Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за охлаждане

Featured Replies

Не знам защо реши, че няма допълнителни вентове. Има ... 1х120 отпред, високооборотен ... 1х80 отзад ... И 120-ката на Fortron-а. Въздушният поток ще се скапе с махането на капака.

• Автор

В крайна сметка взех S1283 и засега съм доволен.Температурата в idle не падна много,но за сметка на това при натоварване сега температурата рядко надвишава 60 градуса и то за няколко секунди,а преди беше 70-70+ градуса.Все пак термопастата още не се е разработила и предполагам температурата може да падне още малко.Btv за всеки който мисли да си купува това охлаждане да знае че влиза на магия в кутията.Остава място точно колкото за капака biggrin.gif (говоря за стандартна ATX кутия,която по-горе бях показал с ширина 19см.)

Все пак термопастата още не се е разработила и предполагам температурата може да падне още малко.

biggrin.gif Е, успя да ме развеселиш laugh.gif

...(говоря за стандартна ATX кутия,която по-горе бях показал с ширина 19см.)

Тук не става въпрос за стандарт, просто кутията ти е толкова широка. Разгледай малко повече кутии и ще видиш как в Case Size: MidiTower влизат доста кутии с различни размери. Доста от кутиите са със ширина от 200-202 мм.

• Автор
biggrin.gif Е, успя да ме развеселиш laugh.gif

До колкото знам и трябва някакво определено време за да стане 100% ефективна...може и да греша.

Тук не става въпрос за стандарт, просто кутията ти е толкова широка. Разгледай малко повече кутии и ще видиш как в Case Size: MidiTower влизат доста кутии с различни размери. Доста от кутиите са със ширина от 200-202 мм.

Ок..аз само казвам на хората да знаят щото аз не бях много сигурен дали ще влезе

Редактирано от mrik (преглед на промените)

Съдейки по доста по-слабия като възможности Freezer, в момента твоето охлаждане не работи много добре. Тъй като напрактика машините ни са еднакви, с еднакви вентове навсякъде (освен отзад, но моя отзад е нискооборотен) и с уговорката, че аз ти барнах машинката за да стигне до 3Ghz си мисля, че 60 градуса са му много въпреки че в момента е 28-30 градуса. Freezer-a държеше 58-60 при 26 в стаята ... Но както и да е, все пак не е 70+ ...

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Значи в момента съм със стандартното охлаждане и ми държи много високи обороти на вентилатора нещо от сорта на 2300-3000.И понеже съм още в гаранция им го занесох с молба да ми сменят вентилатора с апо голям или нещо подобно за да не ми бучи толкова.Отговора беше че всичко ми е ОК ,и че не могат да ми сложат нищо което да е толкова безшумно колкото е в момента.Ако някой може да предложи нещо това ми е машината:

--------[ EVEREST Ultimate Edition ]------------------------------------------------------------------------------------

Версия EVEREST v4.50.1330/bg

Тестов модул 2.3.224.0

Домашна страница http://www.lavalys.com/

Тип на отчета Помощник за отчет

Компютър SHRIKE_AVATAR

Създател Foxconn

Операционна система Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)

Дата 2008-06-26

Време 13:56

--------[ Обща информация ]---------------------------------------------------------------------------------------------

Компютър:

Вид на компютъра ACPI Multiprocessor PC

Операционна система Microsoft Windows XP Professional

Пакет на обновление на ОС Service Pack 3

Internet Explorer 7.0.5730.13 (IE 7.0)

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Компютър SHRIKE_AVATAR

Име на потребителя Foxconn

Домейн SHRIKE_AVATAR

Дата / Време 2008-06-26 / 13:56

Дънна платка:

Тип централен процесор DualCore Intel Pentium E2200, 2200 MHz (11 x 200)

Дънна платка Foxconn 945G7AD/945G7MC/945GC7MC/945GZ7MC/945P7AD/945P7MC/945PL7MC Series

Чипсет на дънната платка Intel Lakeport-G i945G

Системна памет 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

DIMM1: Aeneon AET760UD00-30DB97X 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

DIMM3: Aeneon AET760UD00-30DB97X 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Тип BIOS Award (11/30/06)

Комуникационен порт Communications Port (COM1)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM10)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM11)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM12)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM13)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM14)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM15)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM5)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM6)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM7)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM8)

Комуникационен порт Bluetooth Serial Port (COM9)

Комуникационен порт ECP Printer Port (LPT1)

Дисплей:

Видеокарта NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB)

3D-ускорител nVIDIA GeForce 8600 GT

Монитор Hyundai N220W (Analog) [22" LCD] (0WAP0B7904281)

Мултимедия:

Звуков адаптер Realtek ALC862 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]

Съхранение на данни:

IDE контролер Intel® 82801G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controllers - 27DF

IDE контролер Intel® 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controller - 27C0

Контролер за памет SCSI/RAID Host Controller

Дисково устройство Generic USB CF Reader USB Device

Дисково устройство Generic USB MS Reader USB Device

Дисково устройство Generic USB SD Reader USB Device

Дисково устройство Generic USB SM Reader USB Device

Дисково устройство MAXTOR STM3250310AS (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Оптично устройство ATAPI DVD A DH20A4P

Оптично устройство DJ0118V QKO382Y SCSI CdRom Device

Състояние на SMART OK

Раздели:

C: (NTFS) 20002 MB (7187 MB свободно)

D: (NTFS) 72818 MB (54210 MB свободно)

E: (NTFS) 72818 MB (31095 MB свободно)

F: (NTFS) 72825 MB (34444 MB свободно)

Общ размер 232.9 GB (124.0 GB свободно)

Вход:

Клавиатура Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard

Мишка A4Tech USB Port Mouse

ВОХ-а е един от най-шумните възможни охладители. Във фирмите е нормално да ти кажат такава глупост. Иначе .... за 40 лева можеш да вземеш това.

