Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Невъзможен запис със софтуера към ТВ тунер "AVERMEDIA"

Featured Replies

Здравейте взех си тунер AVERMEDIA но имам проблем със софтуера не мога да го накарам да записва, sad.gif може ли някой да помогне

Редактирано от B-boy[StyLe]
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на Помощ! ,Имам проблем и т.н. не са желателни. (преглед на промените)

Здравейте взех си тунер AVERMEDIA но имам проблем със софтуера не мога да го накарам да записва, sad.gif може ли някой да помогне

Свали си Chris TV и нямаш проблем...

Поне в момента http://www.chris-tv.com/ не се отваря.

Освен това от оскъдната информация, която успявам да намеря, това не е решение на проблема на mitre . Доколкото разберам Chris Tv е програма за гледане на online TV.

mitre , според мен трябва да си смениш версията. Очевидно има някакъв проблем в инсталацията. Освен това не си предоставил никаква информация нито за операционната ти система, нито за версията на програмата. Остава само да гадаем...

Редактирано от vesodimov (преглед на промените)

djagi , проблемът на mitre е в това, че не може да конфигурира софтуера да записва. Не виждам някъде да е търсил програма. И понеже и аз имам такъв тунер си позволих да дам мнение.

Освен това лично за мене е непонятно как една програма може да бъде хем за гледане на телевизия онлайн, хем за управление на карта ... То вярно, че вече има какви ли не неща на тоя свят, но ...

И аз имам тунер на "Аверите" и наистина софта, който върви към него (самия диск) е направо истинска пародия. Вкарваш го и когато излезе менюто няма никакви активни бутони и трябва ръчно да влизам в самия диск? Имах и проблеми с дистанционното му и с усилването и намалянето на звука от него, но все пак успях да ги разреша. Но пък проблеми със записа със оригиналния софт към него никога не съм имал. Лично аз от ChrisTV не съм доволен (явно трябва да си го купиш, за да работи като хората, а аз пробвах по втория начин :P ).

Иначе самия тунер го бива като цяло. Както се казва - за толкова пари - толкоз.

Редактирано от agentpat (преглед на промените)

Аз също съм с тунер на AVerMedia, модел M135-A PCI Analog и съм много доволен от него. До сега не съм имал проблеми с него. Дори и диска със софтуера към него си е наред, но понеже в него е по-стара версия, аз си изтеглям драйверите и софтуера от сайта на AVerMedia. Изтегли си софтуера и драйверите и пробвай отново да записваш.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

На Avermedia тунерите са с различни чипове и ползват различни драйвери и софтуер. За кой точно модел става въпрос?

По принцип Fly2000TV много добре работи с чипове на Philips, ако си с такъв тунер по-добре да ползваш него отколкото ChrisTV.

Също така FlyDS 2.0 e много добра, единствения и недостатък е че няма крак за нея, ползваш 30дена и като свърши

trial периода изчистваш регистрите и пак работи (за 30 дена ;) )

На стария ми компютър имах AverTV GO 007. Не съм имал проблеми със софтуера му който идва с него, но е с много слаби възможности и

затова е по-добре да се ползват посочените по-горе програми.

На Avermedia тунерите са с различни чипове и ползват различни драйвери и софтуер. За кой точно модел става въпрос?

По принцип Fly2000TV много добре работи с чипове на Philips, ако си с такъв тунер по-добре да ползваш него отколкото ChrisTV.

Също така FlyDS 2.0 e много добра, единствения и недостатък е че няма крак за нея, ползваш 30дена и като свърши

trial периода изчистваш регистрите и пак работи (за 30 дена ;) )

На стария ми компютър имах AverTV GO 007. Не съм имал проблеми със софтуера му който идва с него, но е с много слаби възможности и

затова е по-добре да се ползват посочените по-горе програми.

Аз съм с тунер AVerTV Super 007 M135A. Имаш ли представа какъв е чипът? Как мога да разбера какъв е чипът без да отварям компютъра?

Аз съм с тунер AVerTV Super 007 M135A. Имаш ли представа какъв е чипът? Как мога да разбера какъв е чипът без да отварям компютъра?

AVerTV Super 007 (M135A).jpg

Знака на снимката ми прилича на Philips, най-вероятно SAA7131.

Редактирано от ined (преглед на промените)

AVerTV Super 007 (M135A).jpg

Знака на снимката ми прилича на Philips, най-вероятно SAA7131.

Да, наистина май е логото на Philips. Кой от софтуера е по-добър от тези в поста по-горе? И искам да попитам има ли софтуер с който да мога да направя така, че когато записвам телевизия от TV Tuner-а, да прескача рекламите и да записва например само филма, който дават?

Има, но той няма да свърши работа понеже и телевизионната програма трябва да поддържа тази функция -VPS Видео Програм Систем. За съжаление май само някои немски телевизии я имат.

