Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Хайде да вкараме малко професионализъм в тази "говорилня"

Цитирам доста авторитетен сайт (lartc.org, ако на някой от тук изявяващите се му говори нещ) за да няма спорове кой колко разбира и от какво:

The goal

attempted to create the holy grail:

* Maintain low latency for interfactive traffic at all times

This means that downloading or uploading files should not disturb SSH or even telnet. These are the most important things, even 200ms latency is sluggish to work over.

* Allow 'surfing' at reasonable speeds while up or downloading

Even though http is 'bulk' traffic, other traffic should not drown it out too much.

* Make sure uploads don't harm downloads, and the other way around

This is a much observed phenomenon where upstream traffic simply destroys download speed. It turns out that all this is possible, at the cost of a tiny bit of bandwidth. The reason that uploads, downloads and ssh hurt eachother is the presence of large queues in many domestic access devices like cable or DSL modems.

С думи прости - кабелните модеми и DSL модемите поради спецификата на технологията, върху която се базират, изпитват слабости и се предизвиква нежелан ефект, когато ИЗХОДЯЩИЯ трафик е максимален. Така, както се държат P2P програмите, торентите, любимите лийчъри и сийдъри.

Хората са разработили WonderShaper, за да уравновесята нещата. За съжаление, това е само за Линукс.

Пример за ефекта:

Before, without wondershaper, while uploading:

round-trip min/avg/max = 2041.4/2332.1/2427.6 ms

After, with wondershaper, during 220kbit/s upload:

round-trip min/avg/max = 15.7/51.8/79.9 ms

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 255,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Разбирам тънкия намек но аз не сийдвам защото съм зад рутер и така и не успях успешно да форуърдна портовете. Само тегля, но поради лошата скорост последните две седмици и това не правя.

Пък и ползвам услугата на бтк от над 2 години и никога не съм имал проблеми. За 2 години нета ми е спирал макс 2-3 пъти и то за по 10 минути. А само днес мигна вече 4 пъти.

Явно имат някаква авария, ъпгрейдват или нещо такова. Дано да приключат скоро. :)

Не беше никакъв намек или ирония към теб ;)

Просто да обясня защо се влошава услугата, когато се сиидва " до позеленяване"

Здравейте! :) Искам да попитам възможно ли е ако променя днс-тата да се оправи интернета? от 2 седмици е АД! Постоянно ми спира интернета за 2-3 минути понякога за 20 секунди.. отвратително е .. преди 2 дена от пощата ми дадоха друг модем, уж да го пробвам. С него още по-големи проблеми нета не тръгва.. Сложих отново стария и 2 дена без проблем не падаше нета и ето дойде заветният час в който отново нямам интернет.. надяваме поне сега докато пиша да не падне .. помня преди 2 години като си слагам адсл-а как звънях да ми продиктуват ип-тата и другите неща.. преди няколко месеца техници са били в нас и са слагали chinese модема .. пълна скръб ;/ и иптата са настроени автоматично.. прочетох в един блог ,че ако сменя днс-тата нямало да имам проблеми.. същата песен . Моля ви помогнете ми това някакъв кошмар.. а в моя град няма друг стабилен интернет освен този ;/

Че промени ги, ти си решаваш.

Оправя се нета - на правилната пътека си. Не се оправя - виждаш 2-3 поста по нагоре, да не си от Варна.

Силно се съмнявам от ефекта на 1 TTL за DNS....

Свети Влас .. до Несебър се намира.. и нестига ,че нямам интернет ами от пощата казали , че единия модем задължително трябвало да им го върна.. е сега няма да стане това.. при парите които се плащат да ми спира толкова често.. те прецакват един потребител.. аз ги прецаквам с един модем

..те те осъждат..понеже имаш договор..който ти си подписал.. то така ако се оправяха нещата.. щеше да е много лесно.. то свети влас срещу несебър.. та така за модема.. а ти отказваш ли се.. та ти искат модема..

