Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Здравейте, аз бих искал да ви попитам каква е тази допълнителна Internet connection, която се появява от време на време до Local area Connection, а понякога я няма или не е свързана. Даже се появяват още две компютърчета до тези за LAC долу до часовника, когато я има и работи.Понякога изчезва-въобще я няма но и в двата случая всичко си работи добре и торентклиента и браузването в нета, и скайпа.

Дали товае свързано с БТК АДСЛ и дали тази скорост която е написана там е тази която ми дават (6.8 Мбит/с), щото съм на договор за 12мбт за 25лв.

stefanvalja - Отваряш мрежови връзки, най-отгоре цъкаш на "Разширени", избираш "Незадължителни мрежови компоненти" и във отворилия се прозорец махаш където има отметка, след като ги махнеш цък на напред, рестартираш и си готов cool.gif Това е програма на Win за следене на трафика, излючително дразнещо допълнение :)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 251,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

А защо на единият шот който си дал Уиндоус-а ти е на български, а на другият ти е на английски и къде са тези допълнителни компютърчета ?!

Двата скрийншота са от сва различни компа с БТК АДСЛ, моя домашния ми е на български(6.8 Мбит/с).Има опция да маркираш дали искаш да ти съобщава когато връзката се активира, аналогично на SHOW ICON IN NOTIFICATION AREA WHEN CONNECTED на LAC и изглежда тогава съм я отмаркирал,но излизат точно до другите две мигащи компютърчета долу до часовника и са абсолютно същите.

Ясно ми е че не е някакъв проблем тази връзка, но ми е интересно защо понякога я има, понякога въобще я няма , а понякога е със статус NO connected и като цъкнеш да се свърже, казва че не е възможно пък нета си работи.

И още нещо: в момента съм на служебния си комп, и като се прибера в къщи ще видя и Комодо фиреуола ми като я засече веднъж какъв IP адрес изписа на тази призрачна Internet Connection.

Ето и като цъкнеш на свойствта иsad.gif в момента е била прекъсната а виждате че уторента работи и вярно- не съм отметнал оведомяването.....)

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

stefanvalja - Прочети ми поста и ще разбереш каква е "тази призрачна Internet Connection" :angry:

това мисля, че е мониторинг през UPNP протокола. опцията ако бъде изключена от модема няма да ти се появява.

при тази опция не ти трябва пренасочване на портове за някой приложения

това мисля, че е мониторинг през UPNP протокола. опцията ако бъде изключена от модема няма да ти се появява.

:wub:angry.gif:angry:

Абсолютно прав.

Косвено и Милената е прав, защото ако деинсталира потребителя всички допълнителни екстри, ще махне дефакто и uPnP поддръжката.

ПП: Ама се питам защо ;) Защото според официалната поддръжка за България на Скайп (г-н Н.Филипов a.k.a. ZmeyPC) uPnP е модернизирана от Скайп версия на PnP и е отговорна пряко за качеството на звука :angry:

А нали не ви свири рутъра? Или ако е така, гледайте поне да е HiFi :beer:

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Благодаря ви за изчерпателната информация.

Не смятам да махам нищо, все пак не е толкова досаден този мониторинг ( ако искаш го гледай, ако не искаш махаш отметката и си ти....)

Здравейте. От постоянно появяващите се банери в сайта, на човек понякога му става любопитно и решава да види рекламата. Обикновено не се интересувам от сайтове като "Сладур", но вече близо месец гледам банера и като цъкнах да видя за какво става въпрос, вместо да се отвори сайта се появи ето този надпис:

Ако виждате този текст то най - вероятно интернет доставчикът ви е абсолютен аматьор и горещо ви препоръчваме да го смените в най - кратки срокове за да нямате бъдещи проблеми.

Ако въпреки това не желаете по една или друга причина да го сменяте, обадете му се и му кажете, че абсолютен аматьор и че DNS записите на сайта www.topsladur.com са сменени преди 10 дни и е необходимо той като ваш доставчик да ъпдейтва DNS сървърите си поне веднъж на 24 часа, както го правят истинските интернет доставчици.

DNS записите на сайта са:

ns27.bgdns.net

ns28.bgdns.net

Поздрави и от екипа на www.topsladur.com

Не е ли малко агресивно и настъпателно, като смятам че БТК не са аматьори. biggrin.gif

Не знам дали са аматьори, но имам подобен проблем с един сайт... Вече втора седмица от БТК гледаме стария сайт, а от други доставчици - новия, който се хоства на друго място...

Същият проблем,не с един а няколко сайта..

Интересно пък как при мен от 3 АДСЛ абоната се зарежда ?

Да не би някой "хитро" да използва нечий ДНС сървър (както имаше по едно време тук съвети за FreeDNS и подобни) вместо лесно да се остави 192.168.1.1 пък рутра да се оправя сам!

А м/у другото, основна характеристика на DNS записа е валидността на записа, което се настройва от собственика :) Така че ако собствениците на topsladur.com са решили мъдро да им е валиден записа 168 часа, това си е техен проблем. Да не говорим пък, че при местене на записа "еуемнтарно" се оставя в ДНС зоната един А запис, който да сочи новото IP и воала, номера станал без да можеш да се извиниш с невежеството на някой друг (който го няма тук, той е виновен - стара българска поговорка)

Така че драги потребители, малко по-леко с квалификациите, не за друго, ами понякога се излагате.

