Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Да бе прочел всички буквички в договора, не само цифричките.

На всеки му според заслуженото :P

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 255,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

скоро ще си купувам рутер Linksys и се чудя дали ще имам проблеми с адсл-а?

имам на предвид...дали ще имам проблеми с работата на модема с рутера...

Редактирано от Raych (преглед на промените)

Страшни въпроси се задават напоследък!

Какъв проблем очакваш, да не работи рутъра (NoName Linksys) или да ти спре интернета ?

Какъв проблем очакваш, да не работи рутъра (NoName Linksys) или да ти спре интернета ?

да...за такива проблеми...

Рутъра е направен да рутира. Това и прави. Освен ако не пише на лепенка върху него "Не работи с DSL"

Искам да попитам и аз нещо, за което предполагам е питано.

Започнах да чета и да търся, но като видях колко е писано трябва да си взема отпуска за да намеря отговора.

Става въпрос за това, че от както вдигнаха на скоростта, нета накъсва, и нет няма докато не рестартирам модема.

Модема е "ZXDSL" нещо си, а след него има Wi-Fi рутер Netgear. Предполагам след покачване на скоростта самият модем не меоже да поеме трафика.

Независимo да ли тегля торенти и просто сърфирам.

Благодаря на тези, които се отзоват.

Редактирано от nikolaiko (преглед на промените)

И по-ужасно ще става като почнат коледните промоции :P

Искам да попитам и аз нещо, за което предполагам е питано.

Започнах да чета и да търся, но като видях колко е писано трябва да си взема отпуска за да намеря отговора.

Става въпрос за това, че от както вдигнаха на скоростта, нета накъсва, и нет няма докато не рестартирам модема.

Модема е "ZXDSL" нещо си, а след него има Wi-Fi рутер Netgear. Предполагам след покачване на скоростта самият модем не меоже да поеме трафика.

Независимo да ли тегля торенти и просто сърфирам.

Благодаря на тези, които се отзоват.

Абе и аз си спомням, че е питано но не ми се търси в толкова страници.

Ааа, че ми хрумна : защо не пробваш без втория рутер ?

И по-ужасно ще става като почнат коледните промоции :P

Може да видите промоциите на Speakeasy.net например

Faster speeds—speeds up to 15.0/1.0 Mbps

OneLink ADSL2

Starting at $149.95/mo

Примерно :)

А ето и един познат, който е мнооого доволен от офертата и вече се е възползвал

229765189.png

Така че той пък защо не реве, не мога да го разбера

Редактирано от Topper (преглед на промените)

БТК жили с интернета

Комисията за защита на потребителите погна телекома

Поредна санкция за БТК разпореди регулаторен орган. Този път телекомът е принуден да отстрани неравноправни клаузи в общите си условия за предоставяне на ADSL (интернет). Това стана ясно след проверка на Комисията за защита на потребителите. Въведените уговорки предоставят на БТК изключителното право да тълкува клаузите на договора, задължават потребителя при неизпълнение на неговите задължения да заплати необосновано висока неустойка или позволяват на търговеца да се освободи от задълженията си по договора по своя преценка, са установили експертите.

Една от неравноправните клаузи в общите условия гласи, че "БТК се ангажира да отстрани всякакви неизправности... във възможно най-кратък срок". Така може да се разтегля неопределено дълго във времето изпълнението на ангажимента от страна на БТК. Компанията следва да посочи конкретен краен срок, е препоръката на КЗП.

Друга уговорка на телекома задължава клиентите му при неизпълнение на тяхно задължение да заплатят необосновано висока неустойка независимо от основанието, на което потребителят отказва да ползва или заплаща предоставяната услуга. Сумата зависи от абонаментния план, затова конкретна не е посочена, но тя е необосновано висока, са категорични от комисията. Текстът гласи, че "потребителят може да прекрати предоставянето на услугата БТК ADSL преди изтичането на първоначалния уговорен срок, като заплаща на БТК месечните абонаменти до изтичане на съответния срок".

С две други клаузи в общите условия на договора се изключва възможността потребителят да прекрати сключения договор при неизпълнение от страна на БТК. Така ако клиентът е недоволен, остава закрепостен към телекома. От друга страна, ако потребителят забави плащането с десет дни, операторът преустановява доставката на услугата, при това без да уведоми клиента. Така двете клаузи поставят абонатите в неравноправно положение, което нарушава потребителските права.

Общите условия не предвиждат право на клиента да получи обезщетение при неизпълнение на договора от страна на фирмата на стойност, равна на тази, която той й дължи при неизпълнение на свое задължение. Освен това те налагат на потребителя да заплаща точно предвидените месечни вноски (дори и под формата на неустойка), независимо от това дали БТК доставя услуга с качество, отговарящо на договорените условия.

Експертите на КЗП са изпратили писмо до БТК да отстрани неравноправните клаузи и да уведоми комисията и клиентите си до седмица. Ако това не бъде направено, регулаторът ще сезира съда, който да обяви сега съществуващите общи условия за нищожни.

