Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кратко представяне на нови и стари заглавия

Featured Replies

pos4450.gif

Този филм започна направо от 11-а част, сега е ред на 12-а. Аааааа, верно бе, това беше броя на хората в бандата на Ошън - симпатичния посивял чичко дето ограбва лошите и дава на себе си и на партньорите си (днешния Робин Худ). Та сега въпроса - какво да очакваме - ами кражби, преследвания, вманиачени агенти, съмнения, хубави жени, интриги - абе обичайното за нашите хора. Само дето този път се целят още по-нависоко, също както и продуцента. Остава само да видим, но с този актьорски състав, филма направо не е за изпускане (не че е само това хубавото де).

Ако изброя всички известни лица тук, темата ще стане по-дълга от целия форум Филми, така че ще спомена само "на Брад Пит брат му", т.е. красавеца Брад Пит в ролята на загазилия Ръсти (ех, това момче, ех този симпатяга, какво да ви казвам за него, само ще спомена култовите Седем, Троя, Гепи), нека да не забравяме и чичко Джордж Клуни в ролята на Оушън (ех, този чичко доктор от спешното отделение, не че не го гледахме и в Соларис, Извън Контрол, Миротвореца), ще си "изплакнем" очите и с това чудо за красотата Катрин Зита-Джоунс (как можа да се ожени :)) "в кожата" на сладураната Изабел (това сладурче сме му се радвали и в Маската на Зоро, Терминалът, Клопка), а не и на последно място хубавата жена в ролята на Тес (ех, че още си е хубава тази сладурана радвала ни и в Ерин Брокович, Усмивката на Мона Лиза и Нотинг Хил). Офффф, уморих се, а има още и още велики актьори, но ги оставям на вас, пък и някой друг за изненада :)

Официална страница: Ocean's Twelve

Кадри от филма можете да видите тук: Галерия

Горещо се препоръчва да си приберете портмонето на сигурно място преди да пуснете този филм (или да отидете на кино), защото тези момчета са мнооооого добри (нашите джебчии ряпа да ядат) и направо няма да се усетите кога ще "олекнете" ;):):sobbing:

• Отговори 128
  • Прегледи 16,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Tragedy , не мога да те догонвам бе човек.С това темпо как го даваш физически не мога да ги изгледам филмите.Пък и ако към прелюдиите добавиш и субтитри ще предложа раздел kaldata.com - Форуми > Изкуство > Филми да се прекръсти на

kaldata.com - Форуми > Изкуство > Tragedy info box.Като няма букви , гледам филмите рускоозвучени.Като гледам тези нови филми си представям , че съм в нова кола .Колата нова , ама е москвич.Всесто мада фака чуваш пашьол сука .Хе хе на Вин Дизел да му викат тавариш.

--извън--

Tragedy,честито . Не знам от кога , но днес забелязах ,че си повишен в

модератор

( една от тези шест думи нямаше ли да върши работа :

1. арбитър, посредник

2. председател, ръководител (на събрание и пр.)

3. член на изпитна комисия (в Оксфорд и Кеймбридж)

4. презвитериански свещеник, председател на църковен съд

5. тех. регулатор

6. ядр. забавител

Е т.3 и т.6 можем да пропуснем )

--извън--

Tragedy,честито . Не знам от кога  , но днес забелязах ,че си повишен в

модератор

( една от тези шест думи нямаше ли да върши работа :

1. арбитър, посредник

2. председател, ръководител (на събрание и пр.)

3. член на изпитна комисия (в Оксфорд и Кеймбридж)

4. презвитериански свещеник, председател на църковен съд

5. тех. регулатор

6. ядр. забавител

Е т.3 и т.6 можем да пропуснем )

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря! То не че е голяма работа, но гледам да не шумя около това. Надявам се само да бъда полезен.

Тези думи къде да бъдат сложени не разбрах :eek

Аз съм против чуждиците във българския език.Та думата модератор е тази ,която ме дразни , но тя вече е навлезнала трайно.Работен плот , като че работна маса или работна дъска нямаше да е по-разбираемо.Уиндоуизми във бг езика ;)

Точка 4 също може да се пропусне.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...

