Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за БТК-ADSL - част 3

Featured Replies

Ще ми е интересно да чуя. Скоростта на ъплоуд със сигурност е много по-висока.

Ако държиш да си с динамично IP е друг въпрос. Аз искам да съм си с "истинско" и уникално. Всеки си има разбиране за нещата.

:):)

Точно истински и уникален адрес ти дават не съм чувал за фалшиви да не говорим за дублиращи се адреси в интернет cool.gif

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 255,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

:):)

Точно истински и уникален адрес ти дават не съм чувал за фалшиви да не говорим за дублиращи се адреси в интернет cool.gif

Явно не ме разбра. Имам предвид статично-колкото пъти влеза в интернет, в сайтове, тракери и т.н., да е едно и също.

Аз отдавна съм забелязъл, че в този форум някои фенове на БТК, въобще не искат да чуят друго мнение, а държат на БТК посмъртно, какъвто и нет да им предлага. Преди време един потребител каза нещо от рода: аз мислех, че форума е за дискусии, а не за защита на БТК. Явно човека е бил прав.

П.П. Обаче нещо за скоростта на ъплоуд май не споменавате, разбирам, не ви изнася. БТК трябва да се защити на всяка цена.

Скоро вкъщи минахме от 1Mbit на шестица BIZ и забелязах, че от rapidshare.com например се тегли даже по-бавно отпреди - държи около 40-50 KB/s, пробвах няколко различни сървъра, а преди си вървеше стабилно със 110-120 без значение от кой от всички тегля. Някой с подобни проблеми или някой, който може да ми помогне? Мерси предварително.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Явно не ме разбра. Имам предвид статично-колкото пъти влеза в интернет, в сайтове, тракери и т.н., да е едно и също.

Аз отдавна съм забелязъл, че в този форум някои фенове на БТК, въобще не искат да чуят друго мнение, а държат на БТК посмъртно, какъвто и нет да им предлага. Преди време един потребител каза нещо от рода: аз мислех, че форума е за дискусии, а не за защита на БТК. Явно човека е бил прав.

П.П. Обаче нещо за скоростта на ъплоуд май не споменавате, разбирам, не ви изнася. БТК трябва да се защити на всяка цена.

Много мъдро, но прочети какво означава ADSL.

Нали ти, с пълното си съзнание, като идеш да си купиш дизелова кола, не очакваш да наливаш бензин ?

Ами драги приятелю, като искаш сериозен интеренет, от БТК например, приготви се 2-3 месеца да ти изградят трасе и да платиш 400-500 лв за това.

Самият интернет ще ти струва за СИМЕТРИЧЕН КАНАЛ според това, както се договориш - от 700 до 1000 лв за 4-5Мб.

Сега наясно ли си със суровата действителност ?

Колкото до останалите "големи" доставчици в 80% от градовете, ползват ТЕ ТОЗИ начин да си доставят интернет, ако не от БТК то от Орбител (който пък ползва мрежата на БТК).

И въобще, ти питаш ли нещо или какво ?

Ако влезеш в сайт със статично IP, дали ще разбере сайта, че ти е статично? И какво ще се случи??

Нека спазваме конструктивния тон!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Скоро вкъщи минахме от 1Mbit на шестица BIZ и забелязах, че от rapidshare.com например се тегли даже по-бавно отпреди - държи около 40-50 KB/s, пробвах няколко различни сървъра, а преди си вървеше стабилно със 110-120 без значение от кой от всички тегля. Някой с подобни проблеми или някой, който може да ми помогне? Мерси предварително.

RapidShare от скоро има ограничение на скороста това не е проблем на БТК трябва да си плащаш за да теглиш от този сайт.Има си даже и снимка ама кой да гледа.

1676398700_m.JPG

@ socrates - целта не е да се защитава БТК, а да се спре неоснователното хулене.

За мен лично е предимство динамичният ИП адрес, но въпрос на вкусове, казало кучето и си облизало дупето. biggrin.gif

Искам да ти кажа, че в малките градове единствената алтернатива е БТК и в град като Шумен, ако щеш и в по-големи като Варна/Бургас трудно се намира доставчик, предлагащ дори 1mbps ъплоад скорост за 20 лева на месец.

