Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поредният проблем с рестартиране.

Featured Replies

Здравейте !

Имам проблем с рестартиране на компютъра.

Интересното, в случая, е че компютърът се рестартира само докато играя World of Warcraft. На други игри - не.

Искам да ви попитам дали температурните стойности, които ще покажа по-долу, са

нормални, защото, ако са нормални, да взема да потърся проблема в самата игра.

Температурите ми се виждат топлички, но какво разбирам аз ...

Everest показва:http://img147.imageshack.us/my.php?image=91790214tx3.png

Конф:

Процесор: Intel Pentium 4, 2800 MHz (21 x 133) (Northwood)

Дънна платка: FUJITSU SIEMENS D1761

Системна памет: 2x 256 MB PC2700 DDR SDRAM

Видео карта: Asus A9250 (256 mb)

Тип BIOS: Phoenix (5.00 R1.10.1761)

Кутия: FUJITSU SIEMENS Mini Tower

Компютърът не първа младост, както виждате (:

Ще бъда благодарен на помоща Ви.

Редактирано от cemetery of London (преглед на промените)

само дето се вижда температурата на хардовете Сигейта ми се струва ''запотен''(топъл)

само дето се вижда температурата на хардовете Сигейта ми се струва ''запотен''(топъл)

На марков компютър (особено от това поколение) няма други датчици, освен този за хардиска !

Информация за температурите липсва, затова отвори компютъра и поиздухай прахоляка ( профилактично).

По-скоро играта ти прави някакъв проблем.

Температурата на Seagate си е напълно нормална,при мен е 46-49 градуса средно и всичко си е наред. ;)

Температурата на Seagate си е напълно нормална,при мен е 46-49 градуса средно и всичко си е наред. ;)

Само така ти се струва cool.gif За момента работи, но кой знае колко си му съкратил живота.

Само така ти се струва cool.gif За момента работи, но кой знае колко си му съкратил живота.

даа,сигурно вече чегърка като кречетало ааа?и това ли е нормално...

На марков компютър (особено от това поколение) няма други датчици, освен този за хардиска !

Информация за температурите липсва, затова отвори компютъра и поиздухай прахоляка ( профилактично).

По-скоро играта ти прави някакъв проблем.

Благодаря за инфото Коко това не го знаех,пък и пътите които съм се докосвал до марков компютър се броят на пръст biggrin.gif

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Температурата на Seagate си е напълно нормална,при мен е 46-49 градуса средно и всичко си е наред. :beer:

Това, че при теб са такива температурите, не означава, че е нормално! 49° за хард диск са доста над допустимото и е редно да вземеш мерки, за да не напълниш и ти форума с теми от рода "Имам важна информация, как да си я върна?"

• Автор

Добре, сега играта първо замръзва (звукът се чува), а след няколко секунди компютърът се рестартира.

Играейки я, температурите се покачват само с по 1-2 градуса, ако Everest показва правилно, разбира се. Има ли начин да открия точните температури на процесора, дъното и видеото след като няма датчици на тях ?

Как точно през BIOS-а мога да накарам вентилаторите да се движат по-бързо ?

Ако махна страничния капак на кутията температурите се повишават, това нормално ли е ?

Утре, ако намеря време, ще снимам кутията и частите в нея. Предполагам, че ще бъде от помощ.

Добре, сега играта първо замръзва (звукът се чува), а след няколко секунди компютърът се рестартира.

Играейки я, температурите се покачват само с по 1-2 градуса, ако Everest показва правилно, разбира се. Има ли начин да открия точните температури на процесора, дъното и видеото след като няма датчици на тях ?

Как точно през BIOS-а мога да накарам вентилаторите да се движат по-бързо ?

Ако махна страничния капак на кутията температурите се повишават, това нормално ли е ?

Утре, ако намеря време, ще снимам кутията и частите в нея. Предполагам, че ще бъде от помощ.

След като няма датчици, няма как да разбереш точните температури. Чрез монтиране на сензори можеш да разбереш приблизителните. Вентилаторите можеш да регулираш през биоса, ако имаш опцията за това, но компютърът ти е марков и не ми се вярва да имаш тази възможност.

