Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

От една седмица ADSL-а ми е някакъв SHIT,показва ми пинг над 100 към Btc.bg,а към межународни сайтове 250-300 (да не говориме че се губят и пакети...),това нормално ли е ?

Освен това някакакъв малоумник (от help-desk) ми обяснява,че щом скоростта на dowload e нормална,тогава проблем нямало.

И какъв е проблема с това време закъснение 100мс към btc.bg???

бавно ти се отваря сайта ли?? това време закъснение е супер...

наистина няма проблем с нета ти...

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 255,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Проблем е не толкова закъснението на пинга, колкото загубата на пакети

Това ли е проблема?

From 172.16.2.6 icmp_seq=1 Packet filtered

From 172.16.2.6 icmp_seq=3 Packet filtered

From 172.16.2.6 icmp_seq=4 Packet filtered

From 172.16.2.6 icmp_seq=5 Packet filtered

Аз загуба на http пакети не виждам

И то САМО към btc.bg, да е ясно !!!

Ако на някой е толкова жизненоважно да пингва сайта btc.bg.... е, тогава наистина има проблем

Пакетите не се губят, а са филтрирани.

ПП.Ако трябва да се помисли логично, особено с тази епидемия от Antivirus XP 2008, то е логично да се ограничат в WAN-а тези пакети, както и броудкаст.... защото иначе става страшно, до 90% от трафика е само ICMP

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Проблем е не толкова закъснението на пинга, колкото загубата на пакети

а има ли доставчик който предлага асиметрична услуга и да няма забавяне на пинга и загуба поне на 1-2 пакета???

а има ли доставчик който предлага асиметрична услуга и да няма забавяне на пинга и загуба поне на 1-2 пакета???

Това е така наистина няма доставчик който предлага абсолютно гарантирана(асиметрична) услуга камо ли загуба на пакети или големи закъснения,това са глупости,аз съм на VPN при мен загубите на пакети и закъснения за ежедневие ама интернета си ми върви download си ми е ок,не ми прекъсва нета,това че има некой загубен пакет тва е бел кахър нормално е.

Това е така наистина няма доставчик който предлага абсолютно гарантирана(асиметрична) услуга камо ли загуба на пакети или големи закъснения,това са глупости,аз съм на VPN при мен загубите на пакети и закъснения за ежедневие ама интернета си ми върви download си ми е ок,не ми прекъсва нета,това че има некой загубен пакет тва е бел кахър нормално е.

да така е,но не всички могат да го разберат.кой разбира,кой не разбира....

Здравейте ! :headphones: Тъй като не разполагам с голямо свободно време и нямам възможност да прочета темите за "любимият ни бтк интернет" искам , ако е възможно да попитам как мога да си оправя дразнещото спиране .. направо се вбесявам по няколко пъти на 2-3 часа ми спира интернет-а.. гледам много много да не рескам модема.. обаждам се на телефоните им и не получавам адекватен отговор ;( може ли някой да помогне с нещо? възможно ли е да съм попаднал на кофти модем или просто трябва да го подменя ?

Здравейте, от 3 години съм абонат на БТК ADSL, нямах особени забележки до преди 2 месеца. Модема ми е ZXDSL831II, който си грее зверски лятото (нямам климатик). При натоварване с торенти започна да прекъсва и трябваше да рестартирам по няколко пъти на ден. След пробване на какви ли не настройки и гимнастики, стигнах до извода, че проблема е хардуерен, в самия модем. Отворих го и... гледам, че два електролита са подути - C119 - 470uF/10V/105° и C118 - 220uF/10V/105°. Замених ги с нови (занимавам се с електроника, имам станция за запояване и елементи. Не препоръчвам на начинаещи да пробват замяна на елементи по модема!!!). След замяната нета е стабилен и модема не е рестартиран вече 2 седмици... biggrin.gif

Mod. Edit:

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

iovi

Здравейте, от 3 години съм абонат на БТК ADSL, нямах особени забележки до преди 2 месеца. Модема ми е ZXDSL831II, който си грее зверски лятото (нямам климатик). При натоварване с торенти започна да прекъсва и трябваше да рестартирам по няколко пъти на ден. След пробване на какви ли не настройки и гимнастики, стигнах до извода, че проблема е хардуерен, в самия модем. Отворих го и... гледам, че два електролита са подути - C119 - 470uF/10V/105° и C118 - 220uF/10V/105°. Замених ги с нови (занимавам се с електроника, имам станция за запояване и елементи. Не препоръчвам на начинаещи да пробват замяна на елементи по модема!!!). След замяната нета е стабилен и модема не е рестартиран вече 2 седмици... biggrin.gif

Браво, че си стигнал до този извод, който наистина е много поучителен, макар и вече да е в голям интерес на "майсторчета" с "поялничета" :) (Малко шегичка за 1 Септември). Лек и успешен месец!

