Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за кандидатстване

Featured Replies

малко е стара тази тема, но искам да попитам международните отношения и международен мениджмънт едно и също ли е? И ако не, каква е разликата или по-точно с какво се занимава международния мениджмънт? Моля, който знае да каже

Благодаря предварително!!

Редактирано от Progal_4e (преглед на промените)

малко е стара тази тема, но искам да попитам международните отношения и международен мениджмънт едно и също ли е? И ако не, каква е разликата или по-точно с какво се занимава международния мениджмънт? Моля, който знае да каже

Благодаря предварително!!

Не. Фактът, че са две отделни специалности, говори, че не са едно и също. Между мениджмънт и отношения има голяма разлика. Само международното им е общо, което ще рече само едни - езици.

Eто ти едно хубаво обяснение на що е това международни отношения и що е то мениджмънт. От там нататк мисля, че сам/сама можеш да се ориентираш каква е разликата. :baby:

• 1 месец по-късно...

wow...много се радвам, че намерих този форум, защото изглежда наистина полезен...Сега съм 12 клас и смятам да кандидатствам международни отношения, но тъй като съм от хората, които като вземат решение го обмислят по 100000 пъти, та се чудех какво мислите, какво бихте препоръчали и дали тази ми нерешителност не е голям минус за тази специалност :D

• 1 месец по-късно...

wow...много се радвам, че намерих този форум, защото изглежда наистина полезен...Сега съм 12 клас и смятам да кандидатствам международни отношения, но тъй като съм от хората, които като вземат решение го обмислят по 100000 пъти, та се чудех какво мислите, какво бихте препоръчали и дали тази ми нерешителност не е голям минус за тази специалност :whist:

Дори и аз не знам как да ти отговоря на този въпрос.

Мисля, че ти сама трябва да прецениш дали имаш качествата за подобна специалност.

Ние можем да те насочим къде, как, да обясним какво представлява специалността.

Колкото за нерешителността - всеки кандидат студент е така, спокойно.

• 3 месеца по-късно...

Моля за малко помощ. След 2 години ще завърша, но изобщо не съм решила какво ще уча след това. Искам от сега да се насоча, за да знам на какво да наблягам в училище. Искам да ви помоля да ми кажете дали знаете някой сайт, в който освен специалностите и изпитите за тях има и това, което може да се работи с тях. Благодаря предварително kiss.gif

здравейте! съжалявам, че чак сега прочетох вашето запитване, но мисля че все пак ще мога да бъда полезна. казвам се надежда иванова и съм представител вече 18 години на центъра за кандидатстудентска подготовка и информация за габровска област. именно този център/ има офиси във всички областни градове/ дава информация за всички висши училища в страната/ организира подготвителни курсове с университетски преподаватели и прима документи за всички унверситети в българия. такъв офис има и във велико търново. цантъра организира и кандидатстуденската борса- представяне на всичко ново за дадената кандидатстудентска кампания. тазгодишната борса е на 25 февруари 2010 г. в музея земята и хората- софия, но борсата гостува и в офисите . така, че следете кога ще е в търново. ако искате ми се обадете на gsm 0889510557.

Здравейте! И аз имам нужда от помощ...

11 клас съм в момента и имах намерение да кандидатствам извън Бг, но се осъзнах и реших да уча тук! Желанието ми е "Стопанско управние" и разгледах сайтовете на УНСС и Софийскияя университет. Но ми е много объркано, а времето напира, че всеки месец вече е важен за подготовка! :huh:В Софийския пише, че се кандидатства с изпити по чужд език и математика! В УНСС нищо не можах да намеря! Не мога да разбера сега, тези изпити по английски и математика матурите ли са или отделни изпити??? За УНСС някой има ли информация?

Съжалявам за многото въпроси, но и аз не знам как да обясня, много ми е объркано в момента...

- Мислех, че географията е предмета, с който се кандидатства, но се оказа математика. Мислите ли, че с оценки 5ци през всичките години в училище може би имам шанс да ме приемат??? (естествено ще уча за изпити и т.н. вече, след като си избрах специалност)

- На колко места мога да кандидатствам - за сега са 2 университета и 2 специалности, но от познати каквото съм подочула, те кандидатстват всички специалности, които предлага унито!

