Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рязък спад на FPS и липса на HT в BIOS!

Featured Replies

Здравейте на всички.След писането ми в много други форуми,в които така и не се намери решение на проблемите си,реших да пиша и тук.Имам два въпроса към вас:

1Защо при повечето игри има рязък спад на кадри?Играя си нормално на 80 кадъра например и изведнъж падат рязко на 65,като се възстановяват моментално,но по този начин се получава едно много гадно "накъсване".

Дори и на най-ниски настройки и резолюция да играя,пак се получава.

Мисля,че проблема е във видеото,което е MP 8600GT 256MB DDR3,което подържа температури от 50(при сърфиране в нета и т.н) до 65 градуса(при игри)Бях го клокнал леко с RivaTuner,но проблема с кадрите остана.Пробвал съм с различни драйвери,ДХ,преинстал на Win-a,но без ефект.С обикновенно охлаждане съм(вентилатор)Какво предлагате?

Също и има нещо като свистене,което се получава като пусна игра.Казаха ми,че е от дроселите,но аз не знам за какво точно става въпрос.

2Имам дъно Asus M2N-XE и процесор AMD Athlon 4200+ X2(2200Ghz)и искам да си клокна процесора,но над 2.4GHz става много нестабилен.Питах по други форуми,но там ми казаха да си намаля HT-Link-а от биоса от 5 на 3!Проблема е че в Биоса нямам никъде HT-Link,или нещо подобно(проверено е около 15-16 пъти,на старото РС имах и знам за какво става въпрос)и няма как да го намаля.Има ли решение?

П.С Ако има някакво значение съм с 2x1gb Ram,250GB HDD и 400W захранване

Нов съм във форума и искам да ме извините,ако съм допуснал някакви грешки.

Чакам вашите отговори,защото вече напълно се "предадох"

Редактирано от pit
Неясно заглавие! (преглед на промените)

По първият въпрос - от 80 на 65 не би трябвало да има накъсване, а леко завлачване, което попринцип го няма но се усеща защото окото ти е свикнало на повечето кадри. Това се получава, защото в дадения момент я видео картата, я паметта, че дори може и процесора, да са си изпълнили буфера и да го разтоварват. На каква резолюция и с колко детайли играеш? Не ти го обясних много точно, но това е отговора. Само че терминологията ми куца. Температурите ти са добри, те не представляват проблем.

А за клока ... някак си ми се струва невъзможно да нямаш никаква настройка за Hyper Transport-a, но от клока на АМД знам само няколко основни неща, така че няма да мога да ти помогна ... Не се отчайвай, има много хора, които ще дадат идеи като ти видят темата.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор
По първият въпрос - от 80 на 65 не би трябвало да има накъсване, а леко завлачване, което попринцип го няма но се усеща защото окото ти е свикнало на повечето кадри. Това се получава, защото в дадения момент я видео картата, я паметта, че дори може и процесора, да са си изпълнили буфера и да го разтоварват. На каква резолюция и с колко детайли играеш? Не ти го обясних много точно, но това е отговора. Само че терминологията ми куца. Температурите ти са добри, те не представляват проблем.

Ами играя различни игри!Проблема го има при Crysis,CoD4,Timeshift и дори по-леки като Half-Life 2,Battlefield 2.Crysis например го пробвах дори на Low,на 1024x768 но резкия спад на кадри пак го има.Той се повтаря средно на около 1-2мин и е много гаден.Обаче при Lost Planet например,която е доста тежка такъв спад на кадрите липсва,дори когато играя на по-високи настройки.А и само да кажа,че на по-ниски настройки кадрите са повече и като паднат изведнъж става още по-гадно

HT-Link-a наистина го няма,въпреки че и за мен е странно това

Редактирано от STUBBS (преглед на промените)

HT-Link-a наистина го няма,въпреки че и за мен е странно това

какъв ти е BIOS-a?

• Автор
какъв ти е BIOS-a?

Ами като вляза в него отдолу пише:

v02.58

А ето и едно инфо от Everest-a:

post-167370-1212921827_thumb.jpg

Ами като вляза в него отдолу пише:

v02.58

А ето и едно инфо от Everest-a:

Според Everest си с версия 0103, която е първата. Най-новата е 0202, разликата обаче доколкото успях да разбера е само съвместимостта с по-новите процесори. coolmeen има вероятно надеждата с новата версия да е добавена и възможността за промяна на HT-Speed. Може да пробваш, но като цяло това дъно не се слави с добри възможности за клок.

Ако решиш да пробваш, ето ти страницата, от където можеш да си свалиш новата версия на биоса.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Аз бих пробвал флаш на БИОС ... При дъната Asus е много лесно. А за кадрите - пробвай да си изчистиш старите драйвери и directx с DriverCleaner под сейф мод. След това качи най-новият DirectX от сайта на MS и най-новите драйвери за видео картата от сайта на nVidia.

