Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Увеличени ли са стипендиите?

Featured Replies

Ами чух че стипендията е дигната.Поразрових се в гугъл и отрких само теми от тук обаче никъде не се споменаваше това.Ако някой има точна информация да сподели biggrin.gif

П.П.Току що разбрах че свършвам с 6.00 8 клас в профилирано даскало biggrin.gif

Редактирано от Trichocephalus
заглавието (преглед на промените)

Първо ...честито. :speak:

Аз пък никъде не съм чула за подобно повишаване на стипендиите, поне до последно преди да завърша нямаше. Ама от Май месец до сега ..може и да поотпуснали кесийката малко... ;)

То се говореше, че след вдигането на заплатите, ще вдигнат и стипендиите, ама нейсе.. не стана. Но няма нищо, в близко (или далечно) бъдеще може да се вдигнат.. Училището ми към мен вече си издължи сумите biggrin.gif

Ама разбира се, какво сте очаквали? Билетите могат да ги качват, но стипендиите - не...

След 8 клас взимаше ли се стипендия? Не почваха ли да дават чак 9 клас? Поне в моята езикова гимназия беше така.

• Автор

Успеха от края на осми клас се взима и ако е над 5.50 ти дават първия срок на 9 клас след това първия срок на девети клас се мъчиш да взимаш втория.Ако ме разбираш Учиш за да взимаш стипендия следващия срок

Редактирано от Xu6THuK (преглед на промените)

Зависи от даскалото.Стипендия се взима след завършено основно образование.Т.е. Подгответата,които 8 клас учат основно Английски,Немски,Френски и т.н. не получават стипендии след 8 клас тъй като им дават диплома за завършено основно в 9 клас.

По темата и аз не съм чувал за увеличение,но щеше да е хубаво да има...

да, при мен също беше така, 9-ти клас не взимах стипендия, иначе би трябвало. абе 21лв на месец пак са добре, кой ти ги дава в днешно време. това че свършват бързо е др въпрос. аз сега накрая се понапънах ;) и догодина пак ще взимам стипендия. ох, 5.83 или 80 и нещо, не помня. абе с 2 петици завърших. а иначе стипендиите ще ги увеличават само ако кажат в началото на годината, когато се подават молбите. не си точете още отсега зъбите да няма после :)

Зависи от даскалото.Стипендия се взима след завършено основно образование.Т.е. Подгответата,които 8 клас учат основно Английски,Немски,Френски и т.н. не получават стипендии след 8 клас тъй като им дават диплома за завършено основно в 9 клас.

По темата и аз не съм чувал за увеличение,но щеше да е хубаво да има...

В грешка си ! Аз съм подготве с японски и неска точно разправяха че от догодина ще ни дават стипендии :) А доколкото разбрах имало и няк'ви хиляда стипендии по хиляда лева .... ама трябвало да се запишеш с нещо,в което си добър ... Мен ме караха с японски да се записвам госпожите амааааа ... азе малко се дърпам като,че ли

Ами зависи какви стипендии ... ако е училищните стипендии след 8 клас ... много просто в началото на 9 клас попълваш молба и вече според успеха .... над 5.50 мисля че е 21-22 ,над 4.50 е 18 лв ... Ако е за 1000 стипендии трябва да питаш учителите в училището, да решиш с какво ще се опиташ да спечелиш стипендия и да попълниш документи,изпращаш и чакаш

Ами зависи какви стипендии ... ако е училищните стипендии след 8 клас ... много просто в началото на 9 клас попълваш молба и вече според успеха .... над 5.50 мисля че е 21-22 ,над 4.50 е 18 лв ... Ако е за 1000 стипендии трябва да питаш учителите в училището, да решиш с какво ще се опиташ да спечелиш стипендия и да попълниш документи,изпращаш и чакаш

Стипендията е само над 5.50

Не знам какво трябва да попълваш,ама те ще ти кажат учителите

Иначе и аз ще взимам стипендия,имам 5.70... :rolleyes:

да, тази стипендия за която говориш, която е 18лв, тя е за сираците (грубо казано) и за да я взимаш трябва да си без един родител поне и оценката ти да е над 4.50, тоест има 2 условия за нея. а за над 5.50 е 21лв стипендията. молбите за стипендиите се попълват и подават в началото на новата учебна година

да, тази стипендия за която говориш, която е 18лв, тя е за сираците (грубо казано) :rolleyes:
Нарича се социална и се дава ако някой от родителите има доход под 163лв
  • Автор

Хах...Не са детски

1.Ако имаш успех над 4.50

2.Майкати и бащати взимат заплати.Тези злаплати се взимат от 6 месеца назад и се събират

просто казано

майка 1месец-300 2месец-300 и т.н. до 6 месеца (Изисква се ако си сменил работата си тоест да се сметне средната заплата в този период)

и да речем средно бащата взима 350 а майката 340.Събират се тези пари и стават 690лв и ако семейството има 2 деца се дели на 4 тоест делим на майката бащата дете1 дете2 ако е едно дете делим на 1.Схващате ли ?!?

След това получената сума 690 : 4 = 172.5 и сега минималната работна заплата не я знам като пари колко е, но ако е повече от получената сума взимаш стипендия иначе чак при супех над 5.50 biggrin.gif

да, тази стипендия за която говориш, която е 18лв, тя е за сираците (грубо казано) и за да я взимаш трябва да си без един родител поне и оценката ти да е над 4.50, тоест има 2 условия за нея. а за над 5.50 е 21лв стипендията. молбите за стипендиите се попълват и подават в началото на новата учебна година

Напротив - стипендията от 18лв. се нарича социална и е за деца с родители, които имат ниски доходи.

Стипендия за сираци/полу-сираци(деца с 1 родител) и инвалиди (именно така са описани) са по 21лв.

Бе ... не цепнах много много ... ама на нас госпожите ни казаха,че има 2 стипендии ... едната е за над 4.50 другата е за над 5.50 :speak: не знам ... друго не са уточнявали .... бееее догодина ще разбера biggrin.gif

Мерси Scater ;) 20 лв са си 20лв, по-добре е от нищо biggrin.gif

То всъшност как ги получаваш на ръка от касата на училището?

То всъшност как ги получаваш на ръка от касата на училището?

Не, сладур. В 2-3 определени дни, когато на училището пратят парите за заплатите, пращат и за стипендии. И тези пари се взимат от касиерката на училището.. А как ще разбереш как и кога? Винаги е голяма блъсканица пред вратата biggrin.gif Класната/ния ще ви каже по-подробно ;)

Редактирано от baby_muse (преглед на промените)

Не, сладур. В 2-3 определени дни, когато на училището пратят парите за заплатите, пращат и за стипендии. И тези пари се взимат от касиерката на училището.. А как ще разбереш как и кога? Винаги е голяма блъсканица пред вратата biggrin.gif Класната/ния ще ви каже по-подробно ;)

Мерси за бързият отговор cool.gif Ох, то има време до есента, ама с нашата "добра класна"-едвали изобщо нещо ще ни каже.

Мерси отново kiss.gif

Напротив - стипендията от 18лв. се нарича социална и е за деца с родители, които имат ниски доходи.

Стипендия за сираци/полу-сираци(деца с 1 родител) и инвалиди (именно така са описани) са по 21лв.

мдааа можи и така да е,обаче за тях пак се изисква успех над 4.50

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.