Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предлагам на модераторите

Featured Replies

Най напред се извинявам ,че може би трябваше да пиша на управата на сайта за тази тема която засягам в този пост.После реших ,че това трябва да стане достояние на всички потребители ,защото това касае нас потребителите.

Та предложението ми е следното:Когато има постната тема и в хода на дискусиите някой иска: да благодари :wors: ,да поздрави :bye:да кажат браво :) ...и.т. Да го прави на ЛС.Какво имам в предвид:

Когато нещо е свързано с темата на дискусията да пишем конкретно,а когато стигнем до емоциите, нека ги отправим към този който ни е помогнал на ЛС за да не спамим излишно.Не казвам това да стане правило.Друг е въпроса ,ако искаме нашите емоции да ги видят всички които посещават сайта.

Не знам дали е правилно но мисля ,че ще е по добре да си спестим в Последно във форумите да отваряме една и съща тема в която /някой благодари,поздравява и. н./

Не ме разбирайте криво.Тази идея ми дойде след като един потребител питаше нещо настоятелно, но нямаше отговор и аз му отговорих.След време погледнах поста и видях ,че има и друг отговор.Отварям и гледам ,че колегата който е задал въпроса ми благодари :wors:;) .Уважавам това.Но мисля ,

че когато някакъв въпрос бъде зададен ,той е към цялата аудитория,когато има отговор на същия , той е също е към аудиторията.Но неща от рода на :10х, и аз10х и др.си е жив спам. Аз знам,че тук не толерират спама.

Това е мое мниние и ,ако греша моля да бъда поправен.

Редактирано от slavun (преглед на промените)

По света има две практики за избягване на този вид спам. Едната е бутон "Thank You" (Mr. Thanks и др. подобни). Недостатък: не е ясно на кого точно благодариш; ако си благодарил вече в една тема, не можеш да благодариш втори път, макар да е вече за друг човек. Другата е нашата - репутацията. Искаш да благодариш - пишеш +. Само че в един подобен на казарма руско-израелски форум, който посещаваме двама-трима души оттук, това е вкарано в правилата. "Благодаря" в темата носи 2 наказателни точки. За 10 си аут. Тук разчитаме на съзнателността на потребителите, като се надяваме те да бъдат съзнателни и да не пълнят излишно форума. Засега решението е да почистваме редовно темите, поне големите. Би било добре да се ползва тая прословута система за репутация, тя е основно за това... Подкрепям slavun - не флудете форума, все още има хора с бавна връзка, не ги карайте да отварят по няколко теми, които ги интересуват, само за да видят едно 10x. Не че не си заслужава, но то рядко е насочено именно към тях...

Смятам, че Ванката го каза най-добре. Исках само да допълня нещо и то е, че понякога самата благодарност означава, че съвета, който е даден наистина е бил полезен, вместо потребителя, който се е опитал да помогне да се чуди дали всичко се е оправило.

В крайна сметка искам да повторя едно основно нещо - за благодарности най-удачният начин е системата за репутация.

Wankata, чрез системата за репутация "Благодаря" могат да кажат под 2% от потребителите....

P.S. Още малко статистики (ако някой се интересува от тях)

около 72% от регистрираните потребители нямат нито един пост (какво ли означава това :wors: )

От останалите ~28% право да използват системата за репутация имат под 7%

Редактирано от DarkLight (преглед на промените)

...чрез системата за репутация "Благодаря"  могат да кажат под 2% от потребителите....

<{POST_SNAPBACK}>

Присъединявам се!

Съгласен съм и с това. Би могло просто да се премахне често непосилното ограничение от 100 поста. А и ще спести немалко флуд...

Съгласен съм и с това. Би могло просто да се премахне често непосилното ограничение от 100 поста. А и ще спести немалко флуд...

<{POST_SNAPBACK}>

Да, обаче така ще се стигне до др. конфликти, от който вкусихме, когато се въведе самата система. Ще започне сульо и пульо/имам предвид непознати и недоказани юзъри/ да си гласува и ще се почнат старите караници, разправии, доуточнения и едвали системата ще се използва пълноценно като предназначение. Според мен тази призма, калколирана в 100 поста е по-добрия вариант въпреки, че съм съгласна и с ДаркЛайт и с теб, просто трябва да се дообмисли, някакво компромисно решение, за да няма ощетени и за да не е ощетен форума, ако тези благодарности, под вид на + или - или каквото и да е са толкова наложащи.

Редактирано от Romantichkata (преглед на промените)

Да, обаче така ще се стигне до др. конфликти, от който вкусихме, когато се въведе самата система. Ще започне сульо и пульо/имам предвид непознати и недоказани юзъри/ да си гласува и ще се почнат старите караници, разправии, доуточнения и едвали системата ще се използва пълноценно като предназначение. Според мен тази призма, калколирана в 100 поста е по-добрия вариант въпреки, че съм съгласна и с ДаркЛайт и с теб, просто трябва да се дообмисли, някакво компромисно решение, за да няма ощетени и за да не е ощетен форума, ако тези благодарности, под вид на + или - или каквото и да е са толкова наложащи.

