Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на аудио система

Featured Replies

Реших да си взема нещо, на което да слушам музика, защото на съраунда не е много задоволителен звукът. Харесъл съм си две уредби, не са скъпи ТАЗИ, или пък тази. Коя от двете, според вас е по-добра? И има ли нещо на горе-долу тази цена, което да е по-добро? Не ми трябва много скъпа или по-мощна, защото не искам да притеснявам съседите. По скоро искам да разбера, дали ще свири по-качествено от досегашния ми съраунд 5+1 Luxeon T5.1, Wood. :rolleyes:

Да, ще свири по-качествено от този съраунд макар, че звука пак няма да нещо впечатляващо, но за тези пари нямаш голям избор.

Може да потърсиш някъде втора употреба усилвател и колони.

• Автор

Като гледам, се спрях на още два модела - SAMSUNG MAX-X66 или SONY MHC-EC77, но има ли разлика между нея и SONY MHC-EC55, освен в силата на звука. Чувал съм, че наистина с качествен усилвател и тонколони, звукът е най-верен. :) Но като за сега, мисля да взема един от изброените модели, от този или от първия ми пост, но кой? :)

Ти ще слушаш музика, каквото ти хареса на твоето ухо.

Аз лично никога няма да слушам МУЗИКА на нещо N.1 - китайско, малко, пластмасово и дрънчащо. Може и да стават за шумотевицата от някой филм/игра, но за МУЗИКА - категорично не. Освен ако не си падаш по разни техно/хаус/чалга шумотевици.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор

Ами главно рок слушам, ама ще си помисля дали да взема нещо или да почакам.

Ами главно рок слушам, ама ще си помисля дали да взема нещо или да почакам.

Безпаричието е лоша работа, м@@@а му но погледни и тази :speak:

• Автор

Освен на компютъра, слушам музика и на мп3-ка IRIVER T10 и слушлки PHILIPS SBC-HS900, и двете са по препоръка на мой приятел. Наистина съм доволен от покупката, защото слушайки усещам всеки елемент от песента, както и звукът е доста всеобхватен, от ниски до високи честоти, най-важното кристален е. На компютъра ползвам карта Creative Audigity, дали ще имам същото усещане за звука, ако свържа компютъра с някоя от тези уредби на SONY?

Аз имам уредба СОНИ 2х50 вата ,обаче не вади кой знае какъв звук.Предполагам че тия новите ще са по-добре,но за 300лв, не може да се очаква кой знае какво.Най-добре е усилвател и колони отделно,но там вече трябва много пари отива над 700лв.

• Автор
А защо не нещо на Creative? Имаше едни не много скъпи 2.1, които обаче звучаха страхотно.

Добре, но за кои става въпрос?

Eraser би ли ми казал уредбата ти, от коя година е или кой модел е? :wors:

П.П. Всищност не е ли по-зле, когато се слуша музика на 2.1 или повече, защото доколкото прочетох в една тема, буферът трябва да възпроизведе баса и на левия, и на десния канал, а понякога се възпроизвежда с различна честота. И това загрозява звука или се лъжа?

Редактирано от rqc3r (преглед на промените)

Eraser би ли ми казал уредбата ти, от коя година е или кой модел е? :rap:

П.П. Всищност не е ли по-зле, когато се слуша музика на 2.1 или повече, защото доколкото прочетох в една тема, буферът трябва да възпроизведе баса и на левия, и на десния канал, а понякога се възпроизвежда с различна честота. И това загрозява звука или се лъжа?

Здравей! Виж ТАЗИ ! Вади изключително качествен звук! Има си МП3 и 5 диска! Продал съм вече няколко от тях и няма никакви оплаквания! И за големия хангар в който я пробвахме се чуваше много прилично и правеше доста нисък и плътен бас! Плюс това е намалена сега с подарък МП3 плейар в Техномаркет cool.gif Отиди и ги накарай да ти я пуснат и съм сигурен,че ще си тръгнеш с нея ;) аиде поздрави! cool.gif

Наистина последната, както и Самсунга от по-горе изглеждат най-добре. Гледай да вземеш някоя със събуфер ( има и Сони модели също ) - най-добре ще звучи.

• Автор

Не споменах, че в стаята която ще я слушам е 3м х 3.5м. Тъй че предложените уредби, не са ли доста силни. Не ми трябва много по силна уредба, защото няма да мога да й използвам капацитета.

