Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с преинсталирането на WindowsXP

Featured Replies

Опитвам се да си преинсталирам уиндоуса, но нещо не правя както трябва. След като го преинсталирах пази папки и от стария уиндоус, опитах отново пак същото пазеше и от двете инсталации на уиндоуса с папки. Инсталирам го от оригиналните дискове- купени с лаптопа. Също така на сейф мода ми дава, че има два акунта на администратор и на името с което съм се регистрирала- досега никога не е било така. Че не разбирам от комп\три сигурно е ясно от поста ми.

Ще бъда много благоарна на всякаква помощ.

Предполагам, че греша тук

The following list shows the existing partitions and unpartitioed spase on this computer.

>To set up Windows XP on the selected item, press ENTER

>To create a partition in the unpartitioned space,press C

>To delete the selected partition ,pres D

57232 MB Disk 0 at ld 0 on bus 0 on atapi [MBR]

C: Prtition [NTFS] 57224 MB <46880 MB free.

Unpartitioned space 8MB

Натисках ентер като си мислех, че трие но явно не е така

Защо не пробваш да си направиш там колкото ти трябват дялове дали ще е един, два или повече и след това да форматираш този на които ще слагаш операционната система ... форматирането трябва да затрие всичко съществуващо .

Успехчета :)

• Автор

Нямам никаква идея как се форматира

не искам нищо да се пази, а да се инсталира на чисто нов уиндоус

Благодаря ти за отговора!

Редактирано от twety (преглед на промените)

#1 указваме от БИОС first boot device да бъде CD-ROM

#2 save and exit

#3 слагаме диска в CD устройството и следваме стъпките при инсталиране

в твоя случай пробвай за всеки случай да избереш "D" и след това в празното място създай нов партишън с "C" (виж си първия пост ако не се сещаш)

Според мен грешиш когато избираш дали да Repair-не Уиндоуса или да направи чиста инсталация.

Гледай как да инсталираш Windows XP стъпка по стъпка

Най-вероятно ти грешиш при 2:10 минута от клипа, където при инсталацията трябва да натиснеш "Escape".

Редактирано от needsleep (преглед на промените)

трябва да натиснеш D, за да изтрие партицията и да създадеш нова. То ще те попита какъв да е формат-а, дай му NTFS quick (беше нещо подобно).

Иначе като дадеш само ентър, остава старата инсталация и инсталира още един Уин.

Имай предвид, че като си само с една партиция ( С: ) ще изтрие абсолютно всичко.

Дано съм била полезна

Успех :huh:

• Автор

Благодаря на всички за отговорите!

Когато натисна D за да изтире pаrtition ми дава

Setup is unable to perform the requested operation on the selected partition. This pаrtition contains temporary setup files that are required to complete the instalation

To continue press Enter

Сигурно трябва да изтрия нещо предварително

За всяка една стъпка си има опътване. Доло в ляво са възможностите, които Windows ти предоставя. Трябва да четеш внимателно. Прейнсталацията би ти било проблем ако не си наясно с английския.

Опитах да те улесня като ти показах видео tutorial, но изглежда не си му обърнала внимание.

• Автор

Чета всичко, просто излиза ,че не може да бъде изтрит partition, защотото съдържа temporary files koитo ще трябват при инсталацията.

От клипа на you tube следвам всичко- стъпка по стъпка и пак стигам дотам.

Предполагам трябва да се изтрие предварително ,но незнам как.

Мисля, че се досещам защо не можеш да изтриеш Partition.

Ами преди да тръгнеш да прейнсталираш Уиндоуса, сложи диска и рестартирай! Тогава при Boot, ще се покаже съобщението "Press any key to boot from CD-ROM" и тогава натискаш "Enter." Така би трябвало да можеш да изтриеш Partition. Не започвай инсталацията направо от Уиндоус.

А ако не се появи съобщение при Boot, следвай стъпките на Aquaris по-горе.

Според мен грешиш когато избираш дали да Repair-не Уиндоуса или да направи чиста инсталация.

Гледай как да инсталираш Windows XP стъпка по стъпка

Най-вероятно ти грешиш при 2:10 минута от клипа, където при инсталацията трябва да натиснеш "Escape".

И аз мисля, че това е отговора, не се трият никакви партишъни а се форматира C:. Натискаш "Esc" и следваш стъпките за форматиране.

• Автор
need sleep Мисля, че се досещам защо не можеш да изтриеш Partition.

Ами преди да тръгнеш да прейнсталираш Уиндоуса, сложи диска и рестартирай! Тогава при Boot, ще се покаже съобщението "Press any key to boot from CD-ROM" и тогава натискаш "Enter." Така би трябвало да можеш да изтриеш Partition. Не започвай инсталацията направо от Уиндоус.