Моля ви дайте ми някаква основна информация!!! :huh: Продължавам да разглеждам сайтовете ама едно е каквото аз прочета и разбера, друго е каквото е в действителност!

Аз също исках да кандидствам с география и в двата университета за специалността "Стопанско управление", НО скоро научих, че се полага изпит и по чужд език специално за СУ.И се отказах, тъй като нямам подготовка по чужд език.

Не мога да разбера сега, тези изпити по английски и математика матурите ли са или отделни изпити???

Разбира се, че са отделни изпити(говорим за УНСС и СУ).С матура можеш да влезнеш примерно в Югозападния в Благоевград, Теничкеския, Лесотехническия в София.

Но има нещо ново - от тая година в 90 от специалностите в СУ ще може да се влиза с оценка от матура, но още не са казали за кои точно, чакам да излезе информация.

Мислите ли, че с оценки 5ци през всичките години в училище може би имам шанс да ме приемат??? (естествено ще уча за изпити и т.н. вече, след като си избрах специалност)
Ами зависи колко е висок бала, но ако ти е достатъчен за специалността, първо ще влязат тея с 6-ците по съответния предмет и най-високи оценки на изпитите(не всички оценки, говорим за специалността .. гледат отделните предмети ) ... И ако остане място .. идват по ниските оценки.НО разбира се има по няколко класирания във всеки университет и имаш голям шанс да влезеш и с 5-ци, те с 3-ки влизат... И ти ще влезнеш...но както винаги тея с високите оценки са с приоритет.

Та съвета ми е да наблягаш на чуждите езици тази година, та догодина да си подготвена, щото все повече специалности изискват изпити по чуждите езици .. нормално.Беше голяма и непреиятна изненада за мен да разбера, че и изпит по чужд език има в специалността, която искам.Тъй че .. не оставяй езиците!Успех!

На колко места мога да кандидатствам

Може да кандидастваш на колкото места искаш, стига да има време и пари.Там нямам ограничения.СУ има три предварителни сесии :biggrin: + един редовен...В УНСС същата работа.Вече има хора дето са студенти.Така че действай!

Здравейте !

Бих искал да попитам, в момента съм 11ти клас, ако евентуално реша да кандидатствам за "Счетоводство и контрол", на кои предмети да наблегна още от сега (вероятно на тези, с които се влиза, а те са.. :? ) .

Благодаря предварително.

Редактирано от Trichocephalus
заглавие (преглед на промените)

Според мен още от преди трябва да си наблегнал на математиката ;)

На сайта на всеки университет си има информация, а при добро желание можеда си купиш справочник.. за да видиш кои точно предмети се гледат и с кои се кандидаства, макар че по математика ти 100 % ще имаш изпит :)

Ето ти пример - инфо за специалността в ЮЗУ - Счетоводство и контрол

• 2 седмици по-късно...

Здравейте и аз имам един въпрос

Искам да кандидатствам архитектура и ми трябва рисуване. Интересува ме дали е по-добре да се обърна към архитект или учител, който преподава предмет архитектура в училище, за да ме подготви или е по-добре учител по рисуване, живопис и скулптура :clap:

Ще се радвам да ми разясните

Редактирано от Glasgow_girl (преглед на промените)

И още нещо се сетих сега - трябва ли ми дипломата, за да вляза или само по определен предмет се влиза - примерно както искам аз архитектура - средноаритметично от всички години по математика и рисуване + изпитите, или цялата диплома ми трябва?

Трябва ти художник, който обаче подготвя за тези изпити. В УАСГ имаше и курсове едно време, аз ходех и на уроци при един художник, който беше и преподавател там, но доста отдавна.

А за балообразуването:

http://www.uacg.bg/UACEG_site/ksk/ksk2010-baloobrazuvane.pdf

А за предмет архитектура в училище не съм чувала.

Здравейте и аз имам един въпрос

Искам да кандидатствам архитектура и ми трябва рисуване. Интересува ме дали е по-добре да се обърна към архитект или учител, който преподава предмет архитектура в училище, за да ме подготви или е по-добре учител по рисуване, живопис и скулптура :blink:

Ще се радвам да ми разясните

Трябва ти художник, който готви студенти за архитектура - те си знаят работата.

