Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Върпрос за Уиндоус акаунт?

Featured Replies

Някои може ли да ми обясни как да настроя акаунт на Уин-а,в които,да може да се използва само и единствено програмата Скайп?Да не може да се пипат никакви настройки и да се използват други програмИ,абе с 2 думи да няма достъп до нищо освен Скайп?

Ами просто ограничи акаунта и няма да може дори и часа си да настройва ;)

• Автор

Може ли малко по-детайлно да обясниш как става тази процедура?

• 3 седмици по-късно...
Може ли малко по-детайлно да обясниш как става тази процедура?

Създаване на ограничени акаунти

По време на ежедневната работа с любимите ви приложения едва ли ще се нуждаете от администраторски привилегии, освен в ситуациите, когато инсталирате нов софтуер. Може би знаете, че при MacOSX, например, всеки от потребителите по подразбиране е с ограничени права и само когато се налага да бъде качен нов продукт, се изисква въвеждането на администраторската (root) парола. Също така в света на *nix-базираните ОС фундаменталното правило да не се употребява администраторският акаунт root при ежедневната работа с ОС също е в сила. В този ред на мисли, фактът, че при Windows ОС новосъздадените профили по подразбиране разполагат с пълни администраторски привилегии, е, меко казано, странен!

Според мен е най-разумно да оставите само един активен администраторски акаунт, а на останалите потребители да осигурите единствено ограничени привилегии, което е и един вид застраховка срещу потенциални интрузии занапред.

Това може да бъде направено, без да се налага да създавате всеки от акаунтите наново, в случай че те вече са налице. За да промените правата на съществуващ вече потребител, направете следното: отворете профила чиито права желаете да промените, като изберете Change an account от списъка Pick a task вляво, след което изберете опцията Change the account type и Computer administrator за пълни права или съответно Limited за ограничени такива.

Ако пък искате да създадете нов профил, отворете Control Panel, изберете User accounts, след което Create a new account в полето Pick a task. Въведете новото потребителско име и натиснете бутона Next, след което задайте ограничени или пълни привилегии за него и създайте акаунта с бутона Create Account.

Препоръчително е и да активирате опцията за ускорено превключване между отделните потребителски акаунти, като за целта от Accounts полето, намиращо се в Control Panel, изберете Change the way users log on or off, след което маркирайте отметката User Fast User Switching и потвърдете с Apply.

виж и това:

Ограничен акаунт

Създаването на ограничени потребителски акаунти е ефикасен начин за предотвратяване на промяна на компютърните настройки или изтриване на важни файлове от неопитни или неоторизирани потребители (като например децата в семейството). Притежателите на ограничени акаунти могат само:

Да създават, променят или изтриват паролата си за акаунта.

Да променят снимката на акаунта.

Достъп на гост

Функцията на Windows XP за достъп на гост до компютъра позволява на някой, който не е редовен потребител на споделения компютър, да работи с него, така сякаш има ограничен достъп. Достъпът на гост не е защитен с парола. Използването на такъв достъп улеснява случайни потребители бързо да влезнат в системата, за да проверят електронната си поща, да разглеждат Уеб страници, да пишат и да отпечатват документи, както и да извършват други подобни дейности.

Важно! Следващите инструкции за създаване на потребителски акаунти, добавяне и показване на изображение са достъпни само в Windows XP Professional, когато потребителят не е влязъл в системата като член на домейн.

Създаване на потребителски акаунти

Създаване на потребителски акаунт

Щракнете върху бутон "Старт", после върху "Контролен панел".

Щракнете върху "Потребителски акаунти", после върху "Създаване на нов акаунт".

Под "Избор на задача" щракнете върху "Създаване на нов акаунт".

В страницата "Дайте име на новия акаунт" напишете името и после натиснете бутон "Напред".

На страницата "Задайте тип на акаунта" изберете желания от вас тип, щракнете върху него и след това натиснете бутон "Създаване на акаунт".

Добавете ваша снимка

За да добие компютърът по-личен облик, Windows XP ви предлага възможност да се показва снимка или друго изображение до имената на началния екран. Компютърният администратор може да задава снимки за всички потребители, всеки притежател на акаунт може да избира своя собствена снимка.

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

виж и това:

genatraikova:

Много хубаво е, че си се сетила да сложиш тези цитати. полезни са.

Но човека пита как да има достъп САМО до скайп. Никакви други.

Ако имаш нещо като решение- сподели го.

Аз си мисля, че тръабва да погледне в един друг /подобен/ форум и да прочете една статия за ограничаване на акаунти. Също съм чувал и за тул в ХР наречен Group Policy Editor. Не съм ползвал , обаче.

Ето няколко линка по части от темата:

http://support.microsoft.com/kb/292504/EN-US/

http://www.tech-recipes.com/windows_security_tips740.html

Искам да попитам от известно време ми изчезнаха акаунтите и като вляза в потребителски акаунти има само един акаунт на който мога само да променям паролата и картинката нямам опции за създаване на нов акаунт или нещо такова само това и не мога да създам друг акаунт пък със този немога да инсталирвам програми и други такива -ограничен е като тръгна да инсталирвам някъква програма ми пише `трябва да влезите като администратор за да инсталиратие този продукт `ими излиза едно прозорче горе пише администратор а доло трябва да въведа паролата а аз не съм слагал парола пък немога да вляза !Също така като си включа компа не ме пуска да вляза пак трябва да въвеждам някаква парола но незнам каква е защота никога не съм слагал пароли!Може ли някой да ми помогне по този въпрос?