Отворих го и... гледам, че два електролита са подути - C119 - 470uF/10V/105° и C118 - 220uF/10V/105°. Замених ги с нови (занимавам се с електроника, имам станция за запояване и елементи.

Имаш станиця за гореш въздух? Мммм любопитно....Можеш ли да смениш линийния трансформатор?

бтв: При board revision 15-000471 двата капацитета са 220μF, твоята е по-стария 15-000470....

Колко пъти се каза, не е истина. Хайде да не правя коментари за някой ментални параметри на юзъри, че ще стане като с линейната и битовата скорост - много капацитет, никакъв трафик.

ZXDSL831 - 8Мбит/с СТАНДАРТНО (зависи от партида, линия и ала-бала, виждал съм да вдигат пиково до 11-12)

ZXDSL831 v.II - 16Мбит/с СТАНДАРТНО

WiFi ZXDSL 531B - 24Мбит/с

доста лева = добре => Бизнес интернет = интернет.

25лв = малко => АДСЛ = мъка.

Не го ли разбрахте вече ?!

Нета ми вечер е ужасно зле от 2 седмици. Само при мен ли е така? За над 2 години никога не е било такова нещо. sad.gif Идваха техници и установиха че проблема е от софия. Така ли е при вас? Питам живущите из провинцията като мен. Под зле имам предвид под половин мегабит и прекъсва по 3-4 пъти.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Нета ми вечер е ужасно зле от 2 седмици. Само при мен ли е така? За над 2 години никога не е било такова нещо. sad.gif Идваха техници и установиха че проблема е от софия. Така ли е при вас? Питам живущите из провинцията като мен. Под зле имам предвид под половин мегабит и прекъсва по 3-4 пъти.

Обади се на 0800100, обясни им проблема и настоявай за техници.Възможно е да е линия или модем,особено ако е ZTE2.Ако искаш преди това си огледай инсталацията за възможни проблеми.Това,че проблема е в София са глупости-вероятно си попаднал на някой некомпетентен.Успех cool.gif

Положението и при мен е идентично, даже и по горе бях писал. И това от две седмици, проблема яво е глобален за някои части на България. Междувпрочем преди два дни нета си "хвъркаше" но за съжаление бе само за една вечер, което според мен изключва вероятноста за проблем в линията или модема на който даже съм му сложил и едно вентилаторче да го охлажда.

Редактирано от likor (преглед на промените)

И мен БТК не спира да ме изненадва. Преди месец минах на 12Мбит/с пакета и почнаха едни проблеми. Тукмо се връщам от морето и ми казват как връзката редовно прекъсвала. Днес това ми се случи 6 пъти. Звънях на централата и отначало ми казаха че е токов удар. Ей така по 6 токови удара всеки ден :P. След това техниците ми казаха какъв бил проблемът. Вкъщи си имам 2 телефона (1 линия), но само един телефон минава през АДСЛ сплитера, а трябвало и двата, което ми се струва невъзможно защото са на 20 м един от друг а определено няма да прекарвам толкова кабел през къщата. Казаха ми да си взена сплитер за телефоната кутия обаче нямам никаква представа какво, как и защо. Ако някой е имал подобни преживелици нека сподели sad.gif

И мен БТК не спира да ме изненадва. Преди месец минах на 12Мбит/с пакета и почнаха едни проблеми. Тукмо се връщам от морето и ми казват как връзката редовно прекъсвала. Днес това ми се случи 6 пъти. Звънях на централата и отначало ми казаха че е токов удар. Ей така по 6 токови удара всеки ден :P. След това техниците ми казаха какъв бил проблемът. Вкъщи си имам 2 телефона (1 линия), но само един телефон минава през АДСЛ сплитера, а трябвало и двата, което ми се струва невъзможно защото са на 20 м един от друг а определено няма да прекарвам толкова кабел през къщата. Казаха ми да си взена сплитер за телефоната кутия обаче нямам никаква представа какво, как и защо. Ако някой е имал подобни преживелици нека сподели sad.gif

Точно това с двата и повече телефона е обяснявано МНОГОКРАТНО! Направи си труда да прочетеш малко темите "Всичко за БТК-ADSL" !