• Автор

Добре,но ще може ли да ми обясните как се прави флаш на БИОС-а и крие ли големи рискове? :)

С програмката ASUS Update,но има ли нещо сложно?

EDIT:Намерих един урок в нета:

http://www.overclock.net/faqs/41764-how-up...using-asus.html

Ако това е всичко,и след като натисна Flash РС-то се рестартира и съм готов ще се справя!

Редактирано от STUBBS (преглед на промените)

ресковете са че ако е неуспешен флашът дъното няма да може да се използва докато не се занесе на програматор в сервиз да му "налеят" работещ биос.

флаша под уиндоус крие повече рискове от флаша под ДОС

запомни две правила:

1,спираш ВСИЧКИ програми АВ,ЗСи т.н(това за под уин)

2.молиш се за около30сек до 1мин да не мигне токът

ако има въпроси питай

съвет:ако имаш флопи действай под ДОС cool.gif

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Флашни си биоса и ще помогнем за клока на процесора.Над 2.4 гхз няма да е проблем да се стигне на дефоулт волтаж според мен или ще се наложи вдигане на напрежението със една стъпка само cool.gif . НТ линка не бива да превишава 1000-1100 защото се повишава нестабилността на системата.А като клокваше и стигна 2.4 пробва ли да дигнеш малко напрежението?Заключи ли PCI-E PCI шините?Кажи на какви настройки си го сложил при клока? :)

• Автор

Така имам новини!Флашнах БИОСА през ASUS Update,но след като рестарта ми изписа нещо от сорта на:

CMOS checksum bad.

F1-Run Setup

F2-defaults

Като натисна F1 влизам в БИОСА,който пак си е абсолютно същия на външен вид,и отново липсва HT Link,а с F2 продължава без да влиза в БИОС.Tова което ми показва значи ли,че не се е флашнало правилно?.Иначе в Еверест сега пише 0202.

П.С Флопи нямам.Пробвах и с намаляне на HT Link-a през ntune,но със всяко включване на РС-то трябва да го променям наново и е неприятно sad.gif

След флаш на БИОС, основно правило е да се зададе опцията : Load Default System Configuration

След като отново не ти се е появиля опцията за промяна на НТ, значи няма да я има въобще!

iovi ти е казал останалото!

Редактирано от pit (преглед на промените)

един въпрос къде го търсиш HT?

защото и аз съм с АМИ биос но с дъно асрок и опцията за НТ не е в секцията където е шината на проца,на паметтаи т.н а в секцията Chipset configuration(али там както е че забравих,но в настойките за чипсета)

ето снимка img0001lb8.jpg

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

• Автор

В Chipset има 2 опции:

http://img175.imageshack.us/my.php?image=nsbridgenq7.jpg

Ето и още снимки(някои не са по темата може би,но съм претърсил всичко):

http://img212.imageshack.us/my.php?image=dsc00003mw7.jpg

http://img261.imageshack.us/img261/6981/dsc00004pz1.jpg

http://img175.imageshack.us/img175/6859/dsc00005bu3.jpg

http://img212.imageshack.us/img212/8682/dsc00006rj1.jpg

http://img261.imageshack.us/img261/7166/dsc00007aj0.jpg

Преровил съм Целия БИОС и няма такова нещо

• Автор
Advanced > Jumperfree Configuration > Manual - AI Overclocking > Manual

CPU Configuration > AMD Overclocking Configuration

Изобщо .... отвори си книжката на дъното и разгледай 2.4 ;)

Книжаката съм я разглеждал,сега пак я видях и дори не съм забелязвал преди-следвах стъпките,които ми каза ама това AMD Overclocking Configuration липсва sad.gif

• 1 месец по-късно...
Днес флашнах Биоса с най-новата версия 0204 и пак липсва HT Link sad.gif:)

Гледам , че от Април месец горе долу се опитваш да клокнеш тази конфигурация за съжаление неуспешно поради HT-то , но дори и да го клокнеш , няма да си заслyжава , понеже дъното и да имаше HT настройка пак нямаше да издържи много , друг е въпроса , че AMD системите не държат на клок . В твоя случай , като си запален клокваш ,или сменяй дъното с някое по надежно с което можеш да клокнеш поне до 2.8 - 3.0 Ghz , или взимай продавай дъното с процесора и минавай на Intel . Взимаш едно 2180 + дъно с P35 чипсет 3 Ghz ги правиш без проблем с BOX . Поразтърси се някаде на старо да вземеш 2180 + дъно с P35 за да не ти се налага , ако продадеш твоят процесор и дъно за около 100 лв максимум , после да добавяш още 100 за да минеш на Intel . Само предлагам ти си знаеш най-добре .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.