Polar.jpg

Всяко едно дете вярва в Дядо Коледа, всяко иска да го види и да получи подарък от него. Аз самия вярвах, че вълшебния старец идва на Коледа (Нова година) и оставя подаръци за всички под елхата. Едно малко момче, също вярва в белобрадия старец и дори чака неговата шейна точно в полунощ. Но чудо - пристига не шейна, цял експрес пълен с негови връстници всички вярващи в чудеса. Оттук нататък почват вълшебствата, които трябва сами да изживеете и да си припомните детството.

В тази невероятна анимация на Робърт Земекис (един невероятен режисьор, направил филмите Контакт, Корабокрушенеца, Форест Гъмп) няма да видите, ще чуете неостаряващия Том Хенкс (то не бяха Оскари, то не беше псуване на български, то не бяха шедьоври от този актьор като Форест Гъмп, Корабокрушенеца и Хвани ме ако можеш), който озвучава половината актьори във филма, включително момчето, кондуктора и Дядо Коледа. Но пък от друга страна гласа му е невероятно приятен и отпускащ, което гарантира още едно удоволствие от гледането на анимацията.

Официална страница: The Polar Express

Звучи невероятно, но този филм е силно въздействаш и с такива ефекти, че ще се чудите дали сте у вас на топло, или на път за Северния полюс. А ако ви се стори, че чувате тракането на колелата на влака, дори и със спрян звук, не се страхувайте, а просто погледнете през прозореца - може би сте се върнали в детстките си мечти. А вие всъщност вярвахте ли в чудеса....

Филма определено не е за изпускане. С него на екран се завръща един вече познат на българските зрители писател - Крис ван Алсбург, автор както на новелата "Полярен експрес" (1985), така и на "Джуманджи" (1981), чиято екранизация видяхме преди няколко години с Робин Уилямс в главната роля.

Създателите на филма освен това са използвали и илюстрацийте към "Полярен експрес" - графики дело на самия Алсбург. Впечатляваща (както винаги) е за мен и музиката на небезизвестния Алън Силвестри, чието дело е музиката и към друг филм с Том Ханкс - "Форест Гъмп", както и на музиката към "Мисията невъзможна", "Вулкан", "Приложна магия", двете части на "Стюарт Литъл", "Мексиканеца", "Мумията се завръща", "Ван Хелзинг", и още цял куп известни филми.

Това можах да допълня аз. :P

Редактирано от stalik (преглед на промените)

Elektra.jpg

Яко бой и сръбска музика се очертава в този екшън. Е, без сръбската музика евентуално, с едно много яко гадже пък. Та това гадже е в малко стил "Жив е той жив е", понеже нали уж я убиха в първата част, но чудо! тя е жива и сега работи по разни мисии и избива разни хора. Но при последната мисия, сърцето на тази "невинна" девойка трепва и тя не може да я завърши, ами напротив - съюзява се с жертвата и започва борба с бившите си шефове. А на всичкото отгоре, май жертвата всъщност не е жертва.

Все още не се знае дали интересния актьорски състав ще бъде предпоставка за хубав филм, но едно от хубавите неща, което ще видите е Дненифър Гарнър в ролята на Електра (освен в Деърдевъл, това красиво девойче гледахме наскоро в Събудих се на 30 и още в Пърл Харбър). Мъжката част във филма е представена от чаровника Горан Вишнич, който е в ролята на "жертвата" Марк Милър (Горан е познат най-вече от Спешно отделение и също така е играл в Комарджии). Лошите пък са преставени от Кари Хироюки Тагава в ролята на Роши (не Гроши от Биг Брадър) (този японски актьор може би ви е познат Пърл Харбър, Изкуството на войната и Смъртоносна битка).

