Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за ъпгрейд

Featured Replies

Здравейте приятели, отдавна не съм писал тук, но ето че отново дойде момент да се допитам до вас.

Решил съм да си ъпгрейдна машината, която както виждате от подписа ми не е много нова. Ще сменя: Дъно, Процесор, Видео карта и РАМ.

Аз съм си харесал някой компоненти, но съм сигурен че и вие имате какво да кажете. Благодаря предварително!!!

Видео карта

Процесор

РАМ памет

Дъно

Редактирано от pit
Грешен Раздел! (преглед на промените)

Ами ... не си казал двете основни неща - какъв е бюджета и за какво ще се ползва машината. Също така един въпрос в мой стил - мислиш ли да клокваш? От подписа ти виждам хардове и DVD, но не виждам захранване. Тaя комбинация Е8200 + 9600GT ще трябва да я храниш поне с някое 400-450W марково захранване. А за клок ... нещата отиват към 500-550W.

Иначе всичко без дъното е добър избор. Дори и да не клокваш бих те посъветвал да дадеш още 40 лева за едно такова дъно. То си поддържа 45nm процесори фабрично, така че няма да ти се налага флаш на биоса (което ще е задължително за посочения Асус).

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

Извинявам се че не утоних в началото. Бюджета е 800 до максимум 900лв. Захранването ми е 500W, но никъде по него не пише марката (може и да не е марково, но на времето беше скъпо). Компютъра се използва за всичко и няма да правя клок.

Ами тогава вземи посоченото от мен дъно. Нямаш нужда от по-скъпо, но щом бюджета го позволява не се излагай с тоя Асус :offtopic_s:

Щом няма да клокваш се насочи към друга памет. Доста по-добре ще се държи с един Kit 2x1GB DDR2 1066Mhz A-Data. А захранването - ще стигне ...

Бре, rainov , отдавна не си се мяркал :speak:

И аз да си кажа: хубаво ти разправят, разкарай това дъно, дето си го харесал и го смени задължително поне с посочения от xactoR Гигабайт . Слагай и по-евтинката памет А-Дата на 1066 Мхц cool.gif

Ако ти останат пари, смени го т,ва захранване (забравих вече какво ти беше старото) с един 400 Вт Фортрон. (повече не ти трябва)

• Автор

Да, отдавна не съм се вясвал насам. Ще взема Гигабайта и А-Датата. Както винаги сте номер 1 в препоръките :speak:

Благодаря и на двамата за бързите и компетентни отговори. :wors: Поздрави!

Редактирано от rainov (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здрасти отново! Вчера поръчах Видео картата (поръчах малко по-мощна - цък) и процесора. Поръчвам ги от JAR, а в ценовата им листа посоченото дъно го няма. От други теми знам че XFX е мн добра фирма и се чудя дали това дъно може да замени горепосочения Гигабайт. Благодаря предварително!!!

Здрасти отново! Вчера поръчах Видео картата (поръчах малко по-мощна - цък) и процесора. Поръчвам ги от JAR, а в ценовата им листа посоченото дъно го няма. От други теми знам че XFX е мн добра фирма и се чудя дали това дъно може да замени горепосочения Гигабайт. Благодаря предварително!!!

Ами не може да се сравнява с това на GB. http://jmt.bg/?go=100&jgroup=1&jsu...957&value=2 - дали ще ти върши работа?

• Автор

Благодаря за отговора, щом е по-добро ще остана с дъното на Гигабайт. Ще го поръчам от друга фирма. Може ли само да ми обясниш с какво е по добро това дъно, че някак си ме човърка отвътре да знам :questions:

Ами Nvidia 650 e много шиб@н чипсет и проявява своенравия и предпочитания към останалия хардуер, пък и XFX вече не са това което бяха, а останаха посредствена фирма с високи цени заради доброто си име изградено в миналото*(подобно на Zalman при охладителите). Та щом го нямат в Вар това, спокойно се насочи към друга фирма и вземи от там. Моделите които се препоръчват за DS3, DS3R, DS3P, DS4 или ASUS P5K-E/WiFi. Относно видеото, dedovec е прав - откажи поръчката и си вземи 8800GT или спокойно можеш и да останеш на 9600GT, но няма смисъл да плащаш само за марка, при положение, че не дава нищо повече от 220-лeвовият XpertVision. Просто 300лв. за 9600GТ са безумно много.