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Искам да попитам от известно време ми изчезнаха акаунтите и като вляза в потребителски акаунти има само един акаунт на който мога само да променям паролата и картинката нямам опции за създаване на нов акаунт или нещо такова само това и не мога да създам друг акаунт пък със този немога да инсталирвам програми и други такива -ограничен е като тръгна да инсталирвам някъква програма ми пише `трябва да влезите като администратор за да инсталиратие този продукт `ими излиза едно прозорче горе пише администратор а доло трябва да въведа паролата а аз не съм слагал парола пък немога да вляза !Също така като си включа компа не ме пуска да вляза пак трябва да въвеждам някаква парола но незнам каква е защота никога не съм слагал пароли!Може ли някой да ми помогне по този въпрос?

А просто БЕЗ парола?

Като ти излезе прозорчето дето пише Администратор, просто настискаш ВЛЕЗ, а на паролата не пишеш нищо..??

В темата за Skype е написано. Вторият потребител трябва да е с парола. Или просто може да се стартират няколко копия през SkypeLauncher.

А просто БЕЗ парола?

Като ти излезе прозорчето дето пише Администратор, просто настискаш ВЛЕЗ, а на паролата не пишеш нищо..??

не като си включа компа там кадето е прозорчето за парола нищо не пише а горе пише administrator и то автоматично ми дава че не мога да вляза защото паролата ми е грешна и тогава истривам горе дето пише admonistrator и пиша user после ок и влизам чак тогава! Обаче като взема да инсталирвам някоя програма ми пише че трябва да вляза като администатор за да я инсталирам също така не мога да вляза в MSCONFIG ,system restore и defrangament disk поради същата причина ! а като се опитам направя нова парола за админ ми излиза Workstation servise has not been started!И не мога да я променя

Някъквеи идеи??????????!!!!!!!!?????? :)

• 2 седмици по-късно...
не като си включа компа там кадето е прозорчето за парола нищо не пише а горе пише administrator и то автоматично ми дава че не мога да вляза защото паролата ми е грешна и тогава истривам горе дето пише admonistrator и пиша user после ок и влизам чак тогава! Обаче като взема да инсталирвам някоя програма ми пише че трябва да вляза като администатор за да я инсталирам също така не мога да вляза в MSCONFIG ,system restore и defrangament disk поради същата причина ! а като се опитам направя нова парола за админ ми излиза Workstation servise has not been started!И не мога да я променя

Някъквеи идеи??????????!!!!!!!!?????? :)

имам същия проблем..страаашно много моля да помогнете..иначе тряя да си преинсталирам пц-то ..пък не ми се ще много имам много качени неща,снимки,музика,филми,документи..минах на линукс..мн мн мнооого ви моля :angry22::question::computer8::)

имам същия проблем..страаашно много моля да помогнете..иначе тряя да си преинсталирам пц-то ..пък не ми се ще много имам много качени неща,снимки,музика,филми,документи..минах на линукс..мн мн мнооого ви моля ;):P:wors::sobbing:

Пробвай като напишеш Start - Run, там пишеш control userpasswords2 и натискаш ОК. махаш отметката пред Users must enter a user name and password to use this computer и натискаш ОК.

Влез под safe mode или Last Good Configuration (може би) ще можеш да се логнеш като админ.

пробвай start -> run -> services.msc

там в дясната част търси сървиза Workstation дай му старт и го направи automatic, после рестартирай win-а

Пробвай като напишеш Start - Run, там пишеш control userpasswords2 и натискаш ОК. махаш отметката пред Users must enter a user name and password to use this computer и натискаш ОК.

Влез под safe mode или Last Good Configuration (може би) ще можеш да се логнеш като админ.

като вляза и никъде нямаа Users must enter a user name and password to use this computer sad.gif

там в дясната част търси сървиза Workstation дай му старт и го направи automatic, после рестартирай win-а

ама на мен ми е стартирано и пише automatic :wors::yanim:

като вляза и никъде нямаа Users must enter a user name and password to use this computer sad.gif

ама на мен ми е стартирано и пише automatic :):)

Отиваш на Start - Run, там пишеш control userpasswords2.Трябва да ти излезе това:

Редактирано от krali (преглед на промените)

значи изписва ми .. You must be a member of the Administrator group on this computer to open User Accounts.You are logged on as Limited , and this account is not a member of the Administrators group .. sad.gif

Ето в тази тема намерих нещо,дано ви помогне

значи изписва ми .. You must be a member of the Administrator group on this computer to open User Accounts.You are logged on as Limited , and this account is not a member of the Administrators group .. sad.gif

Ами виж това, мисля че това е твоя проблем:

http://www.download.bg/index.php?cls=forum...ead&t=58238

• 2 седмици по-късно...

дааа,успяяяяяях ;) с лог офф.. ^^ .. и с тая програма постната в последното мнение на крали .. там за откриване на администратоска парола и успях да се логгна.. 100000х на всичкииии :wors: :wors: :mark: :mark: ;):mark:

• 1 година по-късно...

Аз пък имам проблем с логване в новосъздаден потребителски акаунт:създадох ограничен акаунт - не успях да се логна,създадох втори администраторски  - и с него ми дава същата грешка.

Имам инсталиран същия уиндоус на друг харддиск и там без проблем създадох един ограничен и един администраторски акаунт,след което успешно изтрих досегашния си администраторски акаунт през новосъздадения(и тук това е целта на заниманието).user profile service и свързаната с нея remote procedure call са на automatic,т.е. заредени са при зареждане на операционната система.

ОС:windows 7 professional x64."активирани" са и двата по един и същи начин - може пък и от това да е,но не вярвам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.