Нормално е при отваряне на капака, температурите да се покачат, тъй като се разваля въздушния поток. Ако охлаждането ти не е добро, нямаш достатъчно вентилатори или те не са разположени правилно, тогава това не е от значение.

По-скоро отвори капака и сложи един стаен вентилатор да духа добре всички чаркалъци отвътре. Така няма да има съмнения, че нещо вътре не се охлажда както трябва. Още вчера като видях темата ми се стори, че има някаква несъвместимост на тази игра от една страна с видео картата и нейните драйвери от друга. Мненнието ми е да се сложат други драйвери, например тези от нейното време, когато е купена. Или последни, само и само да се хване гъдела на проблемчето. А най-лесно става с подмяна на видеото но в къщи това е мисия невъзможна, нали ?

• Автор

Реших да дръпна по-тежка игра, за да видя дали ще се рестартира компютърът.

Рестартира се. След като компютърът си включи се показа ерор, който, всъщност, се появява и след рестарт на WoW.

Ето го - Error

"The system has recovered from a serious error" - Може ли този "error" да е прегрявяне на някой компонент ?

Ще се радвам на помощ (:

И аз имах подобен проблем с онлайн игра.Пробвай да смениш антивируса и firewall-a аз бях с (Avast и Comodo 3.нещо си)след две преинсталации на Win-a смених изцяло защитата и проблема изчезна.Провери Event Viewer-a какво каква грешка дава единственно това ми помогна на мен както и това че в един същи ден AntiVir-a и Firewall-a се упдейтнаха до нова версия.

Успех.

Температурата на Seagate си е напълно нормална,при мен е 46-49 градуса средно и всичко си е наред. :grimace:

При мене как е точно в момента 31 градуса на Сийгейт 200 гб АТА? Скрийншот да пускам ли? Убивате ги тия твърди дискове с тия игри... на един приятел така си му отиде дискът... като играел някаква игра. sad.gif

Редактирано от Deltichko (преглед на промените)

При мене как е точно в момента 31 градуса на Сийгейт 200 гб АТА? Скрийншот да пускам ли? Убивате ги тия твърди дискове с тия игри... на един приятел така си му отиде дискът... като играел някаква игра. sad.gif

Че те нали за това са ги взели тези компютри biggrin.gif.

Иначе до колкото знам Seagate пържат много за харддиск. Въпреки, че стандартната им температура е по-висока отколкото на другите дискове, това не значи, че е дорбе да се поддържа.

Щом звука остава за известно време, мисля, че проблема ти е във видеокартата. Дали е куца, дали е с проблем, дали драйвърите са зле (може и Windows-а да е омазан и затова да не работи добре с видеокартата) не знам. Опитай се да засечеш колко време след игра става това. Дали времето е горе-долу едно и също. Също така провери дали ако само пуснеш играта и не ходиш никъде и не правиш нищо пак става така. Опитай се да пресъздадеш момента на забиването 2-3 пъти. Моеж при по-големи мелета да се претоварва и тогава да става това, може като картата се опита да render-не (ли беше?) определен обект - тогава... също така виж и какво ти показва като грешка във Start -> Run -> Eventvwr и копирай каквото има като информация тук.

успех

Иначе до колкото знам Seagate пържат много за харддиск. Въпреки, че стандартната им температура е по-висока отколкото на другите дискове, това не значи, че е дорбе да се поддържа.

Хм. И те ли? Аз знам за Макстор, че са котлони (съдейки по моите вкъщи). Сийгейт си ги представях като доста по-студени (пак съдейки по моя). :whist:

Ами според мен може да е от прегряване на процесора, на стария ми деск имах същия проблем с подобрен процесор Intel Pentium 4 2.4 (18x133) и има един стар но много правилен лаф - Ти с пентиум ли си или с парно ?

Та така пипни го и виж дали е топал... при мен беше такав проблема смених вентилатора с по-добър (2500 rmp) и ся работи добре, но се пак не го ползвам аз 2-рия деск а всики останали от семейството....

А според мен може да е издухана РАМ памет или дънна платка.100008е ако не се лъжа е PAGE_FAULT_IN_NONPAGE_AREA което ще рече нещо от горе изброените.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.