Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с PPPoE

Featured Replies

Доставям нет през PPPoE и на компютъра на мой клиент регистрира че кабела е изваден а аз като се закача за неговия кабел с мой компютър имам нет . В неговия офис той си има нет през лан картата. Та питам дали може да е при мен проблема.

Слаба лан карта и дълго разстояние до суича, кабела работи ли?Тествай го ако не си.Сложи суич при него и после с още един кабел свържи компа и виж дали тогава ще бачка :lol6:

• Автор

Кабела е наред тестван е. А разтоянието до switch-a е макс 10 метра. А дори и да е прекалено дълъг кабела нямаше да ми казва че му е изваден кабела. Ама ще пробвам щом казваш.

Понякога може да се наложи инсталиране на допълнителен протокол за PPPoE , вав Vista е вграден но XP го няма може да не е в това проблема но аз съм си мътил главата заради този протокол.

• Автор

А кой е този допълнителен протокол който трябва да се инсталне.

в XP-to си има поддръжка на PPPoE. От Network Connections стартираш New Connection Wizard после Connect to the Internet после Set up my connection manually и после втората опция където пише PPPoE. След това на новата конекция само й настроиваш Service name ако се изисква такова.

Няма нужда от raspppoe при наличието на вградения PPPoЕ протокол в XP-то.

Че то по принцип двете компютърчета долу на съответната PPPoE връзка дават кръстче, докато не се идентифицираш (свържеш) към нея със съответните потребителско име и парола. Другият вариант е човекът да си вземе рутер и с него да си разделя Интернета из офиса.

я да попитам DHCP имаш ли в мрежата?

червено кръстче или жълто триъгълниче се показва?

РРРоЕ не ползва TCP протокола за закачване т.е.

ако се появява жълт триъгълник е напълно нормално

ако няма кои да даде адрес на интерфеиса

ако в това не е проблема виж как са крипнати кабелите

някои карти работят с кабел до суича които е РС<->РС

като го обръщат автоматично а н адруги задължително трябва да е

стандартно крипнат

• Автор

Показва червеното хиксче а не триъгълниче и да на DHCP съм а кабела е наред тестван с два тестера.

Чакай сега... доставяш Интернет на клиента чрез DHCP или чрез PPPoE с потребителско име и парола?

Ако доставяш Интернет чрез DHCP просто премахни всички направени настройки на LAN картата на клиента, с която е свързан кабела за нета. Рестартираш и ако пак има хиксчета, значи самата карта нещо не е наред.

Ако доставяш Интернет чрез PPPoE трябва да добавиш нова връзка от Network Connection, както е описал some_spirit малко по-нагоре в темата.

• Автор

Аз съм му махнал статичното IP. Въпросът е че и карта не е проблема. И аз реших първо че е от картата но клиента като ми каза че се е върза през тази карта в офиса си и всичко е било точно се озадачих.

Аз съм му махнал статичното IP. Въпросът е че и карта не е проблема. И аз реших първо че е от картата но клиента като ми каза че се е върза през тази карта в офиса си и всичко е било точно се озадачих.

Той ти е казал или ти си пробвал дали неговата карта работи? Преди с твоя кабел и неговата карта работило ли е или ти е нов клиент?

Според мен е LAN картата щом с твоя комютър и неговия кабел имаш нет а на неговата машина няма.... значи е лан картата cool.gif

• Автор

И аз смятам така, ама тои няма интрес да ме лъже защото тои е този без нет. А че е нов клиент е нов. Затова продължавам да си блъскам главата. :)

при РРРоЕ не се изисква да има адрес на мрежовата карта

аз за подобни случаи съм си взел един преходник RG45<>USB

първо се проверява дали работи самата карта после всичко останало

Редактирано от saentist (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.