Официална страница: Elektra

Като за край какво да ви кажа - има още време, не че като дойде ще е нещо впечатляващо, но поне девойката е доста апетитна. А това червено определено я прави много секси... :P

Филмите на Marvel винаги съм гледал на един дъх.Може би е от възрастта ми.Още не съм влезнал в пубертета , за да ме вълнуват каките.Blade , Superman , Spiderman , X Man , изобщо всички Man , които те карат за 100 мин да си представиш как побеждаваш злото и придобиваш свръх естествени сили.Така и сега с новия филм им филм Electra , почувствах онази наслада от играта на супер героя в женско превъплъщение.Филмът отдавна изтече в пиратските канали.Субтитри за сега няма или поне аз не намерих на какъвто и да език.Срещат се френски , испански и английски скрийнъри доведени до SVCD с размер от около 860 MB.

Филмът е тип Мортал комбат , Убий Бил .

• 2 седмици по-късно...

Абе нещо много супер герой се родиха напоследък и си мисля че публиката вече се е наситила да гледа "Яко бой и сръбска музика...". Но фимчето като цяло може и да става.

• 2 седмици по-късно...

Имах възможността да гледам филма още преди месец, но чак днес се наканих :speak: . Бях скептично настроен, понеже си мислех, че е някаква скучна, разнежена любовна история, но съм се лъгал. Историята е много интересна, толкова ме разчувства ohmy.gif . И така, на кракто за какво се разказва филма:

0099.jpg

Ричард Гиър е в ролята на Джон Кларк, мъж на средна възраст, с прекрасна работа, очарователна съпруга (Сюзан Сарандън) и любящо семейство. Но той чувства, че нещо липсва в еднообразния живот, който води. Всяка вечер на път за вкъщи Джон вижда очарователна млада преподавателка (Дженифър Лопес), която гледа тъжно през прозореца на училище по танци. Една вечер Джон импулсивно скача от влака и се записва на уроци по танци при нея с надеждата да я вижда по-често. В началото това изглежда е грешка. Ден след ден, урок след урок, Джон започва да осъзнава, че първоначалното му увлечението му към Полина, довело го тук, все повече избледнява в сравнение с пламенната страст, която му дава любовта към танците и музиката. Пазейки в тайна от семейството и колегите си новото си увлечение, Джон трескаво се готви за най-голямото състезание по танци в Чикаго. Между него и Полина разцъфва красиво приятелство, а ентусиазмът му съживява собствената й любов към танците. Но колкото повече време Джон е извън къщи, толкова по-подозрителна става съпругата му. Тя наема частен детектив. На път да бъде разкрита тайна му, Джон ще трябва доста да се потруди, за да опази мечтата си и да постигне онова, към което толкова много се стреми.

Музикална романтична комедия

САЩ, 2004г.

Времетраене: 106 минути

Режисьор: Питър Челсъм

В ролите: Дженифър Лопес, Ричард Гиър, Сюзън Сарандън, Стенли Тучи, Боби Канавал, Анита Джилет, Омар Милър, Ричард Дженкинс, Ник Кенън

Връзка в IMDb - http://imdb.com/title/tt0358135/

Танците могат да спрат дъха ви. Дори не съм подозирал , че Валса, Тангото, Ча-ча, Румбата ще ми харесат толкова много. Дженифър Лопес е невероятна жена, а ролята и в "Ще танцуваме ли?" е перфектно изиграна. Ричард Гиър също ме изненада приятно в това си ампоа. Силно ви препоръчвам да гледате филма.

:sobbing:

Аз не съм го гледала,но след тази блестяща презентация-задължително!!! :sobbing:

Е така е и заради презентацията и заради кака Джени която ми е любимка :baby този филм ще бъде изгледан задължително. :sobbing:

• Автор

Не блести с нещо, но се гледа, особено ако си фен на танците.

За съжаление още не съм гледал филмчето, но изчетох доста неща за него. При първа възможност ще заведа душата :ph34r: на кино да го гледаме, защото и двамата обичаме танци и романтика.