П.П. Това се отнася само за аналоговите телевизии, за цифровите е друг въпрос.

Има, но той няма да свърши работа понеже и телевизионната програма трябва да поддържа тази функция -VPS Видео Програм Систем. За съжаление май само някои немски телевизии я имат.

П.П. Това се отнася само за аналоговите телевизии, за цифровите е друг въпрос.

Добре, и все пак дайте линк към такъв софтуер.

Добре, и все пак дайте линк към такъв софтуер.

Ами то линк няма, понеже това е опция към съответния софтуер с който гледаш ТВ. Принципа на кратко е следния:

Всяко предаване (спорт, музика, реклами, филми и т.н.) съдържат в себе си един код (нещо като текста в радио програмите, който се изписва на дисплея на самото радио) в който се съдържа информация за точния начален час на излъчване (по предварителната тв. програма) на самото предаване. Този код върви постоянно докато се излъчва предаването и по този код можеш да настроиш DVD рекордера или видеото да запишат точно определено нещо, дори то да е закъсняло. Като пример ще дам когато искаш да запишеш някой филм който по предварителната програма трябва да започне в 20.00ч. Преди филма обаче има футболен мач, който трябва да завърши преди 20.00ч. Обаче резултата е равен и се налагат продължения и съответно филма ще закъснее. Когато използваш за начало на запис вградения часовник на водео рекордера или ДВД рекордера записа ще започне точно в 20.00ч. и ще спре съответно когато си му задал да спре с което се предполага, че ще видиш началото на филма, но до към средата понеже филма се е изместил във времето. Ако използвал функцията VPS записа ще започне точно тогава когато започва и самия филм независимо че е закъснял понеже този код се излъчва по време на филма. Рекламите ще са изрязани понеже те имат друг код. Лошото е че както писах в предния си пост само някои немско говорящи тв. програми излъчват такъв код.

Ами то линк няма, понеже това е опция към съответния софтуер с който гледаш ТВ. Принципа на кратко е следния:

Всяко предаване (спорт, музика, реклами, филми и т.н.) съдържат в себе си един код (нещо като текста в радио програмите, който се изписва на дисплея на самото радио) в който се съдържа информация за точния начален час на излъчване (по предварителната тв. програма) на самото предаване. Този код върви постоянно докато се излъчва предаването и по този код можеш да настроиш DVD рекордера или видеото да запишат точно определено нещо, дори то да е закъсняло. Като пример ще дам когато искаш да запишеш някой филм който по предварителната програма трябва да започне в 20.00ч. Преди филма обаче има футболен мач, който трябва да завърши преди 20.00ч. Обаче резултата е равен и се налагат продължения и съответно филма ще закъснее. Когато използваш за начало на запис вградения часовник на водео рекордера или ДВД рекордера записа ще започне точно в 20.00ч. и ще спре съответно когато си му задал да спре с което се предполага, че ще видиш началото на филма, но до към средата понеже филма се е изместил във времето. Ако използвал функцията VPS записа ще започне точно тогава когато започва и самия филм независимо че е закъснял понеже този код се излъчва по време на филма. Рекламите ще са изрязани понеже те имат друг код. Лошото е че както писах в предния си пост само някои немско говорящи тв. програми излъчват такъв код.

Много ти благодаря за подробното обяснение. Аз попитах, понеже от някъде бях разбрал, че дори и български канали могло да се записват по този начин, чрез някои TV Tuner-и, и мислех, че чрез допълнителен софтуер може да става това и на TV Tuner-и, които не поддържат тази опция.

• 5 месеца по-късно...

ЗдрИскам да попитам ако си сложа тунер на компютъра могали да му подам на входа цифров сигнал от Булсат и да си направя няколко изхода за 2-3 ТВ-приемника,така че всеки да гледа каквото си иска?Придварително благодаря.

ЗдрИскам да попитам ако си сложа тунер на компютъра могали да му подам на входа цифров сигнал от Булсат и да си направя няколко изхода за 2-3 ТВ-приемника,така че всеки да гледа каквото си иска?Придварително благодаря.

Мисля, че не. Всеки ще гледа едно и също.

Много ти благодаря за подробното обяснение. Аз попитах, понеже от някъде бях разбрал, че дори и български канали могло да се записват по този начин, чрез някои TV Tuner-и, и мислех, че чрез допълнителен софтуер може да става това и на TV Tuner-и, които не поддържат тази опция.

Може. При някои тунери. Зависи от комбинацията тунер/софтуер. В моя случай има опция включване на plug-in "LogoDetector". В такъв случай предварително запаметено лого на дадения канал обикновено изчезва при появяването на рекламния блок. Софтуера реагира на това изчезване, като може да изпълни желано действие, например "пауза на записа" - докато не се появи отново логото (при възобновяване на филма/мача, например) след рекламния блок.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.