Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

CPU-то на компютъра ми работи на 100%

Featured Replies

Здравейте, някой може ли да ме посъветва какво мога да направя. Круто на компютъра ми работи на 100% много често и забива трябва понякога трябва да го изчаквам много време.Същото става особенно когато стартирам биткомета,а също и при други програми.Благораря ВИ предваритело...

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Здравейте, някой може ли да ме посъветва какво мога да направя. Круто на компютъра ми работи на 100% много често и забива трябва понякога трябва да го изчаквам много време.Същото става особенно когато стартирам биткомета,а също и при други програми.Благораря ВИ предваритело...

погледни в task Manager кое товари машината

• Автор

Как мога да го открия,като Task manager ми е включен постоянно и в момента съм отворил 2 прозореца в интернет а CRU-то е на 100%

Как мога да го открия,като Task manager ми е включен постоянно и в момента съм отворил 2 прозореца в интернет а CRU-то е на 100%

Ако кликнеш с мишката върху вертикалната лента, която показва колко товари конкретния процес ще видиш кой товари най-много

ctrl+alt+del и на Processes гледаш кое товари CPU-тo.

Най-добре е да преинсталираш компа и след това да качваш програмите една , по една

ctrl+alt+del и на Processes гледаш кое товари CPU-тo.

Най-добре е да преинсталираш компа и след това да качваш програмите една , по една

1. човека спомена че в този момент гледа Task manager-a

2. Идеята с преинсталацията е САМО за краен случай

Да ти кажа пич Аз си мисля, че е вирус.На стария компютър преди доста време съм я хващал тази гадинка и тогава май с преинстал го оправих.Все пак пробвай да сложиш някоя друга антивирусна или нещо подобно с което да изчистиш вредителите.При мен се получаваше така.Рестна компа и всичко е наред.Натоваря ли го малко с някоя програма и започваше да цикли.Процеса при мен беше svchost или нещо от сорта. ;)

• Автор

и аз имам svchost а също и spoolsv и още много други на който стойностите са над 12000-70000 К който можах изключих но ефекта си е същия

благодаря ВИ за съветите, още утре ще го преинсталирам и този път ще внимавам много.някой да каже за хубава антивирусна програма в момента съм с AVAST , а накой добър XP SP2

и аз имам svchost а също и spoolsv и още много други на който стойностите са над 12000-70000 К който можах изключих но ефекта си е същия

благодаря ВИ за съветите, още утре ще го преинсталирам и този път ще внимавам много.някой да каже за хубава антивирусна програма в момента съм с AVAST , а накой добър XP SP2

SVCHOST.EXE е възел, който комуникира с важни системни услуги !

Нормално е да имаш 4-5 процеса с това име.

Svchost.exe е наименование на generic host process за услугите, зареждани от динамично свързани библиотеки (DLLs).

Не трябва да се закача без причина.

1.Добре е да се инсталират всички актуализации за Операционната Система.

2.Да се оптимизират системните услуги според карето SAFE например от сайта на BlackViper

3.Да се направят следните неща:

3.1 Click Start > Run

пиши: SERVICES.MSC /S

намери тази услуга Remote Procedure Call (RPC) service

Дясно копче на мишката върху Remote Procedure Call (RPC) service и после избери Properties

Отиваш на Recovery

От падащото меню сменяш First failure, Second failure, and Subsequent failures на "Restart the Service."

Избираш Apply, and then click OK.

без да избираш " Restart the service", просто избери " Take no action ".Избери ctrl+alt+delete => processes.Намери svchost.exe който използва най-много памет ,но не е означен като " network" или " local service" а е стартиран като "system"...и го убии

3.2 Изпълни стъпките от този сайт:

http://www.technibble.com/how-to-fix-svcho...pu-memory-leak/

3.3 Провери за вируси.Файла svchost.exe трябва да се намира в C:\Windows\system32

3.4 Изключи автоматичното изтегляне на актуализациите:

Спри автоматичния UPDATE на WINDOWS:

Десен Бутон на My Computer => Automatic Updates => Turn Off Automatic Updates

Използвай алтернативен софтуер като Microsoft baseline Security Analyzer 2.1

3.5 Виж и препратката ми към статията на PC WORLD.

Иначе за борба с вирусите разгледай темите от раздела "Сигурност и Антивирусна защита"

Един лог от HijackThis няма да е излишен...

http://www.merijn.org/files/HiJackThis_v2.exe

1.Преименувай я на hjt.exe

2.Стартирай я и изберете Do a scan and save a log file

3.Копирайте съдържанието му в следващия си пост

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Най-добре направи screenshot на процесите за да видим кой процес ти товари процесора на 100 % и евентуално може да го идентифицираме като вирус. В случай, че идентифицираме вирус, ще те посъветвам едни неща, който ще те оттърват за 2 мин от тези дразнители без да е нужно да инсталираш анти-вирус! :-)

Естествено, преди да направиш screenshot максимизирай прозореза с процесите...

Редактирано от needsleep (преглед на промените)

Ето и моя съвет: Растартирай си компютърчето в началото натискай само F8 докато излезне 1 меню избираш Windows Safe Mode само Safe и кажи дали пак ти прави така после за да върнеш Windowsa в нормалния си режим пак го рестартирай като не натискаш нищо ... ако не ти прави така значи е вирус ако ти прави най-вероятно е Хардуерен поблем но версията за Вируса още си остава.

Ето и моя съвет: Растартирай си компютърчето в началото натискай само F8 докато излезне 1 меню избираш Windows Safe Mode само Safe и кажи дали пак ти прави така после за да върнеш Windowsa в нормалния си режим пак го рестартирай като не натискаш нищо ... ако не ти прави така значи е вирус ако ти прави най-вероятно е Хардуерен поблем но версията за Вируса още си остава.

Найстина ли?! Не знаех, че хардуерен проблем може да повляе на процесора като го тормози на 100%. laugh.gif

Найстина ли?! Не знаех, че хардуерен проблем може да повляе на процесора като го тормози на 100%. laugh.gif

Може разбира се.Но аз смятам че е някоя лакома програма или грешно писан драйвер.

Малко :scared: , ама за един такъв въпрос не ми се отваря цяла тема, че и модераторите да карам да я трият после. Но процеса rundl от какво е или за какво е (ако не и двата въпроса) :speak:

Малко :) , ама за един такъв въпрос не ми се отваря цяла тема, че и модераторите да карам да я трият после. Но процеса rundl от какво е или за какво е (ако не и двата въпроса) :rolleyes:

Ето информация:http://74.125.39.104/search?q=cache:G719Vv...lient=firefox-a

А може и да е просто слаба машинка... При мен често се натоварва до 100 % и блокирва, но не ми се чака и дърпам щепсела :)

Благодаря и на B-Boy за препоръките :rolleyes:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.