Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам много странен проблем с компа...

Featured Replies

Имам много странен проблем с компютъра. Днес реших да го почистя малко с след като го направих свързах компа и като го пуснах той се стартира, но монитора не свети ohmy.gif . Много си чудя на какво може да се дължи това ??? Монитора и видео картата не са изгоряли. Един приятел ми каза че може да е изгоряло дъното но не ми се вярва. Е според вас къде е проблема?

самият компютър работи ли, или не е монитора а компютъра нещото което е сдало багажа?

• Автор

Значи

1-во накрайника е пъхнат добре и 2-ро компа работи (вентилаторите въртят) но монитора не си включва (със сигурност не е изгорял пробвах го на друг комп)

Редактирано от m17ak (преглед на промените)

Виж, преди време имах подобен проблем. Бях си почистил системата и като го включих за първи път уиндоуса не зареждаше... Показваше черните екрани, стигаше до боот скрийна и до тук. След това монитора угасваше. Оправи се след преинсталация на Win.

Значи

1-во накрайника е пъхнат добре и 2-ро компа работи (вентилаторите въртят) но монитора не си включва (със сигурност не е изгорял пробвах го на друг комп)

виж видеокартата дали е добре ''легнала'' в гнездото на дънната платка :blink:

• Автор

Да но проблема е че като го включа не ми показва нищо. Само черен екран т.е монитора е като изгорял.

Не ми се вярва точно след като си почистил системата да ти изгори монитора... Може би докато си почиствал си "контузил" вътре нещо...

• Автор
виж видеокартата дали е добре ''легнала'' в гнездото на дънната платка :blink:
проверих същото

Не ми се вярва точно след като си почистил системата да ти изгори монитора... Може би докато си почиствал си "контузил" вътре нещо...
едва ли бях доста внимателен

Преди месец имах същия проблем. Отворх го пак и притегнах всички връзки [хард, дъно, двд] и се оправи

Разходи се до сервиз за най-лесно.

Иначе, както те посъветваха по-горе изкарай всичко и го сложи пак.

Провери дали случайно не си забравил да закачиш някой кабел, примерно една букса с 4 кабелчета която ако не я сложиш става както пишеш.

Естествено може и захранването да е загинало(това че пали и върти перките не е гаранция).

Как така реши че видеокартата работи?

АКО имаш включена пищялка извади рамта и го пусни и виж дали ще пищи.

Пусни го без периферия(хард, оптично у-во, разни допълнителни карти).

Занули биоса. В книжката за дъното ти пише как става.

Накрая идва момента да преживееш факта че си изгорил дъното. Причината се нарича статично електричество. За целта не е нужно да си видял/усетил нещо.

Свали капаците на компа и леко разклати рам паметта,или я свали и я сложи отново. Би трябвало да се оправи

Свали капаците на компа и леко разклати рам паметта,или я свали и я сложи отново. Би трябвало да се оправи

Аз преди време имах същия проблем и се оправи както е написал neli1 :yanim::P

• 5 седмици по-късно...

аз имам същия проблем и махах всичко и чистих и нищо не става

махнах рам-а и го стартирах и нямаше никакви пищялки ... това какво означава, да гледам ли направо офертите в Технополис :wors:

3 неща озачава:

1. Изкарай пак всичко и този път продухай слотовете... Може някаде да е влезнал прах и да не дава контакт...

2. а) Вземи компа на някой приятел с подобна машина и сменяй чарковете един по един - видео, рам процесор, дъмо, хард, захранване...

б) Ако те мързи тва ще ти го направят в някой сервиз...

3. Недей да ходиш в технополис... Там освен 2400 и 8600 други видеокарти не слагат, безименни хардове, дъна, рам и ДВД-та, зверски цени... Кажи с какви пари разполагаш и ще ти кажем какво е най-доброто за тея пари...

Съжалявам, но това са ти вариантите... Успех...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Отвори машината и леко, внимателно натисни всички чипове монтирани на цокъл по дъното. Също и рама и всички периферни карти.

Ако не стане, заведи го на сервиз. Най-често, ако изгаря нещо, изгаря само една част. Нека в сервиза сменят това-онова, докато идентифицират проблема.

Възможно е да е гръмнал _лошо_ (напр. процесор или дъно), но не е вероятно. Нека специалистите проверят.

1. Изкарай пак всичко и този път продухай слотовете...

Това също! Направо вземи голямата прахосмукачка от вас. Някои казват, че статичното ел. от прахосмукачката е вредно, но аз съм го правил много пъти; почистването е по-скоро полезно.

Не забравяй да пипнеш и всички места, където захранването се съединява с компонентите. "Лош контакт" е една от основните причини за проблема, който описваш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.