След това техниците ми казаха какъв бил проблемът. Вкъщи си имам 2 телефона (1 линия), но само един телефон минава през АДСЛ сплитера, а трябвало и двата, което ми се струва невъзможно защото са на 20 м един от друг а определено няма да прекарвам толкова кабел през къщата. Казаха ми да си взена сплитер за телефоната кутия обаче нямам никаква представа какво, как и защо. Ако някой е имал подобни преживелици нека сподели sad.gif

Ами то си има и упътване във всеки ADSL Self Install ( Инсталирай сам ) пакет, но разбира се никой не го чете, защото то е елементарно, нали?!? А колкото до вторият телефон, като не ти се прекарва кабел да си беше поръчал с Инженерна инсталация и всичко щеше да е ОК, но защо като то всичко е елемнтарно, нали?!? Ако си намериш още един сплитер ще стане работата.

Телефона ми е само един. Техници идваха и казаха че линията ми е очудващо добра. Всеки ден вече си говоря със съпорта. Скоро и по име ше ги науча. biggrin.gif Проблема е неизвестен за момента. Ъпдейтнаха модема и т.н. Положението си е все така. През деня нета е превъзходен, но вечер е не просто зле ами и спира. Рестартирам модема. Оправя се за половин час (20к колкото да си проверя пощата) и играта почва отначало. biggrin.gif

тече оптимизация на мрежата във Варна Област(вкл Шумен)

очакван край - средата на месеца

малко търпение.

Ти сериозно ли питаш какъв проблем е бавният пинг? Ако само си браузиш или сваляш торенти може и да не ти е проблем.

А как ти се струва това като загуба на пакети:

Ping statistics for 194.153.145.104:

Packets: Sent = 1000, Received = 752, Lost = 248 (24% loss)

За мен 25% загуба на пакети си е много сериозна индикация за проблем. А ти си разправяй, че всичко е нормално.

С това уточнение, че загубите на пакети са САМО ICMP

Направи си справка с Ethereal/Wireshark дали ти се губят HTTP, FTP, P2P пакети, пък тогава прави заключения

--- 194.153.145.104 ping statistics ---

1000 packets transmitted, 993 received, 0% packet loss, time 1009093ms

rtt min/avg/max/mdev = 25.287/30.064/121.192/7.587 ms

Телефона ми е само един. Техници идваха и казаха че линията ми е очудващо добра. Всеки ден вече си говоря със съпорта. Скоро и по име ше ги науча. biggrin.gif Проблема е неизвестен за момента. Ъпдейтнаха модема и т.н. Положението си е все така. През деня нета е превъзходен, но вечер е не просто зле ами и спира. Рестартирам модема. Оправя се за половин час (20к колкото да си проверя пощата) и играта почва отначало. biggrin.gif

Като почне да прави проблеми, просто сложи един мултицет в контака и виж напрежението.

Дори може да го оставиш и да го наблюдаваш, какво става.

Другият вариант е да се сърдиш на комшията, който се е прибрал след работа (а те са много в един пул) който, както се изразяват "свалям торенти до позеленяване" и изяжда капацитета на вашата СПОДЕЛЕНА ЛИНИЯ, защото по договор е така.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

И При мен е така, вчера звънях на хелп деска на бтк , отговора беше , че до 15ти правят някакви промени и да очаквам след седмица неочакваното ;))))

П.С. @hri , да във Варна се намирам.

Редактирано от stangen (преглед на промените)

И При мен е така, вчера звънях на хелп деска на бтк , отговора беше , че до 15ти правят някакви промени и да очаквам след седмица неочакваното :ph34r:)))

Къде се намирате ? В кой град ? Варна ще се фиксне най-вероятно днес.

За трупър - не си прав за комшията :ph34r:

Редактирано от hri_ (преглед на промените)

Аз съм от Шумен. Дано да го фикснат. Впрочем и комшии се оплакват. В такъв случай има ли смисъл да ги занимавам да ми сменят модема? :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.