М/у другото си направете на личните машини по едно ipconfig /flusdns за да сте сигурни и във вашия кеш на ДНС записите.

ПП.Не ми се играе сега с dig, но вероятно ще блеснат и още велики творения на духовит админ. Сетих за това за поста на life_alert и текста, който постна от въпросната страница - ами аланкоолу, след като си даде труда да напишеш такова умотворение, да бе ползвал неща като 301 редирект най-малкото щеше да е прост, кратко, елегантно и да работи !

ПП2: И все пак направих един бърз диг, защото не обичам да злословя за колеги неоснователно. Записите са коректни (В МОМЕНТА, на новият ДНС) за което се извинявам задочно на колегите:

;; AUTHORITY SECTION:

topsladur.com. 21600 IN NS ns28.bgdns.net.

topsladur.com. 21600 IN NS ns27.bgdns.net.

( валидност от 6 часа)

Което не изключва валидност от 30 дни на стария ДНС запис ;)

Което не изключва мнението ми за А записа в ДНС, както и 301 редиректа :)

Също не изключва и съмнението ми за настройките на BIND

Редактирано от Topper (преглед на промените)

За да приключим темата (да си вземат бележка потребители, които не им отговаря правилната страница)

;; ANSWER SECTION:

topsladur.com. 21600 IN A 87.120.40.39

;; Query time: 36 msec

;; SERVER: 212.39.90.42#53(212.39.90.42)

Изглежда проблема си е чисто недоглеждане (от страна на Хост.бг) или недай си боже немарливост!

За какво говоря:

Тук можете да проверите всички данни за домейна

Обърнете внимание на :whois записа:

Domain Name: TOPSLADUR.COM

Registrar: DIRECTI INTERNET SOLUTIONS PVT. LTD. D/B/A PUBLICDOMAINREGISTRY.COM

Whois Server: whois.PublicDomainRegistry.com

Referral URL: http://www.PublicDomainRegistry.com

Name Server: NS27.BGDNS.NET

Name Server: NS28.BGDNS.NET

Status: clientDeleteProhibited

Status: clientTransferProhibited

Status: clientUpdateProhibited

Updated Date: 23-jun-2008

Creation Date: 02-jun-2008

Expiration Date: 02-jun-2010

Регистиран на 23.06.08, последен ъпдейт на 23.06.08 (явно когато е сменен хостинга)

А сега ДНС записите:

topsladur.com IN SOA server: ns27.bgdns.net

email: titov.host.bg.topsladur.com

serial: 2008060200

refresh: 3600

retry: 1800

expire: 1209600

minimum ttl: 21600

Този сериен номер serial: 2008060200 означава - записа е създаден на 02.06.08 (дата на регистриране на сайта)

Обаче промяната на адресите ще влезе в сила, когато другит ДНС сървъри не открият разлика в адресит, а едва когато има разлика в серийния номер!! За това е предвидено да се изписва дата+сериен номер на датата, за да могат да се направят няколко промени (999;)) в един ден. Ако не бе прекопирано всичко сляпо, а се бе написало правилното 20080623000 (001, 002 няма значение) нямаше да има проблем с домейна !

Та за аматьорите....

Може би да прочетат поне uroci.net :speak:

Видях че има такава тема но постовете са толкоз много а и доста търсих и четох там но по моя проблем почти нищо не намерих та за това пускам друга тема ако може да не се трие поне 3- 4 дни за да разбера дали и други имат моя проблем

Проблема ми е следния

Абонирах се за БТК АДСЛ - 12 мегабита от месец април и от тогава ми са и проблемите - модема, както си сърфирам из интернет рестартирва - угасват му всички лампички без пауера - пауера си свети в зелено.

Модема ми е от малките тъмносини имаше нещо ZXDSL - II. ако не се лъжа

най интересното е че рестартирва най често в определени часове - между 14:00 - 15:00 и около 22:00

разбира се има и рестарти и през останалото време но не толкова чести. имало е почти по 5- 6 дни когато модема не е рестартирал нито веднъж.

но това е рядкост.

Няколко пъти се обаждах на БТК за тоз проблем идваха - мериха линии - не показваха увеличен шум после казаха че от дуплексния телефон - добре изключих го пак същата работа.

( двата телефона са вързани след сплитера на адсл модема - пояснение )

смениха и модема пак с такъв син и никаква промяна рестартите остават. има ли решение и някой има ли такъв проблем.

Сега предлагат едни бели модеми които били по устойчиви но пък ми казаха че не можели да им се отварят портовете вярно ли е.

Редактирано от wasil2006 (преглед на промените)

Имах подобни проблеми. При мен лампичката DSL започваше да примигва и така до безкрай. В момента в който вдигна телефона и набера ADSL Helpdesk или просто телефона е вдигнат, DSL-а светва за постоянно и има връзка. След като затворя телефона връзката се разпада отново.

