Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дъно ASrock 4Coredual - Sata2

Featured Replies

Добър ден на всички.Значи проблемат ми е следния.Вчера си купих дънна платка ASrock 4Coredual - Sata2 и процесор. Хората от магазина бяха доста добри и ми сложиха безплатно охлаждането на платката. Пребирам се аз и разглобявам стария Комп и слагам новите части (стария ми комп беше с АМД процесор а новия си го зех Интел). Всичко сложих кабели мабели тез онез обаче докато не стигнахме до малките кабелчета които се намират в долния десен ъгъл и USB 2.0 .Значи незнам дали е заради тези прости кабелчета или платката не е хубава обаче компютара неще да тръгне. Вътре сички вентилаторчета фърчат обаче нито мишката работи нито клавиатурата нито монитора. От какво може да се получава това и ако може да ми обесните системата на простите кабелчета че в книжката няма никакво опътване.Мерси предварително и лек ден.

П.С. Също в покупката влезна и една рам памет Kingstone 1 GB и е монтирана на платката.

Провери дали не си обърнал поляритета на индикаторите (светодиодите, които ти отчитата работа на диска и готовността на системата)!

Кабелите за USB са малко по-сложен момент, трябва да покажеш как точно е направен стека с кабели на самата кутия, по възможност с някаква снимка!

• Автор
Провери дали не си обърнал поляритета на индикаторите (светодиодите, които ти отчитата работа на диска и готовността на системата)!

Кабелите за USB са малко по-сложен момент, трябва да покажеш как точно е направен стека с кабели на самата кутия, по възможност с някаква снимка!

Може ли малко за по некадърни да обесниш, че така нищо не разбрах sad.gifsad.gifsad.gifsad.gif моля...

Нали не си забравил да включиш 12 волтовия захранващ кабел за процесора (на снимката съм го оградил)?

clipboard01cu2.jpg

Въпросът звучи банално, но ми се е случвало да "ремонтирам" компютър с такъв "проблем".

Ако това не е причината, опитай първо с един CMOS Reset (изключваш компютъра от контакта, вадиш батерията, чакаш 20 секунду и я слагаш пак). Ало и това не помогне обърни внимание на рамта. Ако са две платки, пробвай с всяка по отделно. И не е зле да дадеш пълна информация за конфигурацията, за да не стреляме на посоки.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

• Автор

Значи интересното е че примерно като сложа кабела за контакта веднага се включва компа без даже да натискам копчето.После зада го излюча трабва да дърпам кабела отзаде. Рамта и сметих слота и пак същата работа. За 12 волтовия захранващ кабел винаги си е включен. Той е един от първите кабели които слагам... sad.gifsad.gif

Направи снимка на кабелите за USB и тези за системните бутони (ресет и включване)... Може да си включил някой от кабелите неправилно и той да прави директно късо при включване на щепсела в контакта, оттам и да се включва автоматично компютъра!

Няма нужда от снимки и чудесии ! Ето линк към Manual-a на дъното ти. На стр. 2.9 е показана подробна схема за закачането на кабелчетата на Front Panel и всичко останало !

Направи снимка на кабелите за USB и тези за системните бутони (ресет и включване)... Може да си включил някой от кабелите неправилно и той да прави директно късо при включване на щепсела в контакта, оттам и да се включва автоматично компютъра!

Освен това изключи кабелите за USB, целта е първо да подкараш машината и да изключим проблем с дъното, а USB-тата ще включим след това.

• Автор
Няма нужда от снимки и чудесии ! Ето линк към Manual-a на дъното ти. На стр. 2.9 е показана подробна схема за закачането на кабелчетата на Front Panel и всичко останало !

Мануала го гледах и там нищо не се връзва защото на кабелчетата пише едно пък на мануала пише друго. Снимки ей сега ще сложа.

Мануала го гледах и там нищо не се връзва защото на кабелчетата пише едно пък на мануала пише друго. Снимки ей сега ще сложа.

Гледай какво пише в упътването ! Може и да се разминават малко надписите с тези от кабелчетата на кутията, но е ясно за кое става въпрос -напр. на дъното може да пише HDD Led , на кабелчето IDE Led .

Кабелчетата за USB конекторите обикновенно са свързани направо в букса, която няма как да поставиш неправилно.

Значи интересното е че примерно като сложа кабела за контакта веднага се включва компа без даже да натискам копчето.После зада го излюча трабва да дърпам кабела отзаде. Рамта и сметих слота и пак същата работа. За 12 волтовия захранващ кабел винаги си е включен. Той е един от първите кабели които слагам..

Това, което описваш ми се случи на изгоряло захранване.

• Автор
Значи интересното е че примерно като сложа кабела за контакта веднага се включва компа без даже да натискам копчето.После зада го излюча трабва да дърпам кабела отзаде. Рамта и сметих слота и пак същата работа. За 12 волтовия захранващ кабел винаги си е включен. Той е един от първите кабели които слагам..

Това, което описваш ми се случи на изгоряло захранване.

Не. Проблема е разрешен. Цяла седмица си блъскам главата аз и от магазина и накрая го измислихме. Цялата работа е там че платката била докосвала болчетата и с тях самата котиа и незнам си какво ставало и не работело. Смених котията изолирахме болчетата , нагласихме кабелчетата и бам, тръгна монитора. Обаче естествено беше много прибързано за празнуване. То хубаво сичко ок обаче мишката и клавиатурата не работят. Абе вообще целия панел от заде. От какво може да е този път... sad.gif:huh: :huh: Идеи!!!

Като чета тази тема и ме боли сърцето.Как може продавачите и консултантите да не ти решат проблема,иди и се направи на сърдит малко ,че да се стреснат и да си оправят бакиите.Все пак те са ти продали частите! angry.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.