Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси, информация, теми по История

Featured Replies

Търся доклад по история на някоя от следните теми:

1) Културното наследство на Траките.

2) Езическа България

3) Тракийско съкровище

4) Тракийски гробници

Помогнете хора, че иначе ще имам 2 Публикувано изображение

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

• Отговори 52
  • Прегледи 26,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

1) Културното наследство на Траките

2) Езическа България

3) Тракийско съкровище

4) Тракийски гробници

Помогнете хора, че иначе ще имам 2 Публикувано изображение

1) Културното наследство на Траките.

3) Тракийско съкровище

Погледни и тук

Предупреждавам, че това не са готови теми, а помощни материали, който можеш да ползваш при изготвянето на доклада си!

Успех :clap:

• 2 месеца по-късно...
Мммм много много спешно ми трябва доклад на тема " Хайдутите " или " Първо и Второ Търновско въстание" много ви се моля помогнете ми :ph34r:;):lol6::P:help:

Редактирано от PuSSyCaT_ (преглед на промените)

мм,някой може ли да ми помогне-трябва ми доклад по история или поне някаква информация за "Градът на Средновековието"(причини за възникване,местоположение,градската независимост,облика на средновековния град...) :)

Можете ли да ми покажете каде има иформация за презентация и някоя друга снимчица защото ми е много важно по история ... Благодаря предварително: ТЕМА:"Езическа България в ранносредновековна Европа" Моляви се кажете от къде да намеря инфо за презентация на тази тема ...

Редактирано от d1dcho (преглед на промените)

Мммм много много спешно ми трябва доклад на тема " Хайдутите " или " Първо и Второ Търновско въстание" много ви се моля помогнете ми :offtopic_s:;):help::help::help:

Не знам къде учиш и какви са по принцип изискванията, но ако ти върши работа популярно четиво, спокойно можеш да ползваш по първата тема книгата "Хайдути" от Н. Хайтов. Някой ще ми каже, че това не не научна литература и ще навири нос, но аз съм на мнение, че от подобни четива човек може да научи доста, още повече са и приятни за четене.

А за самия доклад - ако имаш усет може да се получи нещо твърде прилично (и ако учителите ти са широко скроени хора, разбира се)

• 4 месеца по-късно...

НЯкой ако има презентация за управлението на България в периода 1944-1989 моля да е сподели със мен. Моля!

• 4 месеца по-късно...

1) Реформация - ход , цели , резултат 2) Контрареформация - ход , цели , резултат 3)Защо "новите хора" имат нужда от нова религия 4)Защо ренесанса започва в Италия 5)Опишете водещите идеи на ренесанса 6)Посочете причините и предпоставките за великите географски открития 7)Посочете в хронологичен ред най-знаменитите географски открития XV - XVIII век 8)Кои са белезите на новата икономика 9)Какви са непосредствените последици от великите географски отркития 10)Каква е връзката между протестанските морални ценности и духа на капитализма Много ще съм благодарен на тоя, който помогне. Благодаря предварително и се надавям да съдействате

• 1 месец по-късно...

Открийте политическите идеи на абсолютизма, анализирайки картината на Хиацинт Риго. Моля който може да помогне с няколко изречение. Много ще съм ви благодарен :) П.П. Честита 2009-та година :)

post-92753-1231091417_thumb.jpg

Открийте политическите идеи на абсолютизма, анализирайки картината на Хиацинт Риго.

Моля който може да помогне с няколко изречение.

Много ще съм ви благодарен :P

П.П. Честита 2009-та година ;)

Абсолютизмът е вид държавна форма на управление, характерна за 17 век. Кралят е суверен, в него е съсредоточена цялата политическа власт и от него произтичат повечето от правата. Символ на неразделеност на властите.

Картината показва именно това.

• 4 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Моля ви да ми помогнете ! Ако някой има картинки на монголската държава нека ми ги прати на [email protected] или ако знае откъде да си намеря нека сподели.Трябват ми за един проект в училище по история става въпрос.. Предварително ви благодаря на всички. Приятна вечер.

П.П ИЗвинявам се ако темата не е за тук ! Публикувано изображение

• 2 месеца по-късно...

По история имам да намеря в нета нещо за 2-та мандата на Франсоа Митеран обаче не намерих нищо Публикувано изображение някой може ли да помогне?

Да не забравиш да споменеш,че Франсоа Митеран,награди с най-голямото отличие във Франция-Ордена на Почетния легион,не друг,а самият Тодор Живков,при посещението си в България през 1986 година !

• 3 седмици по-късно...

Здравейте! Някой може ли да ми намери някакви материали за културата след Втората световна война? Търся отчаяно из google, но без успех. Много ще съм ви благодарна, ако някой ми помогне!

• 7 месеца по-късно...

Здравейте, значи моята "хубава" госпожа ми даде да правя съчинение.Трябва да си представя че съм търговец или земеделец от Средновековието и да пиша за някаква случка.Никакви други обяснения.Плс помогнете ми!

Мм това не ми е достатъчно. Аз сам малко зле със съчиненията, и ако ми дадеш малко инфо примерно за начало как да започна,план , или нещо такова ще сам ти много благодарен.

Мисли си за калните пътеки, които са играли роля на питъща. кривите улици, неразбориите с монетите (различни поякога за всеки град), нравите на хората....

Можеш също така и да потърсиш снимки по които да пишеш. Можеш да намериш и някои интересни факти. Как са изглеждали градовете и разни от тоя сорт и по тях да пишеш нещо :lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.