Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем-Opel Zafira

Featured Replies

Здравейте. От скоро си купих Зафира и не съм много запознат с електрониката.Светна ми лампа,която изобразява кола и върху нея гайчен ключ. Какво означава това? Ако знаете и за другите сигнални жълти лампи по таблото- пишете какво означават. Благодаря предварително!

• Автор

виж тук

Благодаря,но виждам че проблема там е нафтовата помпа,а аз съм на бензин и не съм сменял горивния филтър. Възможно ли е от това ?

Много странно. Къде ли да отидеш след като на таблото свети лампа с гаечен ключ? Аптека, хлебарница или зеленчуков магазин!?

Такива проблеми се оправят в сервиз,там ти закачат лаптопа и се вижда къде е проблема.Преди време на мен ми светеше лампата за електрониката,а се оказа повреден датчик за вакуума.Тези коли не се ремонтират в къщи,това не е Москвич или Жигули да си лежиш под него пред гаража.

Директно тичай към автосервиза ;) Пък и щом си купил Опел, често ще го посещаваш!

• Автор

Ходих в сервиз и казаха че проблема е в компютъра. Буксата на педала за газта,която вклиза в компютъра е прекъсата точно там където влиза в компютъра. Майторът ми каза че трябва да се отвори компютъра и да се запои. Дайте ми съвет какво да правя и къде да отида?От Плевен съм!

Най-добрият вариянт е ако имаш възможност да отидеш в специализиран сервиз на Опел. Момчетата там поне се занимават само с такива коли. Обаче се приготви за доста солени цени.

• 4 месеца по-късно...

Отидете в официалните сервизи на опел за България и ще ви решат всички проблеми Публикувано изображение

http://www.sofiaauto.bg/brands/opel/?page=...46692c8a6f210c9

http://www.bulvaria.com/index_opel.php?go=contacts

Редактирано от home (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Ей тези Зафири все повече се убеждавам, че големи боклуци излязоха. Сори, колеги, не искам да ви обидя. Ама много недомислици по тези машини. Особено първото поколение. Бившия ми шеф стана редовен посетител на сервиза във Варна и в гаранция и след нея. Направо сега като чуе Опел и беснее. Да не спамя повече. Мисля, че е най-хубаво да се отиде в оторизиран сервиз, особено що се касае за електроника.

• 6 месеца по-късно...

Здравейте колеги !!! Кажете ми къде да намеря в София моторен компютър за Опел Зафира - 1999г.

• 3 седмици по-късно...

Кажете ми как да регулирам оборотите на Зафира 1,8i 99г.Ниските са по малки от нормалното.Казаха ми че не ставало през компютъра.

Зафирите вървят от 8 - 12 хиляди взависимост от годината и състоянието.. за тия пари какъв Сеник ще си купиш просто не е истина (Renault Scenic)

• 1 година по-късно...

имам зафира 2,2 дизел 125 к.с. от 7 г. Никога не съм имал проблеми.Последно бях в чужбина, изминах 3000 км и два дни по-късно отказа да запали.Какъв може да е проблема забравих да спомена ,че акумулатора е нов, гориво има, подгряващи свещи сменени преди година.От известно време имам проблем с ключа за палене или по-скоро с дистанционното заключване, но като го отворя се оправя.Но всичко това до момента за който споменах, цял ден карах, вечерта спрях и след няколко часа отказа да запали.

имам зафира 2,2 дизел 125 к.с. от 7 г. Никога не съм имал проблеми.Последно бях в чужбина, изминах 3000 км и два дни по-късно отказа да запали.Какъв може да е проблема

Да не ти е свършила нафтата ! Що за въпрос !

Тия дизели може и да ти е в перфектно състояние мотора ама ако свещите не ти греят няма палене сутрин.

имам зафира 2,2 дизел 125 к.с. от 7 г. Никога не съм имал проблеми.Последно бях в чужбина, изминах 3000 км и два дни по-късно отказа да запали.Какъв може да е проблема

забравих да спомена ,че акумулатора е нов, гориво има, подгряващи свещи сменени преди година.От известно време имам проблем с ключа за палене или по-скоро с дистанционното заключване, но като го отворя се оправя.Но всичко това до момента за който споменах, цял ден карах, вечерта спрях и след няколко часа отказа да запали.

Преди да откаже отварял ли си ключа? Като си го разглобявал, данеби да си махнал/изгубил чипчето на имобилайзера? Без него посмъртно няма да запалиш!

Преди да откаже отварял ли си ключа? Като си го разглобявал, данеби да си махнал/изгубил чипчето на имобилайзера? Без него посмъртно няма да запалиш!

Ти ако си мислиш че така лесно се вади този залепен чип си в голямо заблуждение.

Ти ако си мислиш че така лесно се вади този залепен чип си в голямо заблуждение.

Досега не съм виждал залепен, но може и да има. Обикновено просто е поставен в специална кухина на ключа. При по-старите ключове изглежда така, за новите не намерих снимка.
  • 2 месеца по-късно...

Здравейте, някой знае ли как се сваля кората на задната врата на Zafira освен с "кози крак" разбира се ? :) Пробвах да не е на щипки като другите, но не се получи - взе много да се огъва и ме достраша да напъвам повече.

• 4 месеца по-късно...

здрасти на всички и щастлива 2012.понеже не можах да се ориентирам как да създам тема ще се намеся във вашата пък ако ми помогнете,добре,ако не здраве да е!проблема ми е че от известно време нямам осветление на задна скорост а лампите не са изгорели?колата е Зафира от 99 год!благодаря ви

• 3 седмици по-късно...

Търся компютър за Opel Zafira, 1.8, бензин, 2008. Който знае откъде да намеря, нека помогне. Благодаря!

Така не става.Търси се по номер на компютъра.И какъв го търсиш?За мотора или за кутията?
  • 2 месеца по-късно...

Имам проблем. имам ОПЕЛ ЗАФИРА 1.6v. 2000 год. На около 2000 об. много ми прекъсва. всичко съм смениил. Бубина нова,свещи,филтри, но без ефект. И на елкон немогат да разберат какъв е проблема. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ

• 8 месеца по-късно...

здравеите имам проблем с радиатора за парното обаче немога даго сваля някои можели дами даде съвет  става въпрос за опел зафира 2001 2.2 вензин благодаря.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.