Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows Vista x64 или x86 (32 bites) да сложа?

Featured Replies

Здравейте!

В момента съм със перфектно работеща Microsoft Windows Vista ULTIMATE x64 + SP1

Това е и първата Виста,която използвам и резултатите са задоволителни за мен. Имайки се в предвид,че не съм геймър,даже изобщо нито една игра не играя, използвам ОС със следните приложения: Adobbe Photoshop CS3; Macromedia Dreamweaver; Windows Media Player; Movie Maker; Skype; Winamp ... и още няколко с по-ниски изисквания за системни ресурси, то всичко ми върви по мед и масло :)

Системните ми характеристики са следните:

лаптоп Dell Vostro 1500

Processor: Intel Core 2 Duo T7250 2.00GHz

RAM: 2GB (2x1GB)

Video: NVIDIA GeForce 8400M GS 128MB

HDD: място има бол,тук нищо не ме бърка

Макар и само с 2 Гиги ОС-а ми работи добре, знам обаче че 32 битовата (x86) не разпознава хората които са с 4 GB RAM, a 64 няма проблем с това. Сега се натъкнах на две интересни мнения и много се замислих дали 32 битовата или 64 битовата Виста е по-удачна за мен. Ето ги и тях:

Няма смисъл да слагате 64-бит само заради 4-те гигабайта рам. Причината - колко повече рам слагаш толкова повече Уиндоус запазва за себе си.

От друга страна да използвате 32-битови приложения на 64-битове ОС също не е изгодно, защото първо, самите те не могат да адресират повече от 2 ГБ рам и второ, стартират се чрез емулатор, което не е особено добре.

В крайна сметка от 64-бит ОС има смисъл ако сте с 6+ ГБ РАМ и изпозвате 64-бит приложения.

Ако споменатото по-горе е наистина така, то излиза че на практика 32-битовата Виста е по-подходяща за масовия потребител. Единственият + на 64 битовата е това,че можеш да подкараш не само 32 битови приложения, както е при x86???

и другото мнение:

Колко повече рам слагате толкова повече Вина работи по-бързо, защото ще прилага към рамта най-често използваните протоколи, а и новите мащини са направени да вървят много по добре с 64бита.

Вие какво смятате по въпроса?

И коя ОС от двете е по удачния вариант според Вас в моя случай и защо???

Подкрепям и двата цитата, които си дал. Наистина 32-бит ОС е по-подходяща за масовия потребител. Другия вариант е да потърсиш 64-бит Adobe Creative Suit (Който мисля, че все още няма, а такъв ще се появи от версия CS4), да сложиш 6 ГБ Рам и да джиткаш.

Ако няма да слагаш още рам по-добрия вариант 1000% е 32 бит версията. Причината е по-добрата поддръжка.

Но съм превържаник на мисълта, че щом нещо върви добре "перфектно" в твоят случай е по-добре да го оставиш така.

Има малка грешка в казаното, 32 бит разпознава 3,5......... а не 2. Тоест около 500 мб се губят, а не всичко над 2 GB.

Преценката е твоя!

Както те е посъветвал колегата, постъпи като разумен човек: Когато нещо работи не го променяй. Нямаш си и на идея колко милиона(милиарда) са направили различни компании по тази формула. Когато/ако съсипеш системата и дойде момент за преинсталация си направи равносметка: ако си бил доволен от системата си сложи пак х64. И изобщо не слушай като ти казват че х64 не е хубава.

А ако не си бил доволен от държанието на системата си сложи х32.

И аз мисля, че ако нещо работи, по-добре да не го разбутваш. Ако все пак решиш да преинсталираш, правилният избор е XP SP3 x86. Ще ти даде поне 500 MB свободна RAM допълнително, които сега са заети от безсмислените шарении на Vista-та, както и от алгоритмите и за криптиране на мултимедия, защитаващи правата не на потребителя, а на производителя.

Аз съм за 64 битовата... След като вървят 32 битовите приложения не виждам смисъл от 32 битова... biggrin.gif

а мойто мнение е че:

#1 процесора ви трябва да е х64 - така оптимално използвате ресурсите му при работа с 64 битови приложения

#2 - ако сте с по-малко от 4Гб РАМ е бесмислено - х86 си адресира прекрасно 4Гб

#3 ако сте с 64 битов процесор и по-малко от 4Гб рам (или точно 4) - няма да усетите абсолютно никаква разлика между х86 и х64 - най-много да имате някой (рядък) проблем с приложенията

SUN_CITY е прекрасен пример за горното (ако това в подписа е реалната му конфигурация)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Аз съм със 64БИТ версия на Windows Vista Ultimate SP1 и си върви много добре игрите също и също има някои игри които имат вариант във 64бита и вървят много по-бързо примерно Crysis 64bit също така и 32Бит приложения според някои въървят по-бързо,според мене няма голяма баш разлика,но може би вървят мъничко п-бързо,а при 64бит приложения лети,но не са в изобилие.Може да се каже че няма проблеми с почти никакви драйвери или програми.Еми както и да го погледнеш 64Бит си е по-добрия избор. laugh.gifbiggrin.gifcool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.