1. Изчаках търпеливо и дадах заявка за повреда /ADSL-Helpdesk/. Дойдоха провериха модема, сплитера и връзката с компютъра.

2. Отново подадах заявка за повреда. Дойдоха и смениха сплитера.

3. Отново подадах заявка за повреда. Дойдоха и смениха модема. /Започнаха да ме поздравяват като ме видят и станахме почти приятели с техниците на БТК/

4. Отново подадах заявка за повреда. Дойдоха и смениха нещо в тел.разпределителна кутия във входа.

5. Отново подадах заявка за повреда. Дойдоха и смениха нещо в някаква кутия по трасето.

Вече втори месец всичко работи и не съм си изключвал ии рестартирал модема.

Моят съвет е упорито да ги викаш, докато не го оправят. Непрекъснато трябва да твърдиш, че ако това не работи ще прекратиш договора. Доколкото знам това е една от причините, от които договорът може да бъде прекртатен без да плащаш всички такси до края на срока.

Успех !

Здравейте искам да ви помоля да ми обясните как става номера от Динамично НЕреално ИП на БТК АДСЛ да стане Динамично Реално ИП. Много ми е спешно . Моля който знае да ми сподели :)

бтк адсл е с динамично реално ип за хоум тарифи и с статично релано за бизнес тарифите , това че компа ти получава локално ип 192.168.1.x е защото модема получава реалното ип и после по лан интерфейс се свързва с компа ти и прави НАТ ( Network address translation ) което в общи линия позволява от едно реално ип да се свързват повече от един комп ... и когато на реалното ип се получи пакет на порт 80 примерно за 192.168.1.2 той се редиректва по лан-а до съответния комп, така че бтк адлс дава реално динамично ип ( сменя се всеки път при ресет на модема ) , с dyndns можеш да си сложиш днс който да актуализира ип-то ти щом се смени и примерно независимо от това кое ип си в момента като напишеш юзър1234.динднс.ком да те свързва към желания комп

p.s: за да получаваш реалното ип директно на компа си ( без нат ) тогава трябва модема да е настроен в бридж мод ( бтк не правят това а и не го позволяват ) и също така да дигат пппое сесията на модема ( от където тиидва нета ) директно от компа , но за да направиш това ти трябват паролите за модемите ( който бтк нарочно и с пълното си право не дават) , но щом питаш този въпрос значи по добре не бутай по модема , нищо няма да постигнеш освен да останеш без нет

Редактирано от SnOOpeRa (преглед на промените)

До болка познато.

Аз, като гледам, съм късметлия. Звъннах на бТК, още на следващата сутрин дойдоха техници, смениха ми модема с новия бял.

След смяната нямам никакви проблеми.

Мисля, че един телефонен разговор, който върви с молба за бял модем, ще ти оправи проблемите, ако, разбира се, ти се падне оператор, който е пич.

Глупости,могат да се пренасочват портовете на белите модеми.стискам палци да не сменят паролата докато мина на него модем и си извлека ПППоЕ усера и паролата..оттам ако ще камъни да валят аз дсл модем си имам :-D

Хехе Добър вечер ,

Iмам една проблематичност тука , опитвам се да си отворя едни портове тука...Влизам в my.contact.bg/ моята мрежа / NAPT настройки и ми изписва няма връзка с adsl модема бла бла.Четох тука други теми за влизането в модема , преди година и малко повече един приятел , направи нещо и влезе в модема и смени паролата даже , не знам точно какво направи ама го направи...Ама аз кух и я не я помня...Вече не си говорим с него и няма как да я разбера а и едвали ще я помни и сега какво трябва да направя?Ресетнах модема няколко пъти и пак не ми зарежда napt настройки...Последното нещо , което искам да правя е да им се обаждам на тия бтк... ;)

След като не помниш/не знаеш паролата, нищо друго освен ресет не може да ти помогне.

Ще разбереш, че си успял да възстановиш заводски/БТК настройки, когато ти зареди при който и да е адрес my.contact.bg и ще ти иска име и парола от договора за активиране на профила.

Успех

Хехе Добър вечер ,

Ресетнах модема няколко пъти

и ми казва , че неможе да се свърже с модема...И да само ми зареждаше my.contact.bg

Редактирано от FatalCLaw (преглед на промените)

Здравейте,

искам да попитам дали някой в София има проблем от вчера с ADSL, интернета постоянно прекъсва 2 минути има нет след това 2 няма и така постоянно прекъсва. Звънях на БТК и ми казаха, че имали авария в много части на София и до края на деня трябвало да се оправи ама нещо много ме съмняват...

Че то всички имат, Бизнес Център Младост нямаше до 9 ток в някои части. Хостинги в НДК бяха паднали...

Ти какво очакваш след буря ?

Че то всички имат, Бизнес Център Младост нямаше до 9 ток в някои части. Хостинги в НДК бяха паднали...

Ти какво очакваш след буря ?

Попитах специално дали е заради бурята вчера и техника на телефона каза, че проблемите са от друго естество. Преминах на БТК точно за да не ми спира нета при всяка буря плюс това не беше кой знае колко силна...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.