<{POST_SNAPBACK}>

"Сульо и Пульо" - това ли са теб потребителите?!...

Редактирано от Angeliyana (преглед на промените)

"Сульо и Пульо" - това ли са теб потребителите?!

Явно някои хора тук са с доста завишено самочувствие, което може да спадне доста бързо, ако на Сульо и Пульо им писне да посещават един форум в който цари пълна шуробаджанащина...

<{POST_SNAPBACK}>

Angeliyana, под сульо и пульо нямах предвид този смисъл, затова и вкарах дооточнението в скобите, с цел да избегна точно такова отношение към казаното от мен.

Ами аз например като имах малко постове от рода на 10 смятах много от потребителите за "лоши", а сега вече знам че не е така. Ако нямаше ограничение от 100 поста можеше да намаля репутацията на хора които не го заслужават. Защото може да влезне всеки и да намали репутацията на потребител и за отрицателно време да стане -10 напрмер или пък да я повиши пак за същото време.

Ами аз например като имах малко постове от рода на 10 смятах много от потребителите за "лоши", а сега вече знам че не е така. Ако нямаше ограничение от 100 поста можеше да намаля репутацията на хора които не го заслужават. Защото може да влезне всеки и да намали репутацията на потребител и за отрицателно време да стане -10 напрмер или пък да я повиши пак за същото време.

<{POST_SNAPBACK}>

Точно това имах предвид.

Ами има много просто решение на проблема. Не знам дали може да се модифицира/настрои системата по такъв начин, но ако -10, -20 точки репутации се умножи по 10, съответно и 100 също по дест. Тогава имаме интервал [-200,1000]. Всеки потребител който има под 100 поста може да добави +-1 към репутацията на друг потребител, точно както е в момента с потребителите, които имат над 100 поста. А същите тези потребители, които имат над 100 поста, добавят/вадят от репутацията от -10 до +10. Така за малко нарушение може да се вадят не толкоз фаталните -2 точки и обратното...

Явно някои хора тук са с доста завишено самочувствие, което може да спадне доста бързо, ако на Сульо и Пульо им писне да посещават един форум в който цари пълна шуробаджанащина...

<{POST_SNAPBACK}>

Мила мисля, че имаш абсулютно грешна представа за този форум! Както и за хората които го посещават.

Навсякъде има суло и пульо, които влизат пишат глупости наляво и дясно и си плюят на петите, докато не им е сложен БАН!

За това говори Романтичката. :bye:

А относно темата съгласна съм наистина понякога от любезност май прекаляваме, напоследък като се зачетох в повечето съобщения и теми ... има мноого благодарности дори повече от самите постове по зададената тема. Но не съм съгластна с премахването на ограничението от 100 поста. Романтичката е права. Трябва да се вземе компромисно решение.

Редактирано от varvarinata (преглед на промените)

Здравейте и от мен.

аз имам едно предложение по случея.

Защо не се направи един страничен пост (анкета) за благодарности и упреци за потребителите под 100 поста. А когато потребителя стигне 100 поста мисля че той повече няма да се сети за тази анкета или да се забрани на потребителите който имат вече 100 поста да гласуват. Защото ако се махне ограничението от 100 поста ще настъпи една малка анархия и това което сме градили до момента заминава на въздоха.

Това е мойто мнение.

С уважение:SCORPIO

Но неща от рода на :10х, и аз10х и др.си е жив спам. Аз знам,че тук не толерират спама.

Това е мое мниние и ,ако греша моля да бъда поправен.

<{POST_SNAPBACK}>

Спама никаде несе толерира пък и правиш ли разлика от случаите за спам и флуд

SCORPIO, сещаш ли се още отсега какъв ще бъде резултатът от тази анкета? :P Хора всякакви, мнения - също... Щом болшинството го желае, нека е така. Но тогава най-горният пост се обезсмисля с обяснението http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...id=74571&st=0 . И май това слага край на тоя спор, или след него започваме да се въртим в кръг.

<{POST_SNAPBACK}>

Не искам да разпалвам страстите Angeliyana, но недей да вадиш от контекста думите на Romantichkata. Често с нея сме били на различни мнения, но в случая тя е права. Има хора, които пишат във форума от дъжд на вятър. Но има и такива, за които Калдата е много повече от форум. Лично аз тук срещнах много повече истински приятели отколкото в реалния живот. Ако за теб това е шуробаджанащина, това си е твой проблем. Но за мен форума стана начин на живот. И не мога да се съглася, че всеки новопостъпил може да коригира репутация. Като новак аз също протестирах, че не мога да използвам Системата за репутация. Сега разбирам, че модераторите напълно реално са разсъждавали, когато са поставили изискването за 100 поста. То и в живота не можеш за нула време да си направиш извод за стойността на даден човек, та какво остава за някого, когото познаваш само от едно или няколко побликувани мнения. Друго е, когато поопознаеш повечето от постоянните потребители тук. Тогава вече си изградил мнение и можеш да покажеш отношението си, гласувайки за даден потребител. Лично аз трудно се примирявам с пречките и намерих разрешение на въпроса : Какво да направя, като още нямам право да гласувам? Просто публикувах тема: Да благодарим на модераторите. Защо на тях ли? Ами защото в случая исках да благодаря лично на тях, а още бях новак. Така че, какво ни пречи да отворим подобна тема за потребтелите с под 100 поста? Така те ще могат да пишат своите забележки, похвали и коментари там. А когато минат 100 поста... е ясно. И какво значи непосилно ограничение от 100 поста Wankata? Когато правиш нещо, което ти доставя удоволствие, то думата непосилно е неумесна. За кой ли път ще повторя, а и повечето потребители ще се съгласят с мен, че ние сме тук, защото ни харесва да бъдем заедно и да общуваме помежду си, а не за да трупаме постове или заради системата за репутация. Май пак ще разбутам кошера, но нали си ме знаете. Много съм проклета. ;)