Относно rapidshare - наистина има ограничения и свалям различно оттам - с 70-80 до 100 KB/s. Преди ограниченията свалях с 600kb/s. Понякога дърпа и с по 40-50KB/s, но след като рестартирам модема се връщат старите стойности от 80-90кб/с. Не мога да си обясня това явление.

Ще ми е интересно да чуя. Скоростта на ъплоуд със сигурност е много по-висока.

Ако държиш да си с динамично IP е друг въпрос. Аз искам да съм си с "истинско" и уникално. Всеки си има разбиране за нещата.

Това директно хвана пътя към бисерите....

Редактирано от dot (преглед на промените)

От една седмица ADSL-а ми е някакъв SHIT,показва ми пинг над 100 към Btc.bg,а към межународни сайтове 250-300 (да не говориме че се губят и пакети...),това нормално ли е ?

Освен това някакакъв малоумник (от help-desk) ми обяснява,че щом скоростта на dowload e нормална,тогава проблем нямало.

Май не само при тебе е така мисля че имат някакъв сериозен проблем в цялата страна рано сутрин скороста е много добра и не "прескача" но след обяд и вечерта е кошмар трябва много да се чака докато се отвори една страмица а като тръгна да свалям нещо скороста е що годе добра.Незнам защо е така но ако някой има повече информация нека пише.

Имам молба!

Някой с WiFi модем да погледне дали във фърмуера на ZTE може да се зададе статичен рут, при условие, че няма описана pppoe по 0/35? Оказа се че на неткомския имидж не мога да задавам статични рутове ако нямам поне една pppoe...

Което е много странно между другото!

Много мъдро, но прочети какво означава ADSL.

Нали ти, с пълното си съзнание, като идеш да си купиш дизелова кола, не очакваш да наливаш бензин ?

ПП.А м/у другото, ВИЕ ЧЕТЕТЕ ЛИ когато подписвате?

Да, това е дискусия, а не бюро жалби на БТК.

И лееееко взех да се ядосвам. Отново се появява потребиетл, ярък и мимолетен като халеева комета и ние ще трябва да се прехласнем.

Ами драги приятелю, като искаш сериозен интеренет, от БТК например, приготви се 2-3 месеца да ти изградят трасе и да платиш 400-500 лв за това.

Самият интернет ще ти струва за СИМЕТРИЧЕН КАНАЛ според това, както се договориш - от 700 до 1000 лв за 4-5Мб.

Сега наясно ли си със суровата действителност ?

Колкото до останалите "големи" доставчици в 80% от градовете, ползват ТЕ ТОЗИ начин да си доставят интернет, ако не от БТК то от Орбител (който пък ползва мрежата на БТК).

И въобще, ти питаш ли нещо или какво ?

Ако влезеш в сайт със статично IP, дали ще разбере сайта, че ти е статично? И какво ще се случи??

Topper, всички знаем, че обичаш да обиждаш, провокираш и даваш оценки на други хора. Сега ще ти спомена нещо и повече не се опитвай да се гъбаркаш с мен.

За какво трасе за 500лв и за какъв нет за 1000лв ми говориш ? Скорост на ъплоуд 1,2МБ ;статично IP и гарантиран нет /не споделен/, цена 24лв.

Нека спазваме конструктивния тон!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Topper, всички знаем, че обичаш да обиждаш, провокираш и даваш оценки на други хора. Сега ще ти спомена нещо и повече не се опитвай да се гъбаркаш с мен.

За какво трасе за 500лв и за какъв нет за 1000лв ми говориш ? Скорост на ъплоуд 1,2МБ ;статично IP и гарантиран нет /не споделен/, цена 24лв.

Ти и другия адвокат на БТК нещо да кажете ?

Гарантирана скорост? Я си помисли пак? Това, което бе споменато беше наета линия, само тогава можеш да имаш нещо гарантирано!

Не знам ти какво знаеш, ако се обиждаш от това, че не знаеш ТИ за какво говориш - това е твой проблем.