Невена Мирчева

в-к "Стандарт"

Еврика, нещо хубаво да ни се случи и на нас простосмъртните! :rolleyes:

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Ами така е, защото КРС следят само БТК и разбира се все намират за какво да санкционират. Защо не следят останалите други кабеларки и разни ланки, на които аз лично им бих отнел лиценза за доставяне на интернет. :P

БТК жили с интернета

Еврика, нещо хубаво да ни се случи и на нас простосмъртните! :rolleyes:

Вуте Вуте.... нека на Нане да му е зле, ти оди бос.М/у другото днес в кв.Изгрев в София се загледах в един нов строеж (впечатлителна организация и темпове, ако се съди по инфотабелата) и за мааааалко да се обеся на FTP-та, висящи от една улична лампа. Влизаха в някаква метална кутия с горд надпис Bol.bg.След 100м имаше реклама на NET1 за 25 лв - 45Мб. От долу с мъъъънички букви (въпреки, че постера беша доста голям, а аз бях под него с моите 1.90) видях стандартните подхлъзвания "до 45...според условията....споделен....не се гарантира от фирмата...."Това освен за КРС е и за други законоохранителни органи.За БТК добре, ще се компенсират потребители. Ще почерпя, ако го видя, но... А когато няма алтернатива ?

Пиша ви,защото немога да разбера нещо!Вижте това:

984c2a2309f3abbd.png

А пък тегля през Уторрент с максимум 700кб/с !Защо така?Познавам хора от нашия квартал,които теглят с 1100!Да не би да е проблема от модема,защото е много стар(от първите модели,които пусна бтк)Предварително благодаря за отговора!

Редактирано от plamenxakera (преглед на промените)

Пиша ви,защото немога да разбера нещо!Вижте това:

984c2a2309f3abbd.png

А пък тегля през Уторрент с максимум 700кб/с !Защо така?Познавам хора от нашия квартал,които теглят с 1100!Да не би да е проблема от модема,защото е много стар(от първите модели,които пусна бтк)Предварително благодаря за отговора!

А на каква скорост си в действителност по договор ? Остави какво пише на картинката. Нали като хакер си наясно, че не може винаги да сваляш торенти с максималната скосрост.

А на каква скорост си в действителност по договор ? Остави какво пише на картинката. Нали като хакер си наясно, че не може винаги да сваляш торенти с максималната скосрост.

12Mbps

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

БТК жили с интернета

Крайно време беше да се направи нещо по въпроса. Факт е че голяма част от абонатите не получават качествен интернет .

Държа да подчертая че не говоря за обичайните глезотии от типа "тегля с еди си колко под определената скорост" , или "не ми се отаварят сайтове" или "не ми се зарежда youtube-то" - това са глупости.

Но когато не се получава изобщо интернет или прекъсва за 1 час 10-15 пъти вече е дразнещо.

Сега ще започнат едни "обади се на съпорта", "виж си модема" - всеки напатил се абонат знае че няма смисъл от такива дейности - просто кротко си чакаш да ти изтече договора и бягаш. А самата услуга си е много добра и аз бих бил много доволен от нея стига да беше постоянна.

Лично при мен е важно нета да е постоянен, скоростта няма значение и едно прекъсване точно когато работя е гояма пречка за мен.

Ами толкова е коментирано това тук че не знам и защо постанх коментара

хайде със здраве :)

Da ve i azsam na 12 Mbps a teglq se edno sam na 6 Mbps ot kakvo li e a pak saseda mi pod nas tegli dolu 12Mbps na max ! Izvinqvam se 4e pisha taka prosto si bqh preinstall Windowsa :)

Извиняваш се, че пишеш неграмотно или че пишеш на латинеца?

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Da ve i azsam na 12 Mbps a teglq se edno sam na 6 Mbps ot kakvo li e a pak saseda mi pod nas tegli dolu 12Mbps na max ! Izvinqvam se 4e pisha taka prosto si bqh preinstall Windowsa :)

Това, че пишеш на латиница, след като Уиндоуса е кирилизирана ОС от '98 година насам може само да ни говори колко си наясно с нещата около компютрите.

Помисли например, че на един канал (да кажем с думи прости) от 12 Мбит сте ти, комшията и още 13 абоната. Като комшията тегли с 12, за теб и другите колко остават ?

Здравейте,

моля някой да ми даде линк от трите теми в която се показваха какви трябва да са настройките и ръчно вкрване на DNS-те.

Продължавам да ровя в темата,но....

Искам да пробвам ще се получи ли някакво подобрение на скоростта защото от няколко дни повече от 2Мб не съм виждал.

Иначе линията е добра ..според мен Line Downstream Rate 13395 Line Upstream Rate 1103 .Сега наясно съм,че скоростта не е гарантирана,но от 12Мб на 2Мб не е нормално май. :huh: С модем ZXDSL531B... настройките в my.contact.bg са както трябва..не съм разрешил мрежата,криптирана е връзката..ресет направих.....2Мб и толкова :speak:

Помогнете ако имате желание!

Благодаря!

Моят пробелм с прекъсването на нет-а се реши. След един час прекаран в опити да се свържа с техническата подръжка, най-накрая успях. Оказа се, че модема е "сдал". Дойдоха, смениха ми модема и сега е "6".

Тая измишльотина с меренето на скороста от my.contact.bg е много неточна. По-добре си пусни един торент на който си сигурен ,че има доста сийдъри и гледай реалната скорост с която дърпаш. И аз не съм виждал повече от 2 мегабита през "скоростомера" но пък си свалих от немски сървър последното убунту 8.10 със максималната за линията ми скорост от 800к.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.