Значи в момента съм със стандартното охлаждане и ми държи много високи обороти на вентилатора нещо от сорта на 2300-3000.И понеже съм още в гаранция им го занесох с молба да ми сменят вентилатора с апо голям или нещо подобно за да не ми бучи толкова.Отговора беше че всичко ми е ОК ,и че не могат да ми сложат нищо което да е толкова безшумно колкото е в момента.Ако някой може да предложи нещо това ми е машината:

Ако можеш да отваряш капака на кутията и като за начало, не зная какви са условията на гаранцията, му сложи един вентилатор на задната част на кутията, колкото е по-голям, толкова по-добре. Ако може 120 мм - слагай му. Ако не е клокван ще му бъде достатъчно. Ако - да laugh.gif какъв е лимита като парички за предложение ? Кога започна шума на тая перка - след горещините ли през последната седмица ли ?

Не е клокван а си шуми още от началото само че сега понеже по трудно падат температурите и бученето е повече.Иначе имам лепенка която ако я разлепя нямам гаранция.

P.S. Пичовете от сервиза твърдят че каквото и да сложа.

ВОХ-а е един от най-шумните възможни охладители. Във фирмите е нормално да ти кажат такава глупост. Иначе .... за 40 лева можеш да вземеш това.

Само че незнам дали ще ми го поставят,а ако го направят дали ще е качествено.

Редактирано от shrike_avatar (преглед на промените)

Не е клокван а си шуми още от началото само че сега понеже по трудно падат температурите и бученето е повече.Иначе имам лепенка която ако я разлепя нямам гаранция.

P.S. Пичовете от сервиза твърдят че каквото и да сложа.

Само че незнам дали ще ми го поставят,а ако го направят дали ще е качествено.

Ами щом не си сигурен в тях и щом са ти я направили толкова шумна рискувай с предложението на xactoR, както и с допълнителна перка ? Не се сещам за друг вариант ;) Можеш и сам да си го направиш

• Автор
Можеш и сам да си го направиш

И после да остане без гаранция нали biggrin.gif .Не виждам защо не искат да ти го сменят...но ако се съгласят сигурно ще искат пари.Както и да е...за 40лв. охлаждането предложено от xactoR е много добро решение.Успех в борбата за смяна на охлаждането. biggrin.gif

А случайно да има начин да разбера дали е от процесора на CPU или от процесора видео картата.Понеже тя ми държи по-висока температура между 50-63.

Редактирано от shrike_avatar (преглед на промените)

А случайно да има начин да разбера дали е от процесора на CPU или от процесора видео картата.Понеже тя ми държи по-висока температура между 50-63.

Има начин да разбереш ако можеш да си свалиш капака на кутията. Просто спираш с пръста съответният вент и веднага разбираш кой шуми.

Има начин да разбереш ако можеш да си свалиш капака на кутията. Просто спираш с пръста съответният вент и веднага разбираш кой шуми.

С опасност да счупи някоя перка или да си направи дупка в пръста biggrin.gif Особено когато вентилаторите се въртят с големи обороти е много вероятно. Та по възможност не си завирайте пръстите и други предмети между перките.

С опасност да счупи някоя перка или да си направи дупка в пръста biggrin.gif Особено когато вентилаторите се въртят с големи обороти е много вероятно. Та по възможност не си завирайте пръстите и други предмети между перките.

Че кой е казал да си навирате пръстите между перките :) Спокойно може да натиснете с пръстчето в центъра, там където е оста на вентилатора. По този начин тъкмо само ще му намалите оборотите, без да го спирате. Достатъчно, за да се прецени дали шуми :wors:

Е ... я спри Freezer-a по този начин biggrin.gif

Не че нещо, но .... SpeedFan може да спре всички вентилатори, без този на видео картата. Така че може да се разбере кой шуми. Ако се спре всичко и пак шуми, значи е видео картата.

Не че нещо, но .... SpeedFan може да спре всички вентилатори, без този на видео картата. Така че може да се разбере кой шуми. Ако се спре всичко и пак шуми, значи е видео картата.

Дори и с подръчни материали ( не включвам пръстите) и малко съобразителност може да се спре кой да е вент. Дори и да е обърнат като Freezer-a.

<спам>

Никакъв проблем дори и за жена със средна сила и здравина на пръстите :)

да не говорим за мъж. Аз например не се отличавам с никакви физически мощностти но с лекота затягам бургиите в дрелката с ръка, както и ги развивам с лек и отсечен удар по патронника. Така, че споко, няма да му се нацепи кожата на господина или на който и да е laugh.gif

Тоя фризер ще го спра с поглед само ;)

</спам>

Да не отварям нова тема. Да попитам някои има ли впечатления от ZALMAN CNPS9700 LED. Заслужава ли си парите? Благодаря предварително!

Какво друго можеш да препоръчаш!

Нямам преки впечатления и затова пиша само по обща култура по темата :) Стори ми се малко шумен този модел - до 35 дБ го дават, четох и мненията, има случаи на проблеми с нивото на шум. Предполага се, че по-малкото му братче като диаметър на перките е по-добър избор - цък

Ако има място в кутията а и самото дъно позволява може да е без перка на проца но задължително с една хубава на кутията, и е и малко тежичък но тишината си иска своето - цък. С нисък шум е и този.

Нямаше голямо разнообразие на нюег според мен, забелязах и доста перки за стари процесора. Та ако си държиш на избора - няма да сбъркаш, а перката на капака си е просто задължителна де :help:

Едит: Ето и една статия за кулър мастера

Редактирано от kmvasilev (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.