Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се предотвратява кражба на гориво?

Featured Replies

Какво може да се направи за да се засече колко гориво е изразходвал камиона, та после като се види колко е в резервоара да може да се каже колко е източено. Един ми спомена за някакъв GPS който имал и функция да се свърже някъде и да индикира колко гориво отива към двигателя. Но не беше наясно да каже повече. Целта на занаятието е да се предотврати кражбата, а не да се хване шофьора на място.

Хрумна ми идеята да се сложи дебитомер някъде в тръбопроводите преди двигателя. Но това е само идея, не знам дали съществуват такива специално за тази цел. Другият вариант е да се следи кога и колко гориво е заредено и според тахо-шайбата да се определя със зареденото гориво колко километра са изминати и т.н..

Най-лесният начин е да си караш сам камиона :wors:

Иначе вариантът ти е следният

GPS-контрол.Предлага се от M-tel.Системата включва следните параметри, които могат да се следят:

- количество гориво в резервоара;

- температурата на хладилното ремарке;

- температура на двигателя;

- налягане на маслото;

Контрол по време на движение:

- изминати километри;

- спирания;

- престои;

- скорост и посока на движение и т. н.

Системите са отворени, и ако искаш, може да се заложи дори и следене дали водача си е седнал на мястото .....

Как се следи кражбата на гориво ли?

Ами системата за конторл следи кога е отварян резервоара и какво количество е зареждано или точено, като това се регистрира със съответния чип на капачката на резервоара.

А освен това,след като ти дава консумациятана гориво, сам можаш да видиш всеки голям скок в разхода т.е източване.

Колкото до цената- сумата която искат първоначално се открадва от един шофъор за месец - месец и половина.

Личното ми мнение е, че си струва :B

p.s.така не можеш да предотвратиш кражбата на гориво (та всеки може да си сипе колкото си иска) но поне шофьорите ти няма да смеят - което предполагам е и целта на занятието, нали ?

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор

Най-лесният начин е да си караш сам камиона :wors:

Иначе вариантът ти е следният

GPS-контрол.Личното ми мнение е, че си струва :B

p.s.така не можеш да предотвратиш кражбата на гориво (та всеки може да си сипе колкото си иска) но поне шофьорите ти няма да смеят - което предполагам е и целта на занятието, нали ?

Най-лесния начин е проблем, тъй като не страдам от раздвоение(размножение в случая) на личността.

Точно това ми трябва. Мерси много.

Цените само изглеждат солени, но на практика си абсолютно прав че се избиват бързо.

По времето когато си вадех хляба с шофьорлък се разправяхме постоянно с единия ми чорбаджия. Той отказваше да ми плаща командировъчни - били включени в заплатата (??!!) както и извънреден труд. Казвах му постоянно, че докато не се оправи заплащането ще го лъжа с горивото. Независимо от мерките, които вземаше не успя да разбере как става лъгането, е нямаше ГПС системи тогава, но съм готов и сега на подобно "предизвикатекство" :wors:

Мисълта ми е, че е по-удочно да се прилагат други механизми в подобни случаи. Иначе се стига неизбежно до идеята в онези редове долу под всеки мой пост Публикувано изображение

Тубичка 10литра гориво винаги с теб, прибираш камиона на изпарения с празен резервоар. сутринта му сипваш гориво от първата бензаджииница само колкото смяташ че ти трябва. Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Има си чалъм. Дори и с ГПС, пак ще си взема неговото. Рано или късно, шофЕрите ти ще го научат. :)

п.п. вземи им плащай като хората да не крадат. :shake_puter: Шегувам се разбира се. Публикувано изображение

Следиш разхода на гориво на камиона и бележките от бензиностанцийте дето е зареждал и готово. Да речем така: от т.А до т.Б курса е 3000км. а знаеш , че автомобила харчи 35л./100км за 1000км. -350л а за 3000км това прави 1050л. за цялото разтояние.Ако по бележките е заредено повече от това количество и при проверка го няма това количество , значи или е присвоено от шофера или камиончето дава яко преразход и е за сервиз.Но в помечето случай е първият вариант. Та така като следиш бележки , изминати километри и остатъка в резервоара , и като знаеш приблизителния разход на возилото празно/пълно може да видиш дали се точи яко гориво .

• 2 години по-късно...

Какво може да се направи за да се засече колко гориво е изразходвал камиона, та после като се види колко е в резервоара да може да се каже колко е източено. Един ми спомена за някакъв GPS който имал и функция да се свърже някъде и да индикира колко гориво отива към двигателя. Но не беше наясно да каже повече. Целта на занаятието е да се предотврати кражбата, а не да се хване шофьора на място.

Има една много добра система, която отчита разхода на дизелово гориво. Не знам дали те интересува все още, но благодарение на нея ще спестиш пари да си отвориш хотел в дубай.

Modedit : за реклама - чукни тук

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Има една много добра система, която отчита разхода на дизелово гориво. Не знам дали те интересува все още, но благодарение на нея ще спестиш пари да си отвориш хотел в дубай.

Ако някой се интересува да ми се обади на GSM: 0884/46-64-61 begin_of_the_skype_highlighting 0884/46-64-61 end_of_the_skype_highlighting и ще го светна по въпроса.

А вашият хотел в Дубай с колко звезди е вече?

неможе да бъде предотвратена кражба на гориво,дори и да си на метан. това е безнадежден случай.

За това в случая най доброто решение е с твърда норма; 24 / 100 празен + 0.400 грама на тон километър.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.