Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Над 1200 км първокласни пътища ще станат високоскоростни

Featured Replies

untitledbw6.jpg

Около 1270 км първокласни пътища ще станат четирилентови и по тях ще може да се развива скорост до 120 км/ч. Това предвижда програма на Министерството на транспорта за увеличаване на скоросттта за движението. Предстои планът, който е до 2020 г., да бъде внесен за одобрение в правителството.

Експертите на министерството смятат, че трябва да се подобри инфраструктурата в посока север - юг, както и да се съкрати времето за пътуване. Те обясниха, че в плана са включени трасетата, които няма да бъдат финансирани от оперативната програма "Транспорт", но ще са свързващи с магистралите "Тракия", "Хемус" и "Черно море". В момента скоростта за движение по магистралите е до 130 км. От посочените в програмата отсечки има осигурено финансиране за Видин - Ботевград и връзката с "Хемус", както и за отсечката Русе - Велико Търново. За Видин - Ботевград са предвидени 85 млн. евро.

Транспортното министерство предлага бъдещите високоскоростни пътища, за които не може да бъде намерено финансиране, да бъдат дадени на концесия. От ведомството на Петър Мутафчиев са изчислили, че за да се намали времето за пътуване в цялата страна, годишно трябва да се инвестират 1 млрд. лв. През миналата година са вложени 700 млн. лв.

Програмата за по-бързи и широки пътища се свързва с намерението на правителството да въведе електронна система за пътните такси, както и да изгради център за контрол на трафика. Отпадането на винетката се планира за 2010 г.

Източник: Дневник

Само не знам как ще направят участъка Пловдив-Смолян да е високоскоростен, минавал съм по тоя път и като знам какви завои са. Сигурно трябва да направят пътя наново.

Аз пък от Дуранкулак(Балчик в моя случай) - Варна, много ще се радвам да го направят, тъкмо тогава ще влизам в ограничението до 20+ км и няма да ми вземат книжката biggrin.gif

Пътя е супер, 3 ленти е в момента, има едни два завоя, но там ще се намаля :)

A за магистрала София-Варна нещо чува ли се?

Те я строят, но знае ли се окончателно от къде ще минава през В.Т. или Плеен...

Супер, но мисля, че е грешка това решение. Вместо да се строят такива пътища, по-добре е да се строят направо магистрали, колкото и скъпо да е това. И на мен ми е интересно, как ще направят пътя четирилентов от Асеновград до Смолян. Това май трябва да е нов път, защото не виждам начин, как може да се разшити сегашното платно. Може би със взривове, но това означава отклоняване на трафика. Е, сигурно са го измислили варианта. Жалко, че тръпката от изпреварване без видимост ще понамалее, защото е много голяма в тоя участък. Русе-Търново е просто наложително, защото трафикът от тежкотоварни камиони е огромен, а завоите много. Русе-Шумен е лесна работа, защото и без 4 ленти, не се пада под 130 ;). Не ми е ясно, как ще се кара със 120 в участъка Варна-Балчик. Това ще е равносилно на увеличаване ПТП. Трафикът и без това е голям. Слънчасали шофьори лятото много.

Пак успяха да се измъкнат по терлици и вместо магистрали ще правят някакви подобия.

Абе знаем ги тия намерения на правителството ... :)

То в нормалните европейски държави с парите по оперативна програма "Транспорт" си оправят пътищата и всичко им е наред.

Ама тука като знаем как стават нещата... ша има са и чакаме КАЧЕСТВЕНИ ПЪТИЩА.

На мен също ми е много странно как от Асеновград до Смолян ще стане високоскоростен път???

Абе изобщо нашите малоумници са най-добрите в правенето на нереалистични програми и после в тяхното брутално крадене (опа.. обърках се... ) - изпълнение... хаха

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.