Интересното според мен за този филм, че тук как Дженифър се изживява в едно от най-приятните си амплоата, защото както знаем тя е доста добра танцьорка. Чичо Ричард пък със своята сива коса си е винаги неутразим, но защо си мисля, че ще има и малко горчив привкус заради изневяра или поне мисли за изневяра. ;)

Наскоро излезлият по кината в САЩ трилър/хорър Alone In The Dark, базиран на едноименната класическа игра на Atari, само доказа още веднъж че от компютърна игра хубав филм на Uwe Boll не става! Филмът моментално изхвърча на заветното 10-то място в IMDB Bottom 100 което май е единственото му сериозно и уважаващо възхищение постижение. Поне до сега не съм срещнал дори едно положително мнение или ревю за него... Дори и обещаващото актьорско присъствие на Крисчън Слейтър, Тара Рийд и Стивън Дорф не спасява филма! Tова е поредната "изцепка" на режисьора Uwe Boll базирана на компютърна игра: през 2003г. излезе House of the Dead,преминал със (почти) същия съмнителен успех (28-мо място в IMDB Bottom 100).

А сега и изненадата - след "феноменалния" успех на Alone In The Dark режисьорът Uwe Boll ще пресъздаде още 3 компютърни игри на големия екран: Bloodrayne, Hunter: The Reckoning и Far Cry!!! Можем само да му пожелаем успех, и да очакваме още по-интересни филми (според слуховете Uwe Boll ще режисира и филмовата версия на Pac-Man :) )!!!

sad.gif Ееееех, някои от най-любимите ми игри са обречени да бъдат пресъздавани в смотани филми.

Това за бъдещите творчески планове на тоя режисьор вярно ли е?

Няма ли кой да му забрани на тоя пич да прави филми по игри?

А по Bloodrayne би могъл да стане хубав филм.

В интервю, по повод новият им филм Boogeyman, Robert Tapert и Sam Raimi разкриват някои подробности около предстоящият им проект по римейк на култовият хорър филм Evil Dead. Според Рейми, дошъл е моментът филмът да се представи с нова визия и пред нова публика. За сега се търси подходящ режисьор, който да разкаже исторята на Аш и компания по визуално свеж и оригинален начин. Друга причина за предстоящият римейк, е че оригиналният Evil Dead почти не се е показвал на голям екран. Време е зрителите да изпитат силни усещания и в киносалоните.

Въпреки че филма няма още дори сценарий, очакванията тандемът да свърши добра работа и да не разочарова феновете на хорър жанра. И за да не стоят съвсем без работа, двамата подготвят междувременно продължение на поредицата - Evil Dead 4! Очакванията са че в него ще участва Bruce Campbell и някои от актьорите от предишните части на трилогията...

evildead3.jpg

Цялото интервю може да прочетете ТУК

P.S. Колкото до Boogeyman - това е една история за която ще стане дума друг път. филмът излезе този уикенд по екраните на САЩ.

Само да уточня, че сценария на филма е римейк на японския филм "Ще танцуваме ли" (режисьор Масаюки Суо) т.е. идеята не е оригинална, а пак е крадена. И ако са търсили ефект, подобен на филма "Хубава жена".....хммм, мисля че не са го постигнали /не че Джулия Робъртс беше цвете за мирисане/.

Според вас защо му е на Ричърд Гиър да крие от жена си, че посещава школа по танци??? Малко е абсурдно, ако обаче човек не е гледал оригиналния японски филм, в който много по-точно е представена идеята за монотонния живот на японците, лишен от сексуална емоция и стремежът към избягване от скучното ежедневие.....

Ей, не ме разбирайте погрешно, филма в крайна сметка не е толкова лош, но го гледах заради играта на Ричард Гиър, не заради г-жа 3-декара задник.

Само да уточня, че сценария на филма е римейк на японския филм "Ще танцуваме ли" (режисьор Масаюки Суо) т.е. идеята не е оригинална, а пак е крадена.  И ако са търсили ефект, подобен на филма "Хубава жена".....хммм, мисля че не са го постигнали /не че Джулия Робъртс беше цвете за мирисане/.

