Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за климатик

Featured Replies

Здравейте! имам нужда от съвет..... Малко съм ограничен с консумацията на тока и затова ми трябва климатик която консумираща мощност да не надскача над 2.7kw може и да се направи някакъв компромисен вариант ако е много малък. Става въпрос за обществена сграда (Компютърна зала) за втория етаж помещението е изолирано добре с 4см стиропор и дограма. квадратурата е 50 квадрата а кубиците са малко нестандартни покрива е плоча под наклон също изолиран добре с стиропор 4см и минерална вата 2см. По средата на помещението е 5 метра в единия край се снижава до 210см а в другия край е 150см. гледах климатиците но на едно място ми хвалят едни на друго ги плюят и препоръчват други а скъпите ги хвалят на всякъде нормално но за един скъп може да вземеш 2 от по-евтините с горе долу същите параметри. Предпочитам инверторен даже се бях спрял на НAIER НSU-22H03/R2(DB) или като друг вариант където ми го препоръчаха на 2-3 места като по добър вариант от по-евтини климатици да сложа 2 по-малки климатика да кажем 2 броя HAIER HSU-12HD03/R2(DB) ама като се зачетох из форума леко се стресирах от проблемите с HAIER. По принцип с тоя или с тия климатици където евентуално ще се отоплявам в магазините където питах ми казаха, че климатик с тия параметри по- долу ще ме устройва. "но това е минималната граница" Какво бихте ми препоръчали и като мощност и като марка от по-евтините разбира се :angry: !?!?! .

Имам една Осака 12-ка 4 години съм я ползвал в едно помещение 24 кв. и 3м. височина и честно казано за помещение без изолация, една външна стена, една голяма витрина от старото поколение със винкел и единично стъкло и 2-те др. стени които по-принцип са вътрешни но никои не ги използваше зимата тия помещения и климатика работеше учудващо добре в най-студените зими които имаше държеше +18 иначе средно беше около +20. Как са Осаките сега? щото в един от магазините ми казаха, че не са това което бяха преди Help и в момента съм на един голям кръстопът.

ОТОПЛЕНИЕ..........................мин.........ср...........макс.

Отдадена мощност...........1.08kW...5.80kW...7.75kW

Консумирана мощност....0.43kW...2.07kW...2.60kW

или 2 по-малки с консумация по 1.30kW дето да отдават около 4.0kW

Редактирано от bobynfs (преглед на промените)

След като е с топлоизолация и е компютърна зала вероятно няма да имаш проблем с отоплението, а с охлаждането. Слагай нещо обикновено, например MIdea и си свиркай. Колко компютъра са? Може би 18 няма да е достатъчно и ще трябва да се мине на 24.

2 климатика - 2 монтажа и съответни пари. Слагай 1 по-мощен. От инвертор няма смисъл, те са по-ефективни при отопление, а компютрите топлят и ще имаш проблем с охлаждането.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

стига с това евтино и хубаво... като искаш хубав климатик си купи инвертор на панасоник.. и инвертор-а спестява до 30% електроенергия... ако искаш си вземи конвенционален ама ще е глупаво според мен...

А ако искаш да си пресметнеш горе долу мощността ще ти кажа един трик, който е много лесен и със сравнително добра точност само, че трябва да си изчислиш кубиците... стандартни нестандартни смятай там грубо... значи слагаш по 50W за 1 куб. метър (40м3 х 50W = 2000W) cool.gif

Panasonic пък са големите климатици. Взимай един японски климатик. Малко повече е началното капиталовложение, обаче после няма да ти тежи на сметката на тока. :)

Това не е никаква характеристика... трябва да пише каква е температурата, при която е оразмерен климатика. Защото зимата можеш да закъсаш здраво ако е оразмерен за +5 градуса по целзий... хубаво е да знаеш и температурата на кондензация на фреона, за да си направиш сметка дали лятото ще ти върши добра работа... пък ако искате купувайте на сляпо... и после псувайте... а може и да имаш късмет и да случиш на климатик и на сляпо...

Предпочитам инверторен даже се бях спрял на НAIER НSU-22H03/R2(DB) или като друг вариант където ми го препоръчаха на 2-3 места като по добър вариант от по-евтини климатици да сложа 2 по-малки климатика да кажем 2 броя HAIER HSU-12HD03/R2(DB) ама като се зачетох из форума леко се стресирах от проблемите с HAIER.

От цитираните два модела климатици по-лошо няма !!!!!

И двата модела предишния сезон се компрометираха тотално. 22 -ката има проблем с обезскрежаването и при отрицателни температури въобще не може да топли.

12-ката фабрично идваше с по-малко фреон и се налагаше навсякъде да се източва и дозарежда. започнахме накрая директно да обявяваме на хората цена на монтаж + цена за зареждане. При отрицателни температури с този климатик въобще не можеш да се отопляваш.

Ще възразя на колегата Филипов за един по-мощен климатик вместо два по-малки. Най малката причина в полза на два малки е че в помещение дето има хора около 24-ката не се издържа - много духа.

Ето една статийка за климатици по въпроса

• 2 седмици по-късно...

Абсолютно си прав, много ядове с тия климатици HAIER. Вие с какви марки предпочитате да работите? Ние работим изключително с тези : Инверторни климатици , Конвенционални климатици

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.