Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети и мнения за следната конфигурация...

Featured Replies

Процесор: AMD Athlon64 5200+

Дънна платка: Asus M2N32 SLI Deluxe WiFi

RAM: 4GB Corsair DDR-2-1066

Видеокарта: GF 8800GTS 640MB

Звукова карта: Creative X-FI Xtreme Audio, Retail

Хард диск: Seatgate 320GB SATA2

Захранване: Fortron 550W

DVD: LG

P.S: не ме хулете много за направения избор ;)

Колко е бюджета и за какво ще се ползва компютъра. Иначе конфигурацията е зле балансирана.

Сменяш дъното с това - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529995

Също така в началото на следващия месец ще се появят и новите видео карти HD4870. 8800GTS 640MB е отвратителен избор (не се обиждай, вероятно не следиш непрекъснато). За парите си предлага по-лоша производителност от 8800GT 512MB (която е 300 лева). Но ... във всички случай HD4870 (450-500 лева) ще е най-добрата карта за парите си известно време, а и се вписва в бюджета ти.

Останалото е що-доге добре, но аз бих взел друга памет - http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533012. Таймингите и са по-ниски, а за AMD това е по-важно от честотата. Също така бих си взел хард на Western Digital или Hitachi. И накрая ... не че захранването е лошо, но има по-добри за тези пари, например това - http://plesio.bg/product.php?product_id=22...;section_id=916

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Дъното, предложено от xactoR е по-добро и по-евтино от Асуса... Освен това е по-студено и държи повече на клок... Не че съм фен на МСИ (а аз съм) ма просто така пише по ревютата... По принцип АМД процесор се взема най-мощния до който можеш да се добереш... Тая рам памет е на 1066 демек с големи тайминги, xactoR е прав да помислиш за друга рам... Виж и тази - MUSHKIN Ram DDR2 4GB Kit XP-6400 4-4-4-12... Много съм съгласен и за видеото... 4870 е с пъти по-добър избор... Другото за харда xactoR го е казал ама да е WD...

Сега да кажа глупостта си... Не си казал ще се целиш ли към клок или не... Дъното (МСИ) предлага добри възможности, пък и си търсиш свястна рам като гледам... Ако ще се целиш към клок силно те съветвам да си потърсиш Athlon X2 5000+ Black Edition... Като нищо на асуса го качваш на 3,2 гиги с бокса, пък на МСИ, което дава повече възможности може и още... Ако няма да клокваш - силно те съветвам да се преориентираш към някоя по-евтина рам, само гледай да е с ниски тайминги... И от спестените пари премисли пак кой по-мошен процесор ти се вписва в бюджета...

:lol6: Ако ми се вържеш на акъла вземи 2 платки по 2 гигабайта PQI че най евтини, 5000+ блек едишън и земи две 4850, вържи кросфайър и мажи сичко... За 650лв нема по-производителен избор...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор
Процесор: AMD Athlon64 5200+

Дънна платка: Asus M2N32 SLI Deluxe WiFi

RAM: 4GB Corsair DDR-2-1066

Видеокарта: GF 8800GTS 640MB

Звукова карта: Creative X-FI Xtreme Audio, Retail

Хард диск: Seatgate 320GB SATA2

Захранване: Fortron 550W

DVD: LG

Това беше една конфигурация в едно списание, което чета от време на време... biggrin.gif

Реших да я post-на да видя мненията, които знаех предварително, но все пак да се убедя. :speak:

Ето моята конфигурация, която съм си избрал да взема скоро...

Заслужават ли си парите, които се събират за тази конфигурация? Ако ли не, дайте компетентно мнение. ;)

xactoR, ето дъното...

Редактирано от difficult (преглед на промените)

Първо ... доста интересно се измъкваш, дано да не лъжеш.

Второ ... не виждам дъно в новата конфигурация.

Трето ... Отвратителен избор на видео карта (отново).

Видеокартата сменяш с две 4850 в кросфайър режим - идват 630лв и 2 пъти по-бързи от 3870Х2 или 8800 ултра... Процесора е добре, макар, че щом се целиш към клок - 5000+ блек едишън... Малко по-слаби резултати ще получиш, ма 200лв ще спестиш от процесора... Дъно не си посочил... Силно ти препоръчвам дъното от първия отговор... Носи на клок, студено е и е доста производително за парите си (по-добро е от Асуса в поста ти)... Харда го смени с WD 320GB с една плочка или ако ти е малко - 640GB, като големия хард идва 160лв...

Лично мнение: Аз ако имам достатъчно пари земам фенома без да се замислям... Хич даже няма да мисля... Номера е, че в момента двуядрен и четириядрен процесор нямат особена разлика в производителността си заради оптимизациите които малко или много липсват... В момента двуядрения идва по-изгоден... Но за в бъдеще...

ПП: Ако правиш кросфайър (което силно препоръчвам за тея пари) ще ти трябва по-мощно захранване... Нещо като 700 вата...

• Автор
Първо ... доста интересно се измъкваш, дано да не лъжеш.

Второ ... не виждам дъно в новата конфигурация.