Изпитите ти по рисуване за архитектура са 3 - постановка, още една дивотия дето ня помня какво точно беше и третият ти изпит (поне така беше преди) е цветна работа. От къде си? Свържи се с добри художници, които готвят студенти, те знаят най-добре за какво става на въпрос на изпитите.

И още нещо се сетих сега - трябва ли ми дипломата, за да вляза или само по определен предмет се влиза - примерно както искам аз архитектура - средноаритметично от всички години по математика и рисуване + изпитите, или цялата диплома ми трябва?

За архитектура в УАСГ ти взимат цялата диплома. Трудно е, от сега ти казвам.

Ако имаш амбицията и финансовата възможност, бих ти препоръчала да запишеш в AA school of Аrchitecture в Лондон. Имам познати, вече архитекти и дизайнери, които завършиха там и са адски доволни от обучението. Отделно създаваш жизненоважна мрежа от връзки и контакти с хора от тази сфера.

Проучи си добре нещата и ако наистина искаш да станеш добър архитект и го искаш, не защото видиш ли "занаят" било, а защото просто адски много те кефи и се интересуваш - върви учи в престижните колежи и университети - в момента, в който излезеш от там вратите ти са отворени за навсякъде!

Пожелавам ти успех!

starstar, в сградостроителните училища има предмет архитектура. :)

Не съм от голям град като Варна или София и се съмнявам да намеря учител, който специално подготвя за архитектура или по-скоро още не съм се информирала достатъчно. Има един, дето уж го водят най-добър, но още не съм говорила с него - той е художник, скулптор и учител по рисуване във всички училища в града, даже си има собствено ателие :D А в сградостроителното училище директора е архитект и учител, но и с него също не съм говорила все още. :D

За АА нямам финансова възможност, иначе би ми се искало :) Баща ми взема 10 хиляди лева брутно на година, а в АА за година е 10 хиляди паунда - невъзможно :cool:

starstar, в сградостроителните училища има предмет архитектура. :down:

Не съм от голям град като Варна или София и се съмнявам да намеря учител, който специално подготвя за архитектура или по-скоро още не съм се информирала достатъчно. Има един, дето уж го водят най-добър, но още не съм говорила с него - той е художник, скулптор и учител по рисуване във всички училища в града, даже си има собствено ателие :D А в сградостроителното училище директора е архитект и учител, но и с него също не съм говорила все още. :D

За АА нямам финансова възможност, иначе би ми се искало :cool: Баща ми взема 10 хиляди лева брутно на година, а в АА за година е 10 хиляди паунда - невъзможно :hush:

Стипендии.

Както и да е - ти решаваш и всичко е в зависимост от твоите възможности.

От кои град си по-точно?

П.П: За архитектура имай предвид и математиката. А щом си момиче се готви и за по-висок бал :)

От Силистра съм. Стипендиите до колкото знам са малки, а освен това трябват пари и за живот, и храна, и други нужди - като се има предвид, че е Лондон, хептен... :down:

Maтематиката е всичко на 6, но защо да се готвя за по-висок бал - да не би да има полова дискриминация, а :cool:

Редактирано от Glasgow_girl (преглед на промените)

От Силистра съм. Стипендиите до колкото знам са малки, а освен това трябват пари и за живот, и храна, и други нужди - като се има предвид, че е Лондон, хептен... :huh:

Maтематиката е всичко на 6, но защо да се готвя за по-висок бал - да не би да има полова дискриминация, а :whist:

За момичетата винаги бала е по-висок :speak:

• 2 седмици по-късно...

Мда, сега се сетих, че го гледах, но не му обърнах внимание. Еее, не е честно :cool:

И преди в тази тема съм обяснявала какви са причините баловете за момичета да са по-високи.

И аз на времето се дразнех и протестирах, но сега съм на мнение, че така е по-добре :)

Мисля да кандидатствам вав Юзу " Неофит Рилски" Благоевград задочна форма на обучение .Единственото важно нещо е семестъра ми да не е много скъп даже предпочитам най-евтиния защото съм на самоиздържане от одавна . Та моля да ми помогнете със информация за изпитите , ако някой има изпитите от миналата година та да имам ориентира в/у какво да се готвя .. благодаря ви предварително

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.