Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с кирилицата в различни програми

Featured Replies

Имам следния проблем с кирилицата - не се чете от winamp когато заглавието е на кирилица, acdsee, icq - контакти които са на кирилица, и имената примерно на някои папки не се четат ако са написани на кирилица. Опитах в control panel -> regional and language options -> tab Advanced да добавя някои езици по таблицата и добавих всички на които беше написано кирилица, и дори след рестарт на системата все още имам същия проблем - имената на кирилица не се четат. Моля ако някой има представа как да оправя проблема да ми отговори. Благодаря предварително.

аааа браво браво това нещо бачка невероятен си мой човек имаш една почерпка от мен

ако идваш кам несебар ела на южния плаж последния бар

мерси още веднъж какво ли не пробвах само това проработи

• 1 година по-късно...

Здравейте,

аз също имам проблеми с кирилизирането на Уиндолса или по-точно с работата на някои програми на български. Инсталирах си фонетиката (от контрол панела --> регионалните настройки -->езици --> детайли. При регионалните опции и на двете падащи менюта е избрано български и България. При напреднали на падащото меню не мога да избера български защтото нямам инсталационен диск и затова там е на английски.)Дотук добре - мога да пиша без проблем на фонетияен български. Някои програми като Мозилата имат меню на български (самият уиндолс ми е на АЕ), но менюто на други програми като уинрара ми излизат на маймуница. На маимуница ми излизат и субтитрите които свалям, независимо дали са .суб или .стр. Когато тръгна да отварям файла със субтитрите с word, а не с notepad ми излиза прозорец File Conversion. Ако избера other encoding --> Cyrillic Windows текста на субтитрите ми излиза на български. Фометичният български си го изтеглих от интернет - просто написах в Гугъл кирилизация и свалих първото което вигях и сега незнам как да си оправя субтитрите и фонетика като цяло. Дайте савет как да си ги оправя или ще трвбва да преинсталирам. Предварително благодаря.

ПП: Не мога да използвам посочената по-горе програма NR BG-Fix Tool, защото тя също ми излиза ма маймуница. :rolleyes:

Редактирано от miskoki (преглед на промените)

При регионалните опции и на двете падащи менюта е избрано български и България. При напреднали на падащото меню не мога да избера български защтото нямам инсталационен диск и затова там е на английски.

Намери от някъде инсталационен диск, "при напреднали" го смени на български да е и всичко ще е ОК.

Здравейте,

аз също имам проблеми с кирилизирането на Уиндолса или по-точно с работата на някои програми на български. Инсталирах си фонетиката (от контрол панела --> регионалните настройки -->езици --> детайли. При регионалните опции и на двете падащи менюта е избрано български и България. При напреднали на падащото меню не мога да избера български защтото нямам инсталационен диск и затова там е на английски.)Дотук добре - мога да пиша без проблем на фонетияен български. Някои програми като Мозилата имат меню на български (самият уиндолс ми е на АЕ), но менюто на други програми като уинрара ми излизат на маймуница. На маимуница ми излизат и субтитрите които свалям, независимо дали са .суб или .стр. Когато тръгна да отварям файла със субтитрите с word, а не с notepad ми излиза прозорец File Conversion. Ако избера other encoding --> Cyrillic Windows текста на субтитрите ми излиза на български. Фометичният български си го изтеглих от интернет - просто написах в Гугъл кирилизация и свалих първото което вигях и сега незнам как да си оправя субтитрите и фонетика като цяло. Дайте савет как да си ги оправя или ще трвбва да преинсталирам. Предварително благодаря.

ПП: Не мога да използвам посочената по-горе програма NR BG-Fix Tool, защото тя също ми излиза ма маймуница. :)

Ти хубаво си свалил първото нещо от Гугъл,ама не всичко,което хвърчи се яде ;)

Деинсталирай си текущата фонетика и след това сложи ето тази - цък

Гарантирам ти,че няма да имаш проблем с нея.

Ти хубаво си свалил първото нещо от Гугъл,ама не всичко,което хвърчи се яде :)

Деинсталирай си текущата фонетика и след това сложи ето тази - цък

Гарантирам ти,че няма да имаш проблем с нея.

Проблема с маймунките едва ли е от фонетиката (освен ако не е флекс тайп). До колкото разбрах човека няма проблем с фонетиката.

Редактирано от qpqpqp (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Проблема с маймунките едва ли е от фонетиката (освен ако не е флекс тайп). До колкото разбрах човека няма проблем с фонетиката.

Да ама за уин7 май не става :)Как да си оправя субтитрите да излазят на БГ?

Да ама за уин7 май не става :PКак да си оправя субтитрите да излазят на БГ?

То попринцип в Windows 7 си има вградена фонетика Bulgarian Phonetic Traditional :)

• 1 месец по-късно...

Честита Нова Година

Някой може ли да ми каже как да управя имената на песните който съм свалила от Замунда и излизат на квадратчета

09.ДебоÑ?а и КÑ?иÑ�тиана - Ð’Ñ�ичко или нищо.mp3

Благодаря

Честита Нова Година

Някой може ли да ми каже как да управя имената на песните който съм свалила от Замунда и излизат на квадратчета

09.ДебоÑ?а и КÑ?иÑ�тиана - Ð’Ñ�ичко или нищо.mp3

Благодаря

Операциооната система каква е. Случайно да си инсталирал "Кирилизатори"?!

Нямам кирилизатори с ХP съм

ползвам си вградения на Windows

NR BG-Fix Tool ще ти разреши проблемите. :rolleyes:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.