Трето ... Отвратителен избор на видео карта (отново).

Съжалявам, че не съм компетентен, както теб, за което не съм виновен, нали...?

Явно си поел доста критики за да критикуваш по този начин?

Ти понякога не лъжеш ли?

Видеокартата сменяш с две 4850 в кросфайър режим - идват 630лв и 2 пъти по-бързи от 3870Х2 или 8800 ултра... Процесора е добре, макар, че щом се целиш към клок - 5000+ блек едишън... Малко по-слаби резултати ще получиш, ма 200лв ще спестиш от процесора... Дъно не си посочил... Силно ти препоръчвам дъното от първия отговор... Носи на клок, студено е и е доста производително за парите си (по-добро е от Асуса в поста ти)... Харда го смени с WD 320GB с една плочка или ако ти е малко - 640GB, като големия хард идва 160лв...

Лично мнение: Аз ако имам достатъчно пари земам фенома без да се замислям... Хич даже няма да мисля... Номера е, че в момента двуядрен и четириядрен процесор нямат особена разлика в производителността си заради оптимизациите които малко или много липсват... В момента двуядрения идва по-изгоден... Но за в бъдеще...

ПП: Ако правиш кросфайър (което силно препоръчвам за тея пари) ще ти трябва по-мощно захранване... Нещо като 700 вата...

Нещо не мога да ги открия тази HD4870 в JAR, ако може за улеснение нещо link да се даде...?

P.S: Целта на "занятието" е дали тази конфигурация с изключение на "отвратителния" ми избор на видеокарта(цитирам),

ще ми върши работа независимо, за какво? Нямам намерения да правя overclock-ове и т.н...

Редактирано от difficult (преглед на промените)

Аз пък бих взел 4-ядрения и една HD4870. В крайна сметка HD4870 дава предостатъчни резултати, а цената и няма да мине 500 лева. Също така за нея не е необходимо и кой знае колко скъпо захранване. 550W ще са предостатъчни на системата, дори и след клок ... Избора си остава на difficult.

ПП: Не съм те критикувал. Просто извинението със списанието ми се струва много евтино. Ако е било от списание, кажи си още в началото, че е оттам. Аз крити поемам, наистина, но само защото говоря повече от необходимото, като много рядко се случва да се изкажа неподготвен (това се случва на всеки, не мисля, че някой е останал ощетен от мое изказване). И ... не лъжа ... Прегледай ми постовете, ако имаш време.

И какво точно искаш да откриеш за Crossfire режима. Видимо пак не знаеш достатъчно (не те обиждам), ... Това не е различна карта. Това са две идентични (еднакви) карти, които след като се сложат на едно дъно се свързват с две лентички (кабелчета) и работят заедно. Eто ти две карти на АТИ свързани в Crossfire:

ati_2900xt_crossfire.jpg

Това са две абсолютно еднакви 2900ХТ. С други думи ... може двете на 1 машина, може двете на 2 машини. Картите за Crossfire не са по-различни.

ПП2: След като си редактира поста, ще взема да ти отговоря и на този въпрос. HD4870 е най-новата карта на АТИ, която разполага с новата GDDR5 памет, работеща на 3,4GHz (а може и на повече, не знам последно на колко я направиха). Освен това притежава по-бързо ядро и по-бързи процесорни единици (които както и при HD4850 са 800 на брой). Картата ще се появи на пазара до максимум две седмици. Предлага производителност над тази на по-слабата от 2-те нови карти на nVidia (GTX260) и е близо до GTX280 (която сигурно ще струва ~1000 лева).

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Не е ле по-добре нещо интелско 4ядрено хем по-евтино от 9850БЕ , хем носи дзверски клок.И за сега е добре да вземеш ХД4870 и едно 600-700ватово (при 4ядра) +Q6600 +Asus P5Q PRO и след време да направиш един CF и си на върха.Друг е въпроса ако си правиш "Spider" , но за там те съветвам да изчакаш AMD's new 790GX и SB750 и след това да мислиш за 9850БЕ и клок :)

Редактирано от Tsqu@d (преглед на промените)

Айде успех с намирането на евтин интелски куад кор процесор... :) Само да спомена, че с предложеното дъно и тоя 9850 БЕ клока не е вече тема табу... Дъното държи, процесора носи на клок...

За простотията:

Q6600 + Asus P5Q PRO = 560лв

9850ВЕ + MSI K9A2 CF-F =530лв

ПП: Въпреки всичко предпочитам 2х4850 в кросфайър...

ПП2: Само да спомена КросфайърХ, който ако не се лъжа позволяваше да се свържат различни карти в кросфайър, но за това трябва да се провери вече дали двете карти са съвместими една с друга...

• Автор

Това е окончателният ми избор. Благодаря ви за отговорите!

ПП2: Само да спомена КросфайърХ, който ако не се лъжа позволяваше да се свържат различни карти в кросфайър, но за това трябва да се провери вече дали двете карти са съвместими една с друга...

Онзи ден гледах ревю на HD3870 + HD3850. Резултата беше впечатляващ. Близо до 2х3870 (или 3870 Х2) и доста напред от една HD3870 ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.