Според вас защо му е на Ричърд Гиър да крие от жена си, че посещава школа по танци??? Малко е абсурдно, ако обаче човек не е гледал оригиналния японски филм, в който много по-точно е представена идеята за монотонния живот на японците, лишен от сексуална емоция и стремежът към избягване от скучното ежедневие.....

Ей, не ме разбирайте погрешно, филма в крайна сметка не е толкова лош, но го гледах заради играта на Ричард Гиър, не заради г-жа 3-декара задник.

<{POST_SNAPBACK}>

Аз не съм гледала оригинала, за който говориш.

Всъщност, дали ще ти хареса един филм или не зависи от доста неща.

Същото важи според мен и за интерпретацията на това, което всеки от нас вижда във филма. Зависи от това какво те вълнува, какво харесваш, какви са разбиранията ти. Всъщност нещата не винаги са толкова сложни, колкото се опитваме да ги направим.

Когато двама души са заедно, всеки от тях очаква от другия да откликва на нуждите и емоциите му. В началото на филма ТОЙ покани жена си да излязат, а тя направи елементарно извинение това да не стане.

Когато ТОЙ отиде в дискотеката със сина си, поне аз не усетих "липсата на сексуална емоция", по-скоро на човека му се танцуваше.

Знам, че сигурно изказванията ми звучат предубедено, защото обожавам тези танци, но просто така виждам нещата. :rolleyes:

П.П. Защо смяташ, че има опит за паралел с "Хубава жена"? :)

poster.jpg

Който е чувал (поне) за култовия сериал South Park вероятно знае, че негови автори са Trey Parker и Matt Stone. Та същите тези двама юнаци са автори и на Team America: World Police! За някои хора това е достатъчно, за да си изградят поне обща представа за какво иде реч ;) . Макар че самият филм се отдалечава от хумора на South Park личи, че авторите са се постарали да създадат нещо оригинално, смешно и иронично.

Актьорите във филма са...... кукли марионетки :P . Едва ли някой може да направи по-интересен филм с такива актьори, дори с участието на холивудски звезди (участват куклите - Мат Деймън, Джордж Клуни, Сюзън Сарандън и др.).

Историята е най-важната част от целия филм - екипът Team America действа като световна полиция - винаги е на място там където има нужда, и най-вече където има арабски терористи cool.gif .... Не стига това, ами и Ким Джонг Ли (корейски диктатор разбира се) иска да унищожи цивилизацията такава каквато я познаваме, и да управлява света. И така, нашите хора от Team America трябва да се изправят пред безбройните врагове (един от който е Гилдията на холивудските актьори начело с Алек Болдуин) и най-накрая - естествено - да победят.

Филмът е гавра със САЩ и тяхното желание "спасят света", с холивудските клишета, дори с Майкъл Мур (който взривява главната кавартира на Team America)!

team.jpg

garycleans.jpg

machinegun.jpg

Official Site: http://www.teamamericamovie.com/

Накрая само мога да цитирам една от песните в soundtrack-а:

McDonalds, fuck yeah!

Wal-Mart, fuck yeah!

The Gap, fuck yeah!

Baseball, fuck yeah!

NFL, fuck yeah!

Rock'n'Roll, fuck yeah!

The Internet, fuck yeah!

Slavery, fuck yeah!

America, fuck yeah!

Филмът смърди.Ако имате малки деца, не им го показвайте иначе ще трябва да обяснявате защо куклата-герой прави свирка на куклата-шеф (гейска история при това) или в друга сцена от филма присъства нагледен урок по камасутра с кукли.На всичко отгоре , според създателя на субс в българския език имало и дума *уйзел.

С две думи това е куклен филм за възрастни, където на подбив са арабелите и северните жълтури.

Филмът е много нежен и романтичен! :kiss2

Менди Мур играе страхотно ролята си... незнаех, че е толкова добра :clap

аз обратно на Profruit гледам с недоверие на всички филми които имам man в заглавието , както и Електра .... доста са плоски според мене. не очаквам Електра да е нещо запомнящо се , но все пак ще го гледам когато излезе някой DVD Rip laugh.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.