:bye: :bye: :bye:

Чудех се дали да го напиша, но това дали ще свърши работа: Тема за Благодарности  sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Не е лошо, но сега пък някой ще вземе да каже, че темата е само за благодарности и че не може да се оплаче от някой в нея. А и може да бъде наказан за оплакване в тази тема според Правилата. Затова май ще е по-добре да е отделна и да се води нещо като "Мнения "за" и "против" членове на форума от потребители, още нямащи право да ползват Системата за репутация". И да се ползва само и единствено за тази цел. Мисля, че така всички ще са доволни. Или почти всички. :bye: :bye: :bye:

Да благодариш не е спам. По-добре спестете от постове "Неизползвана търсачка" - в SoftBoard например още при заключване на тема пишеш причината и тя си стои долу под темата, при бутоните.... Можете да редактирате мнението на човека, като добавите отдолу с червено "Обсъждана е, заключено", а на ЛС да обясните по-подробно. Това ще е по-полезно отколкото да се борите с благодарността на хората... Защото някой ще прочете и ще си помисли, че да благодари не е възпитано и ще се отучи от това....

Като гледам дискусията, заформила се по тази тема, искам да ви представя моето предложение - защо не се направи функция, която позволява на потребителя да благодари чрез обикновен пост, но при пускането му да има бутон, който ако бъде натиснат, поста да не се брои за нов, т.е. да не изкарва темата като че има нови мнения в нея?

Според мен това е най-доброто (ако може да се осъществи технически).

Иначе по повод Системната репутация, въпреки, че не прекарвам много време тук смятам, че наистина ограничението от 100 поста трябва да остане. :)

Редактирано от the_mouse (преглед на промените)

Не е лошо, но сега пък някой ще вземе да каже, че темата е само за благодарности и че не може да се оплаче от някой в нея. А и може да бъде наказан за оплакване в тази тема според Правилата. Затова май ще е по-добре да е отделна и да се води нещо като "Мнения "за" и "против" членове на форума от потребители, още нямащи право да ползват Системата за репутация". И да се ползва само и единствено за тази цел. Мисля, че така всички ще са доволни. Или почти всички. :bye: :bye: :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Не мисля че "Темата за благодарности" е удачно, защото ще се натрупат най-различни потребители, които искат да благодарят за съвсем различни неща и ще стане една каша.. става много сложно и едва ли повечето ще го използват, най-много както каза DarkLight да се откажат изобщо да благодарят. Не ми допада и идеята за отделна тема, в която да пишат "членове на форума от потребители, още нямащи право да ползват Системата за репутация". Просто имам чувството, че ще се получи кофти да ги отделяме така, сякаш са някакви заразно болни! Може потребителите, които не могат да гласуват ако толкова държат да благодарят, да има бутон "благодари с ЛС", знам ли.. Това, което предложи the_mouse, принципно е добро, но не съм наясно с компютрите и изобщо не знам дали може да се осъществи нещо подобно sad.gif

Но и аз също съм "за" оставането на ограничението до 100 поста!

Да благодариш не е спам,а добро възпитание и показва уважение към човека,потрудил се за теб и да реши проблема ти(примерно).Когато благодариш-на човека отсреща му става приятно и затова и следващия път пак ще иска да ти помогне,да поговори с теб. :rolleyes:

Специално за нашия форум-имаме си система за репутация,а ако нямате нужните 100 поста,за да я използвате-може да го направите на ЛС или в посочените по-горе теми. :wors:

Възползвайте се! :wors:

Като гледам темата та се сещам, че навремето където и да отидеш - в магазин, поликлиника, администрация, си имаше една книга за похвали и оплаквания.

Що не вземете да изпраскате едно такова нещо. Ще е много фън и в стил ретро модернизъм.

Като гледам темата та се сещам, че навремето където и да отидеш - в магазин, поликлиника, администрация, си имаше една книга за похвали и оплаквания.

Що не вземете да изпраскате едно такова нещо. Ще е много фън и в стил ретро модернизъм.

<{POST_SNAPBACK}>

Това е много добра идея,наистина.Макар,че можеш да се оплачеш или да похвалиш някой и чрез системата... :eek:

Но предложението ти,Ники,много ми харесва. cool.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.