Не споменах, че в стаята която ще я слушам е 3м х 3.5м. Тъй че предложените уредби, не са ли доста силни. Не ми трябва много по силна уредба, защото няма да мога да й използвам капацитета.

според мен предложената в предният ми пост е таман! Има сега един модел на Сони ЦЪК обаче на мен не ми харесва как звучи! Отначало имах огромни надежди за нея все пак е с 10" говорител и очаквах нещо наистина добро обаче останах разочарован! ;) Като среда и висока всичко е много добре обаче баса е много "дървен"! За да ме разберете по-добре вземете 2 дъски и ги ударете една в друга ей такъв е баса незнам защо! Явно не покрива ниските честоти! Докато този Панасоник който ти показах вади наистина добър бас! На Самсунга също е малко дървеничък :P Отиди в магазина и ги накараи да ти пуснат една и съща песен и на 3-те предложения и ще видиш къде се чува най-реално! Айде успех с покупката cool.gif

В момента за тази цена , това е оптималния вариант (за тези пари е почти подарък) :

http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09010747

Преди година и половина , когато си купувах уредба , струваше 420лв , не си го купих , защото взех по-мощен модел на сони(и100лв+:P).Тогава ги чух и двете как свирят , много добър звук вади , има и качество и мощност . От повече мощност вреда няма , винаги можеш да намалиш , докато обратното трудно става ;)

Все пак , изборът е твой.

Успех

cool.gif

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за помоща. А доколкото разбрах от driver_sl, Sony карат на стара слава. От дотук предложеното разбрах, че като ходя да избира приоритет да са ми Panasonic или Samsung. :yanim:

П.П. Тъй като се слуша в големи "хамбари", като Техномаркет понякога е трудно да се прецени качеството на техниката, която ще бъде закупена, аз искам да попитам нещо и с това да обобщя всичко, заради което реших да си взема уредба. Не съм доволен от съраунда, точно защото баса му е дървен и не е плътен, понякога натрапчив и това пречи и на останалите честоти възпроизведени, от не много добрите сателитни колонки и музиката става бумтящо обезформена, а при рок аз обичам да се отличават всички елементи. Като слушам на слушалките PHILIPS SBC-HS900, които по спецификации са 10 - 28,000 Hz и наистина е вярно, "с риск да се повторя" чувам всеки елемент, не само самия удър от баса, но и "вибрацията" му, т.е. не е моментен, същевреммено не се приглушава нито един елемент от песента. Аз въбще не съм експерт, нито разбирам в тази област, та и за това се насочих към уредбите, исках същото усещане, но без слушалки. Почнах от по-евтини уредби, защото мислех че между тях и по-скъпите разликата е само в силата на звука, но уви не било така. Разбрах явно, че няма смисъл и да давам повече пари за уредба. Затова в заключение искам да попитам, има ли нещо което да не ми е постоянно на ушите, но пак да вади толкова детайлен звук до 1000лв.? По добре да изгладувам някой лев, но поне нещото, което взема да изкара по дълго време. :)

Редактирано от rqc3r (преглед на промените)

Inspire T3100. Около 90лв. Не твърдя, че трябва да са точно те, но щом за тези пари звучат супер, значи по-скъпите модели на Creative също трябва да си заслужават.

Защо не си потърсиш някой усилвател 2-ра ръка, намират се доста добри машини от преди 10-тина години, който свирят прекрасно и много по-добре от новите пласмасови "играчки" намираш си и 2 дървени колони по възможност 3-лентови, за да имаш хем добър бас, хем средни и високи. Спокойно можеш да се сдобиеш с такъв комплект от колони и усилвател за 300-400 лв. и ако ще слушаш мп3-ки или CD вързваш компютъра, щом имаш добра звукова карта.

Защо не си потърсиш някой усилвател 2-ра ръка, намират се доста добри машини от преди 10-тина години, който свирят прекрасно и много по-добре от новите пласмасови "играчки" намираш си и 2 дървени колони по възможност 3-лентови, за да имаш хем добър бас, хем средни и високи. Спокойно можеш да се сдобиеш с такъв комплект от колони и усилвател за 300-400 лв. и ако ще слушаш мп3-ки или CD вързваш компютъра, щом имаш добра звукова карта.

Напълно подкрепям.Има прекрасна техника втора употреба в много добро състояние,даже и произведена в Япония.А що се отнася до "дрънкалките" в техно-дрън,ами то по тенекиено звучене едва ли има.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.