Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

...

коментар извън темата

Да прав си имаше го това нещо и при мен,и не е само при utorent, но и с azureus и emule, въпреки че ми бяха пренасочени всички портове.Тук не става въпрос за нови и стари версии на utorent! Проблема се оправя с рестарт на модема.Да ама следващия ден пак същият номер...тогава звъня на хелпа и им обяснявам,даже в реално време им казвам в момента кой порт тествам.Смислен отговор не получих...защо се случва това,странното е че от тогава проблема изчезна.Така че звънете-не ги жалете проблема си е тяхен!

32644690tf0.jpg

32644690tf0.c6d39a5be2.jpg

EDIT: Да ама НЕ - проблема стои,затворени портове при тест с горепосочените utorent,azureus,emule (конкретните портове в случая са:47973,4662,4672 и 49681)

След рестарт на модема всичко е O.K

Давайте идеи...

DMZ хост на 192.168.1.2

Край, всичко е пренасочено.

Има някои модеми, при които освен DMZ трябва и порт 80 (поне с този порт съм се сблъсквал) да е пренасочен. Мисля, че бяха 831 v2.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 255,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

DMZ хост на 192.168.1.2

Край, всичко е пренасочено.

Има някои модеми, при които освен DMZ трябва и порт 80 (поне с този порт съм се сблъсквал) да е пренасочен. Мисля, че бяха 831 v2.

В случая моя е 531B...интересното е че все още портовете са наред след снощният рестарт когато писах че проблема стои...Днес ще следя на всеки час поне да се установи времето когато се затварят.Не е проблем мисля порт 80 иначе тези от хелпа биха казали...не че им вярвам де. :nono:

DMZ хост на 192.168.1.2

Край, всичко е пренасочено...

и за всеки случай "вържи" в DHCP-то 192.168.1.2 към твоя MAC

или задай твърдо адреса си на 192.168.1.2

бтк имат ли възможност да се закупи реален Ип адрес с който може да ме виждат всички?!? .До колкото знам адресите им са динамични ...

Редактирано от Xboxxx (преглед на промените)

Да, ако ползваш Бизнес пакет - там тази услуга е безплатна! cool.gif

бтк имат ли възможност да се закупи реален Ип адрес (т.е адрес които да не сменя след всяко ресване на модема)...

Изясни си понятията. Това да е публичен (не реален) не означава че трябва да е статичен

1.използвам домашен пакет

2.Искам Ип адрес уникален т.е реален за да хостна сървър за да могат всички да влизат това ми е въпроса на домашните пакети има ли я тази услуга няма значение дали е платена или безплатна

1.използвам домашен пакет

2.Искам Ип адрес уникален т.е реален за да хостна сървър за да могат всички да влизат това ми е въпроса на домашните пакети има ли я тази услуга няма значение дали е платена или безплатна

препращане на портове+dyndns вършат чудеса за домашни сървъри

препращане на портове+dyndns вършат чудеса за домашни сървъри

и как става това?!

и как става това?!

точно в тази тема е описано поне десетина пъти как се прави. А за dyndns - отиди на сайт, регистрирай се, избери си поддомейн, изтегли софтуера, инсталирай го и си в бизнеса

до колкото видях сайта https://www.dyndns.com той е за хостинг услуги

на мене ми трябва реално Ип да хостна (Diablo II) Сървър на моя компютър и всички да го виждат и да могат да влизат

на мене ми трябва реално Ип да хостна (Diablo II) Сървър на моя компютър и всички да го виждат и да могат да влизат

Ти си имаш публично (реално) ip, но то и е динамично, т.е. при всеки рестарт на модема си "хващаш" ново такова. Ако искаш всеки път да си "хващаш" едно и също ip, както ти е казал и icemans трябва да си на бизнес пакет :wors:

при домашен пакет неможе ли да се закупи тази услуга?!

Не! Това е допълнителна услуга за бизнес пакетите

Странна работа как четете - DynDNS идва от dynamic DNS service ? От къде на къде намеси хостинг.... Чети внимателно!

Модемите на БТК го поддържат от софтуера си, ако нямаш парола и име, чакай да го направят на contact.bg

Иначе Капитана каза: тук е писано поне 10 пъти. Чети, втори път!

http://www.dyndns.com/services/dns/dyndns/

Dynamic DNS (DDNS) allows you to create a hostname that points to your dynamic IP or static IP address or URL. We also provide an update mechanism which makes the hostname work with your dynamic IP address. We continue to offer this service free to the Internet community as we have done so for nearly 10 years.

Избираш си свободно твоят поддомейн в някои от тези 88 http://www.dyndns.com/services/dns/dyndns/domains.html

Качваш си програмката им и всеки път, когато ти се смени IP-то (което винаги е публично и реално) твоят хост ще сочи него. Например xbox.homeip.net - приятелите ти да пиша това и ще се свързват.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Само 1 допълнение - DynDNS не се поддържа от най-новите рутери на БТК Huawei MT882

Иначе няма проблем услугата да се ползва чрез специализирания софтуер на сайта на DynDNS.

Редактирано от pemo (преглед на промените)

Още едно доказателство кои са по-добрите рутъри ;)

(тезата на dot, която и аз поддържам)

Уважаеми съфорумци, моля да се ограничавате в дискусиите си по темата и да не си позволявате лирични отклонения.

П.П. Малко поизчистени съобщения

BTC ADSL Tempo - Варна - 25.08.2007 - 20:33

313608666.png

ADSL наистина, но наобратно. Да плачеш ли да се смееш ли...

Всички ли са така във Варна???

313608666.png

Не.

313648534.png

313608666.png

BTC ADSL Tempo

Какво да кажа не знам :)

314139985.png

И продължават постоянно с рекламата за нови абонати.

Май наистина много гарги станахме на клона.От обяд нататък интернета става много бавен.Аз съм от Шумен и съм на 12мг.Снощи и аз пробвах спийд теста не можа да изкара 1мг.Какво става не знам и наистина вървят рекламите за още абонати ,сега взе да став зле за на пред незнам как ще я карат,ако се вържат още абонати.

Май наистина много гарги станахме на клона.От обяд нататък интернета става много бавен.Аз съм от Шумен и съм на 12мг.Снощи и аз пробвах спийд теста не можа да изкара 1мг.Какво става не знам и наистина вървят рекламите за още абонати ,сега взе да став зле за на пред незнам как ще я карат,ако се вържат още абонати.

Шумен не е малък град. Живял съм там. 100% има и други доставчици, които предлагат много по-як нет. Защо бе, човек ? Защо толкова държиш да си на БТК ? Скоростите, които предлага БТК са несъвместими с 21 век, пък въпроса с IP-тата на всичко отгоре.

Шумен не е малък град. Живял съм там. 100% има и други доставчици, които предлагат много по-як нет. Защо бе, човек ? Защо толкова държиш да си на БТК ? Скоростите, които предлага БТК са несъвместими с 21 век, пък въпроса с IP-тата на всичко отгоре.

А ти знаеш ли какви скорости предлагат другите доставчици в Шумен?

Проблем с IP-тата при БТК няма. Обсъждан въпрос е.

А ти знаеш ли какви скорости предлагат другите доставчици в Шумен?

Проблем с IP-тата при БТК няма. Обсъждан въпрос е.

Ще ми е интересно да чуя. Скоростта на ъплоуд със сигурност е много по-висока.

Ако държиш да си с динамично IP е друг въпрос. Аз искам да съм си с "истинско" и уникално. Всеки си има разбиране за нещата.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.