• Автор

Ясно... благодаря за изчерпателния отговор Людмиле. :questions: Ще преосмисля поръчката ;)

• Автор

Здрасти, пак съм аз с моя "епичен" ъпгрейд biggrin.gif

Днес пристигнаха всички компоненти, но след сглобяването се оказа, че "500 ватовото" ми захранване не може да захрани системата. В момента съм откачил единия хард диск за да работи машината. Както вероятно се досещате, сега ще ви искам съвет относно захранването. Аз отново съм си избрал един модел - цък. Очаквам и вашето мнение. Благодаря!!!

Аз бих хвърлил едно око тук! Но и Thermaltake-а е доволно добър. А твоето "500W" щом не стига, значи е далеч марково. Чудя се колко ли вата е всъщност :P

И сега като хвърлих още един поглед на темата ... kokomil още в началото ти каза да вземеш едно 400W Fortron-че, защо си се запътил към 700W-ов звяр?

Здрасти, пак съм аз с моя "епичен" ъпгрейд biggrin.gif

Днес пристигнаха всички компоненти, но след сглобяването се оказа, че "500 ватовото" ми захранване не може да захрани системата. В момента съм откачил единия хард диск за да работи машината. Както вероятно се досещате, сега ще ви искам съвет относно захранването. Аз отново съм си избрал един модел - цък. Очаквам и вашето мнение. Благодаря!!!

мисля ,че това ще стигне ,защо все пак един Хард не иска 150в отгоре пък е с 40лв по-евтино...

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

• Автор

Ами аз съм на принципа на мечо пух (колкото повече, толкова повече) и затова се ориентирах към това 700-ватово добиче. Ако е добро и си заслужава парите го взимам.

Цък - това реално е Seasonic S12 II облечен в дрехи на Corsair и е предостатъчен за системата ти, като отгоре на всичко е практически безшумно.

Едит:

Едит2:

Няма никаква полза от презапасяване с мощност която никога няма да се ползва, ама нали и производителите на захранващи блокове те трябва да ядат. :)

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

щом си на принципа ''колкото повече...'' това не е за испускане като се има в предвид цената... :)

• Автор
Едит2:

Няма никаква полза от презапасяване с мощност която никога няма да се ползва, ама нали и производителите на захранващи блокове те трябва да ядат. :)

Людмиле, разубеди ме да го купувам това захранване. Най удобно ми е да купувам от Жар и направо ще ида да го взема от местния дистрибутор. Дали това захранване ще стигне за системата и изобщо добри ли са отзивите за марката? Благодаря!

Людмиле, разубеди ме да го купувам това захранване. Най удобно ми е да купувам от Жар и направо ще ида да го взема от местния дистрибутор. Дали това захранване ще стигне за системата и изобщо добри ли са отзивите за марката? Благодаря!

За стигане - ще стигне и не е лошо като качество, ама цената му хич не е изгодна щото посочения по-горе Corsair е доста по-качествен, а за същите пари може да се вземе CFT-650-14CS - все пак няма да купуваш захранване всеки ден я. Пък и с един телефонен разговор лесно можеш да го поръчаш и куриер да ти го донесе у вас - доставката излиза около 6-7лв.

• Автор

Качеството преди всичко. Смятам да дам още 20лв и да взема 650 ватовия модел на Corsair, (не знам защо но искам да се презапася малко с "енерджи") Отново благодаря за съвета Людмиле, поздрави!

• Автор

Здравейте отново. Изивинявам се че ще питам в тази тема, а не в "Хардуерни въпроси".

Значи, купих си тази памет. Както се вижда и от страницата, си пише че това е КИТ 2х1Гб на 1066Мхз. Днес обаче с Еверест си преглеждах системата и на памет ми изкарва следното:

1ви модул:

ram1iq6.th.jpg

2ри модул:

ram2bq7.th.jpg

Доколкото разбирам от скрийновете, първата плочка не е същия модел като втората (TWIN2X2048-8500C5DF), а е TWIN2X2048-6400C5DHX.

И на двата модула които пристигнаха с куриера си пише че са "TWIN2X2048-8500C5DF". Надявам се че аз не разбирам нещо както трябва, благодаря предварително!

Хмм, я виж и cpu-z какво ще покаже. А на каква честота си задал да работят тия памети?

• Автор

Съжалявам че пиша толкова късно, но до сега бях на работа и не можех да отговоря. Ето какво показва и Cpu-Z

ramfn0.th.jpg

Настройки в Биоса не съм пипал. Настройката е на Auto и е 800Мхз. Не съм я променял, защото когато я настроя на Manual на 1066Мхз и с червени букви ми изписва под настройките че нещо не е оптимизирано. Не съм пробвал какво ще стане ако я настроя на 1066Мхз понеже малко ме е шубе и първо реших да питам тук.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.