така направих и стана!!!

Сега трябва да избера как

дава ми това, но незнам кое да избера

format the partition using NTFS file system(quick)

или

format the partititon using the NTFS file system

Избери " format the partition using the NTFS file system"

"format the partition using the NTFS file system (Quick)" е за бърз формат.

Редактирано от betoveni (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за помощта!!!!

Искам само да питам защо на сейф мод се появяват два акаунта- администратор и името с което съм се регистрирала? При регистрацията нали името с което съм регистрирана е администратор, досега никога не са се появявали два акаунта на сейф мод, иначе когато нормално се стартира уиндоуса е един- този с който съм регистрирана.

Още веднъж благодаря от сърце!!!

Искам само да питам защо на сейф мод се появяват два акаунта- администратор и името с което съм се регистрирала?

Нормално е да се появят всички регистрирани акаунти, не се безпокой, така трябва да е :wow:

• Автор
Нормално е да се появят всички регистрирани акаунти, не се безпокой, така трябва да е ;)

А има ли начин само един да се регистрира? Защото само аз го използвам- даже не знам как съм регистрирала два-администратор и името ми.

При преинсталацията избрах format the partition using NTFS file system(quick)- грешка ли е?

А има ли начин само един да се регистрира? Защото само аз го иползвам- даже не знам как съм регистрирала два-администратор и името ми.

При преинсталацията избрах format the partition using NTFS file system(quick)- грешка ли е?

По първия въпрос мисля, че не може, но не съм специалист - така, че...

По втория - не е грешка. Аз също така правя. При бързия (quick) формат се изтрива само файловата таблица без да се извършва същинското физическо изтриване на данните в дяла. След такова форматиране е възможно възстановяването (пълно или частично) на информацията със специален софтуер. Физически се изтриват данните когато върху съответния сектор се пише нова информация. При другото ( не quick) форматиране се извършва пълно изтриване на всичко по дяла - за това е и много по-бавно. В зависимост от капацитета на дяла може да отидат и няколко часа, докато при бързия формат времето е 1-2 минути.

А има ли начин само един да се регистрира? Защото само аз го използвам- даже не знам как съм регистрирала два-администратор и името ми.

Акаунтите са два - единият е Администратор с голямо А а другият е с такива права. Можеш след логиране като Администратор да изтриеш всички останали и да остане само един - Администратор но от гледна точка сигурност не се препоръчва да се работи постоянно презнего. Потърси някоя книжка по администриране ако искаш да разбереш повече тънкости ?

• Автор

Значи няма смисъл на ново да инсталирам диска за да направя format the partition using the NTFS file system

Благодаря на всички!!!! ;)

• Автор

Отново искам да питам нещо.

WindowsXP има програма за разархивиране -compressed (unzipped) folder, която се ползва супер лесно, но сега като кликна два пъти на файла изглежда кто прегънат лист в горния ляв ъгъл и посредата има квадрат с нещо като точки. Нещо сигурно не съм заредила както трябва от драйвърите. Имате ли идея какъв е проблема?

Благодаря!

Сега не става и субтитрите да се отварят. Зареждам филма с флаш гет, зареждам и субтитри-преди само кликах два пъти на зип фолъра и се отваряха-местех ги в папката с филма само им променях името да е такъв какъвто е и а филма и готово, а сега не става.

Много ще съм благодарна за някаква помощ!

Форматиране куйк или не , се различава само по време . Куйк(quick) е по-бързо около 10 пъти и е за предпочитане . А инак партишъни не се трият. Инсталирането може и без форматиране, но е хубаво да се делитне (изтрие) папката със стария Уиндоус - прави се с Д бутон доколкото си спомням . При поправка на инсалиран Уиндоус се тръгва от десктопа (препоръчително) , като ХДД(харда) е даден за фърст в БИОС-а. Може да се тръгне и от БИОС-а, но се задава СД-РОМ като фърст устройство и първото предложение за рипеър се отклонява, но не се дава и куайт, а донт рипеър. После се появява предложение за избор на дял (партишън) за инсталация и чак след това се избира рипеър. В случай, че може да се прежали старата инсалация се избира делийт.

ВАЖНО е като почне инсталването и за някои файлове бъде предложено скип да се опита с рипийт (или трай ъгейн) ,иначе Ундоусът може и да не тръгне и всичко трябва да се прави отново . Успех !

П.С.Чистете редовно регистрите и ненужните файлове ,дефрагментирайте дяловете - 1път на 6-7 дни. Повече инфо по Скайпи там съм с ник kota4o . Здраве и успехи ! laugh.gif

Редактирано от karadzha (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.