Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

overclock на Ati Radeon 9550/x1050 series

Featured Replies

Въпросът ми е: До колко ще мога да клокна тази видео карта Ati Radeon 9550/x1050 series, agp x8, 256 mb, 128 bit и какво охлаждане ще ми препоръчате за нея. Фабричните честоти в момента са ядро 250 и мемори 195. Програмата която използвам е AtiTool.

Не си струва да взимаш охлаждане за тази видео карта. Преди години имах такава (128 MB). Зависи от бройката карта, и от паметта. Моята до колкото си спомням беше Hynix и се клокваше до към 450/300 и направо си сложих 9600 биос....

Успех!

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

• Автор
Не си струва да взимаш охлаждане за тази видео карта. Преди години имах такава (128 MB). Зависи от бройката карта, и от паметта. Моята до колкото си спомням беше Hynix и се клокваше до към 450/300 и направо си сложих 9600 биос....

Успех!

Значи първо охлаждане трябва да сложа, понеже фабричното е само радиатор и няма вентилатор и не знам какво да сложа, а в програмата като увеличавам херците ядрото позволява да се клокне до над 450 mhz.

Редактирано от RedL!Ne (преглед на промените)

Да, така е има защита в програмата. Влез в опциите и увеличи процентите, по принцип са 40. Някъде в опциите се намира забравих вече, потърси...

Ако картата е на Gigabyte можеш да я клокнеш на 410 ядро и 260 памет но недеи повече защото дава артефакти ! пробвал съм ;) успех :) ако й пипне6 волтажа поже и повече но ако не разбираш недей или ако ти се занимава чети форуми :) успех:)

Редактирано от dexi (преглед на промените)

• Автор
Да, така е има защита в програмата. Влез в опциите и увеличи процентите, по принцип са 40. Някъде в опциите се намира забравих вече, потърси...

Значи не мога да се сетя за какви проценти говориш, но в програмата имаше една опция "Find max core" натиснах това и започна да ми покачва бавно mhz-те в същото време проверяваше за грешки и по едно време десктопа ми изчезна и реснах компа, явно и е дошло в повечко. Ето това ми изписа при следващото стартиране на програмата.

Това значи ли, че мога да я клокна до 450 mhz ?

post-161760-1215809430_thumb.jpg

Редактирано от RedL!Ne (преглед на промените)

Ами не 450 са доста...

Ако картата е на Gigabyte можеш да я клокнеш на 410 ядро и 260 памет но недеи повече защото дава артефакти ! пробвал съм ;) успех :) ако й пипне6 волтажа поже и повече но ако не разбираш недей или ако ти се занимава чети форуми :) успех:)

Аз пък мога да ти покажа точно Gigabyte която прави 460/550 или друга която едва стига 380/450! Моля без такива некомпетентни изказвания - това че на някой нещо е стигнало едикаква си честота, изобщо не значи, че всички компоненти от същия вид ще постигнат същия клок. Защо моята 4850 се клоква едва до 670/2100, а един колега спокойно си кара на 700/2200, при положение, че картите ни са еднакви?

• Автор
Ами не 450 са доста...

Ми добре тогава, ще я клокна на 400/250 но ми трябва охлаждане. Какво ще ми препоръчате ?

Ми добре тогава, ще я клокна на 400/250 но ми трябва охлаждане. Какво ще ми препоръчате ?

Не мога да разбера, защо не прочетеш упътването за клок и не постъпиш както е описано? Няма смисъл да задаваш някакви точно определени честоти - от карта до карта може да има разлика като от земята до луната. Покачвай постепенно на стъпки до поява на артифакти или забиване, върни стъпка назад, тествай отново и остави последно постигнатите стабилни честоти.

Между другото си спомням, че преди време myd си беше играл с една такава карта и беше постигнал добри резултати. Даже бяхме модифицирвали и биос за нея. Ако се разровиш дълбоко във форума, ще намериш темата!

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Моята такава (но със 128MB памет) стигам стабилно 415/204 с фабричното радиаторче и един 80mm вентилатор, духащ към картата. Жалко само, че паметта не носи на повече.

Аз съм достигал с 9550 на ASUS 400/270. Мисля, че е малко прекалено, но... Няма друго охлаждане освен фабричното. Но след като се замислих свалих честотите малко по-надолу - почти като нормалните.

Редактирано от TheDoctor (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.