеми потребители,

през следващите 24 часа ще бъде проведена профилактика и сайтът няма да работи нормално.

Така че не се изцепвай така в мрака, моля те

Благодаря ти за любезното обяснение sad.gif

Благодаря ти за любезното обяснение sad.gif

Хич не ми се сърди - това е обсъждано 1000+1 пъти, да не говорим, че като се замисли човек, няма логика в това доставчик да ограничава потребителите си.

Най-малкото са излишни ресурси и време за него.

Ако беше потърсил в темата (само 2 страници назад, пък има и търсачка) щеше да видиш адреса, който съм дал за тестване на "евентуални" ограничения на торент трафиак от ISP-та.

http://broadband.mpi-sws.mpg.de/transparency/bttest.php

Чакай, каква разклонителна кутия! Дуплекс ли си или с PCM?

Да няма случайно телефон ПРЕДИ сплитера вързан

Разклонителната кутия на БТК, в която влиза многочифтовия им кабел, който след това се разделя към абонатите в сградата

Разклонителната кутия на БТК, в която влиза многочифтовия им кабел, който след това се разделя към абонатите в сградата

А от нея до теб, трасето не е ли проверено?

И пак питам - дуплекс, PCM нещо да има.

Не разбирам и сплитера дали е поставен правилно (преди всички телефони)

И аз имам въпрос. Значи чакам си аз 12-те мбит-а и след разговор с 0800100 ми се обясни, че няма да ги получа. И с всичката си наглост ми казаха " Ами идете в център на БТК да ви сменят тарифния план, да плащате 20лв." И какво ся аз ще плащам 20 кинта, колкото другите плащат за 12 мбит-а и ще ползвам 4? Не е ло малко нагло? Та въпроса ми е как точно се процедира с прекратяването на договор? Искам да съм наясно, за да си подготвя нервите. Мисълта ми е да очаквам ли да ме карат да плащам някакви неустойки или нещо такова? То аз, че няма да платя, няма, но ми се иска да знам какво да очаквам.

Редактирано от sparco0 (преглед на промените)

Чакай сега - ти си на 4Мб и плащаш 37,99 (не съм сигурен за таксата всъщност) и се оплакваш, че като не могат да ти пуснат 12Мб, понеже линията не може да ти ги осигури и ще плащаш САМО 20 лв (1/2 от това което плащаш до сега за същите 4Мб) и си недоволен? Така или иначе имаш 50% намаление!

Като не ти харесва тогава, не си сменяй абонамента - карай си все така на 4Мб/40лв :P

Извинявайте ако има такъв въпрос, използвах търсачката но не намерих нищо

Има ли възможност ако мина на бтк да си имам реално IP тоест да се отваря от цял свят ?

Да, адреса ти ще бъде реален.

Пише го и в условията на услугата на btc.bg

Здравейте. Пиша ви с един доста досаден и за сега неразрешим проблем, надявайки се да ме посъветвата какво да предприема. Та ето го и проблема: Приятелката ми беше на ADSL 2Mbit, като след новите увеличения реши, че ще се включи на ADSL 12Mbit. Пратиха й писмо, в което пишеше, че ще я прехвърлят автоматично на новата тарифа като срока, ако не се бъркам, беше до 15ти Май. Всичко добре, но и до ден днешен си стои на заветните 2Mbit-а. Доста се опитвахме да се свържем с Help Desk-а, но удряхме на камък и в накрая решихме да отидем до офис на БТК. Там момичето погледна нещо и ни каза, че вече е прехвърлена на новите скорости, в което може би има нещо вярно, защото Upload-а си е 1Mbit, така както трябва да е, но Download-а си стои на 2Mbit-а. И тук вече не знам какво да направя. Сами се сещате, че ако не могат да доставят 12Mbit няма смисъл да плаща 25лв, тъй като може да плаща по 20лв и пак да си сваля с 2Mbit. Има ли някакъв чалъм да се свържем със съпорта, или пък да идем да подадем някаква молба с проблема и ако не могат да го разрешат да се прекрати договора по тяхна вина? Предварително ви благодаря за каквато и да е помощ, защото се чувствам в безизходица, а и до някъде отговорен, понеже аз я накарах да се включи на БТК, но при мен няма никакви проблеми :)

Редактирано от kanar4e (преглед на промените)

Имам проблем с UPnP-то на модема 831. Опитах се и сам да отворя портовете през my.contact.bg, но ми дава:

"NAPT настройки

Няма връзка с ADSL модема, моля опитайте отново по-късно"

За съжаление бТК смениха и паролата на рутера, та сега е много кофти, защото нищо не работи както трябва. Да шм пиша ли писмо за DMZ? Или ще предложите нещо друго?

Ако са сменили паролата, то тя СЕ ПОЛЗВА през my.contact.bg

Повече ми мирише, че е сменена от теб и си я забравил ?

Няма как уеб страницата да знае твоята парола.

Опитай да го ресетнеш и отново да си активираш потребителя.

Ресетнах го няколко пъти и пак си е така. Можеш ли да пробваш дали на теб ти се отваря NAPT. :)

P.S.: Паролата на бТК не бих я сменил, защото модема си е техен, а не мой. :)

Потвърждавам - NAPT настройката РАБОТИ през my.contact.bg

до NAPT настройките няма достъп, ако е сменена паролата на самия модем, а не тази за my.contact.bg. Аз си бях сменила паролата за модема и не ме пускаше, казваше ми, че няма връзка с модема. Като върнах техбите пароли, всичко беше ок. Но там няма да видиш опция за Upnp. Трябва да звъннеш на хелпдеска, те да видят дали изобщо ти е чекната тази опция на модемчето (макар че по подразбиране си е чекната)

Мисълта ми беше, че след ресет, за да се конфигурира модема на бТК им трябва да знаят админ паролата, нали?

И защо след като модема се конфигурира успешно, NAPT не желае да работи.

А нормално ли е, когато съм в NAT режим да мога да се обръщам директно към външния си IP адрес? Преди време не ставаше и трябваше да се ползва 192.168.1.1, а не реалният ми IP.

Мисълта ми беше, че след ресет, за да се конфигурира модема на бТК им трябва да знаят админ паролата, нали?

И защо след като модема се конфигурира успешно, NAPT не желае да работи.

А нормално ли е, когато съм в NAT режим да мога да се обръщам директно към външния си IP адрес? Преди време не ставаше и трябваше да се ползва 192.168.1.1, а не реалният ми IP.

Нали ти казах, че не работи, когато са променени праолите за достъп до самия модем. С 192.168.1.1 (може и с реалното ip също) си влизаш в модема, когато си на място, на компа. А с реалното ip може да го правиш отвън, когато не си у вас

Да, работи. Но с новия firmware са сменени и паролите за модема. Затова звънкай на хелп-а и не се притеснявай

Здравейте, имам един малко тъп въпрос, на който обаче операторите и някои продавач-консултанти не успяха да ми отговорят за това го задавам тук. Има ли ограничение на сесиите dsl-a на БТК???

Остава да обясниш какво разбираш под сесии.

Ако са PPPOE сесии - разбира се, на предната страница Iceman мисля го обясни подробно (по повод на тока и зависването на сесията)

Остава да обясниш какво разбираш под сесии.

Ако са PPPOE сесии - разбира се, на предната страница Iceman мисля го обясни подробно (по повод на тока и зависването на сесията)

В такъв смисъл, че като отвориш една страница ти е 1 сесия, като теглиш песен например от http или ftp пак ти е 1 сесия и т.н.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.