Прегледай си договора, дали фигурира някъде гаранция на капацитет на линията, гаранция на ъплоуд или даунлоуд, дали ти гарантират канала в двете посоки ? За това се плаща много пари! Цена 700лв.

За това което плащаш си точно на негарантирана линия (а КАКВАТО Е, ако имаш против, се обаждай на териториалните техници), гарантирани 50% от скростта и то СПОДЕЛЕНА (може да видиш във формуа какво е отношението абонати:линия), ADSL технология която ознава АСИМЕТРИЧНА линия. Цена 24 лв.

Сканирай SLA и го покажи. :speak:

М/у другото да мицитираш някъде да съм те обидил, драги ми socrates?

Внимавай с тона.

Да прочете "приготви се 2-3 месеца да ти изградят трасе" - далеч не ласкаво изказване за доставчик, ако питаш мен. Аз знам колко съм се борил и колко нерви съм потрошил. Но нещо съм направил все пак и знам как стоят нещата. Това ми е работата. Не хленча във форума (ако това за теб е славославене), не чакам рецепта или вълшебен хак, който да ми оправи трасето.

Най-малкото съм наясно какъв договор подписвам, какво да очаквам и какво да изисквам.

М/у другото, макар и VIP бизнес абонат с MAN и аз звъня на Help Desk, просто защото ДРУГ НОМЕР НЯМА вече.

Да dot, прав си както винаги (сигурно това автоматично те превръща в адвокат на БТК)

Трафик на две точки от MAN

negraph.cgi.png

negraph2.cgi.png

За scorates - ей туй червенкото показва гарантираната скорост. 95% гаранция.

За тези, които усещат проблеми с ADSL-а - да, пакети се дропят и то специално ICMP.

Явно има и broadcast strom control. Досещам се, че вече на някой админ му е писнало от Р2Р или DDOS и е включил тежката артилерия.

ping btc.bg

PING btc.bg (213.91.175.45) 56(84) bytes of data.

From 172.16.2.6 icmp_seq=7 Packet filtered

From 172.16.2.6 icmp_seq=9 Packet filtered

From 172.16.2.6 icmp_seq=12 Packet filtered

From 172.16.2.6 icmp_seq=16 Packet filtered

Съветвам ви да диагностицирате с tracert/traceroute/mtr или подобни. Пинга не е никакъв критерии.

И не знам какъв критерии е btc.bg, това е просто един сайт?

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Не претендирам да съм техническо лице. Наета линия, трасета и т.н., исках да кажа, че като качвам торент си достигам 1,2МБ , а пък сега дали това е гарантиран нет или споделен, не знам. Щом казвате, че е споделен, няма да споря с модератор. При всички случаи за БТК това е непостижимо.

Вече влезе в златния фонд с бисерите.

Остава да беше и споменал, че НЕ ГОВОРИШ за ADSL, а за друг вид услуга от друг доставчик?

Защото между уникалните IP-та и гарантираните торенти, ми се струва че не си абонат на БТК?

Поправи ме, ако греша

Вече влезе в златния фонд с бисерите.

Остава да беше и споменал, че НЕ ГОВОРИШ за ADSL, а за друг вид услуга от друг доставчик?

Защото между уникалните IP-та и гарантираните торенти, ми се струва че не си абонат на БТК?

Поправи ме, ако греша

Нямам нищо общо с БТК, мислех че е станало ясно. Позволих си да пиша в този форум, защото се учудих, че хора от големи градове са към БТК, при условие, че имат избор на доставчици. Предлагам да прекратим спорът. Моля, да ме извини модераторът Capnemo, когото дълбоко уважавам, че си позволих, да се поддам на провокации.

Съветвам ви да диагностицирате с tracert/traceroute/mtr или подобни. Пинга не е никакъв критерии.

И не знам какъв критерии е btc.bg, това е просто един сайт?

Точно с tracert проверявам нещата,но и един ping е достатъчен да разбереш че имаш един много дразнещ лаг,особено ако джиткаш някоя online-игрица.Ако лагът не ми пречи,аз никога няма да си пусна този нет.Една квартална кабеларка дава доста по-добри скорости и за download и за upload.Работата е там че при BTK търсех други качества на връзката,но както виждам сега вече е по-зле от всеки друг нет ...