Свети Влас .. до Несебър се намира.. и нестига ,че нямам интернет ами от пощата казали , че единия модем задължително трябвало да им го върна.. е сега няма да стане това..

Ами може тогава да те накарат да го платиш - около 70лв. Ти си прецени cool.gif

да питам има ли някаква възможност да си сменя модема. Защото моя е доста стар и като загрее почва да прави мизерии. Като е студен интернета е пушка.

Здравейте имам следният проблем от 3 години съм на БТК адсл и досега такова нещо не ми се беше случвало по принцип прекарвам интернета през рутер за да си имам на пцто и на лаптопа от около седмица рутера отказва да се върже към модема по някаква причина но не знам каква рестартирал съм го над 50 пъти като съм го нагласял да си взема автоматично настроиките не си взема нищо като му задам на ръка настроиките пинг до модема има значи рутера бачка но интернет не отива по мрежата като го включа към компа интернета си върви а днес едно приятелче ми каза че има същичт проблем в казанлък когато включил модема към лаптопа си нямало нет с виста а като го включи към другият си комп имал някои има ли идея от какво е и как се оправя благодаря за отговорите

Здравейте имам следният проблем от 3 години съм на БТК адсл и досега ............

Здравей, и аз с моя NETGEAR WGR614 v6 имах същият проблем , при спиране на модема и повторното включване след това, рутера не си взмеа IP адресите. За себе си реших проблема като едновременно включа\рестартирам устройствата и нета си идва :ph34r:

Да не би модема и рутерата да са на едно и също IP 192.168.1.1 ?

Не са модема ми е на 192.168.1.1 а рутера ми е на 129.168.2.1 като е на automatic DHCP не си взема никакви настроики от DHCPto и ниама пинг до 192.168.1.1

като му вкарам ръчните настроики имам пинг до модема като включа модема директно към пцто си взема самичак настроиките и всичко си ърви

Искам да ви попитам, дали от my.contact.bg в NAPT настройки мога да извършвам така наречения "Port Forwarding"?И как точно се използва?

;)

Ами трябва да знаеш кои портове ти трябват и си готов. То всичко го пише на български.

Радвам се, е че толкова малко ти трябваше :angry22: Очаквах коментар за по-подробни обяснения. cool.gif

Моето питане е следното:дали има значение какъв е модела на ADSL модема,понеже от my.contact.bg не ми отваря за да мога да отворя портове.Излиза съобщение : "няма връзка с модема,опитайте по късно",но така е всеки път.Модела е ZTE ZXDSL831.А и паролите са ги сменили за да направя настройките директно на модема :offtopic_s:

Щом са сменени паролите, за това не може да се настрои от сайта.

Сега, дали е от липса на координация (на сайта да са актуалните) или поради причината, че вече има по няколко пароли за различни ... модеми от един и същи модел (а може би и нарочно, за да се спрат т.нар. хакерстване) но факта е налице - от my.contact.bg може да си настроиш модема, но може и да не си го настроиш.

Има ли начин да оптимизирам интернет връзката си, под XP съм. В смисъл сайтовете не ми зареждат много бързо, а при зареждане на клипове от чуждестранни сайтове зарежда с около 50-60К. Същите сайтове при приятел на lan доставчик, го докарва до малко над мегабайт.

Благодаря предварително.

Може ли от някаде да се намери този фирмуеър? ZXDSL 831V4.2.g_B04_Bg

http://rubatko.data.bg/zxdsl%20831%20FirmWare.rar

Съдържание на архива:

cfe-rta230au-v021801_16_a2a015h (Dynalink RTA 230 Firmware)

ZXDSL 831V4.0_B04_OV

ZXDSL 831V4.1_B04_OV

ZXDSL 831V4.2.a_B04_OV

ZXDSL 831V4.2.e_B04_RU

ZXDSL 831V4.2.f_B04_OV

Някой има ли нова информация за връзката във Варна? Уж трябваше до средата на месеца да се оправи, а става все по-зле и по-зле.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.