При положение че допреди няколко дни нямах този лаг,сега някаккъв бухал на help-desk-a да ми казва "...е какво като ти е 250 ping-а до някой международен сайт,всичко си е наред...." ,и това какво ми пречело... no coment

Примерът с Btc.bg го дадох,за да се види че имам лаг като отварям техният сайт...и правете си изводите за другите...

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Шумен не е малък град. Живял съм там. 100% има и други доставчици, които предлагат много по-як нет. Защо бе, човек ? Защо толкова държиш да си на БТК ? Скоростите, които предлага БТК са несъвместими с 21 век, пък въпроса с IP-тата на всичко отгоре.

Ей, то човек да не се опита да каже нещо дето го е забелязъл ,че става от обяд на там с интернета все ще се намери някой да се изкаже неподготвен.Просто видях и предишните коментари на други хора и реших и аз да споделя.Естествено ,че няма друга алтернатива в Шумен освен БТК за тези пари и скорости.Просто отбелязвам ,че става нещо с интернета от обяд нататък.И изобщо не смятам да се отказвам от БТК,ако трябва да бъдем точни.

Нямам нищо общо с БТК, мислех че е станало ясно. Позволих си да пиша в този форум, защото се учудих, че хора от големи градове са към БТК, при условие, че имат избор на доставчици.

Ами честно да ти кажа, совен в София в другите градове няма алтернатива. Пък колкото до ъплоуда - да така е - нисък е спрямо даунлоуда, но все пак такава си технологията, която се ползва в цял свят. Този ъплоад, който имаш socrates освен за хвалене и трупане на коефициент в торент тракерите, ползваш ли го за друго?!?

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Ами честно да ти кажа, совен в София в другите градове няма алтернатива. Пък колкото до ъплоуда - да така е - нисък е спрямо даунлоуда, но все пак такава си технологията, която се ползва в цял свят. Този ъплоад, който имаш socrates освен за хвалене и трупане на коефициент в торент тракерите, ползваш ли го за друго?!?

Ти си разумен човек и няма смисъл да спорим. Знаеш какво значи як нет. Както казах по-напред в коментарите, всеки си има разбиране за нещата, за което феновете на БТК се присмяха. Вие предпочитате асиметричен канал и динамично IP, аз предпочитам симетричен и статично. Просто така ми харесва. Този тип връзка ми допада. За това Света е шарен, защото е различен. Не исках да влизам в никакви спорове и дискусии. Topper ми вдигна кръвното, защото дава мнения от последна инстанция. Иначе нямаше да пиша във "вашия" форум. Всеки да си ползва нета, както намери за добре и както му харесва. Важното е да е доволен.

Капитане, когато дойде някой (дори не абонат на услугата) и почне да обяснява колко са "зле" потребителите, че са абонати на не-"як" интернет, дори само защото нямат "уникални" и "истински" IP адреси - това лично ли е?

Много обичам някой анонимен да прави останалите на много тъпи. Ако решиш, че това е нормалното отношение за този форум, моля, изтрии ми мнението.

Апропо, ако не се бе обадил ти, специалиста щеше да продължи да ни изяснява колко сме зле абонатите на ADSL. Само сервилниченето пред модератор спаси останалите.

Капитане, когато дойде някой (дори не абонат на услугата) и почне да обяснява колко са "зле" потребителите, че са абонати на не-"як" интернет, дори само защото нямат "уникални" и "истински" IP адреси - това лично ли е?

Много обичам някой анонимен да прави останалите на много тъпи. Ако решиш, че това е нормалното отношение за този форум, моля, изтрии ми мнението.

Апропо, ако не се бе обадил ти, специалиста щеше да продължи да ни изяснява колко сме зле абонатите на ADSL. Само сервилниченето пред модератор спаси останалите.

Topper, разбирам те, но мненията ескалираха прекалено и за това си позволих да направя известни корекции. Бисерите си имат тема, тук говорим (или поне се опитваме) разумни неща.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.