Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Молба за съвет при покупка на нов компютър

Featured Replies

Здравейте

Реших да заменя вече поостарялото ПС с нова конфигурация.Но понеже не съм много навътре с хардуера реших да помоля за помощ тук ;) Поразгледах бг пространството за готови конфигурации но не намерих нищо интересно освен един компютър хюндай от метро ;) Бюджета е до 700 лева като ако има и опция за лизинг да речем по 40 лв на месец ще е идеално ;) Компютъра ще се ползва предимно за работа но не е изключено да се сложи и някоя игра,и филми ще се гледат затова не трябва да се пести и от видеото според мен.Не искам да ви сотавям с впечатлението че от мързел пускам тая тема,не съм много навътре а не искам да се прецакам с тази покупка защото си е сериозна инвестиция.

Мисля си за Рам поне 2 ГБ ;)

Към кой марки да се насоча,как да избера най-добрата конфигурация според бюджет/качество ? Къде да търся и на готови конфигурации ли да разчитам или да се мъча да сглобявам аз лека-полека което е по-неучадния вариант защото ще направя сигурно някоя простотия...Мониторче си имам чисто нова Асус така че не ми трябва,само конфигурация търся ;)

И като последно макар че мястото му не е тук да попитам колко пари мога да взема на това ? -

Дъно : ASRock P4VM800

Процесор: Intel Celeron D 2.13 Ghz

Рам: 768 MB RAM (1x256 + (1x512 A-Data DDR 400 нова) )

Хард: 40 GB Maxtor (няма лоши сектори)

Видео: ATI Radeon 9550 DDR2 - Нова http://www.giga-byte.com.tw/Products/ViewI...?ProductID=2277

Има и ДВД записвачка ;)

Благодаря на всички отзовали се !

Редактирано от mantodeus (преглед на промените)

Към кой марки да се насоча,как да избера най-добрата конфигурация според бюджет/качество ? Къде да търся и на готови конфигурации ли да разчитам или да се мъча да сглобявам аз лека-полека което е по-неучадния вариант защото ще направя сигурно някоя простотия...Мониторче си имам чисто нова Асус така че не ми трябва,само конфигурация търся :)

Едно добро място с готови машинки и лизинг е това - цък.

Но лизинга е неизгодна работа по нашата територийка, поразгледай и поразпитай за условията и процентите из нета и познати. Ето ти едно предложение от мен, включващо в цената си сглобяване и тест, с леко по-добри параметри, цените са от мост и можеш да потърсиш техни дилъри:

Наименование Цена лева

Дънна платка GB M56S-S3 /NF560/AM2 71,00

Процесор ATHLON64 5200+ X2 /AM2 /BOX 80,00

Памет 2x1GB DDR2 800 KINGSTON HYPER X 50,00

Видео SAPPHIRE HD3850 256M GDDR3 119,00

Кутия FOXCONN TSAA-804 /420W PFC 46,00

Тв.диск 320GB WD SATA2/7200/8MB CACHE 59,00

ДВД LG GSA-H55N DVD RW/20X/BLACK 28,00

Клавиатура LOGITECH DELUXE 250 PS2 BLACK 11,00

Мишка LOGITECH S96 OPTICAL/BLAK 10,00

Цена: 474,00

Цена с ДДС: 568,80

Цена в лева с ДДС: 711,00

Много добра машина... С две ръце съм ЗА... Може би бих сменил дъното с МСИ със 770 чипсет и 4800 процесор...

• Автор

Мерси много за предложението !

Какво ви е мнението за ето това :

C2Duo E7200/2.53/1066/3M BOX

Gigabyte (E)P35-DS3R

Apacer 2x2Gb DDRII-800

Western Digital 500GB/16Mb

Lite-on DVD-RW SATA, black

Case with 400W Fortron Foxconn 3GTS001

ATI Radeon HD4850 512Mb DDR3

Мерси много за предложението !

Какво ви е мнението за ето това :

Gigabyte (E)P35-DS3R

Apacer 2x2Gb DDRII-800

Western Digital 500GB/16Mb

Case with 400W Fortron Foxconn 3GTS001

ATI Radeon HD4850 512Mb DDR3

640 уестърн ААКС

EP35 да е дъното

400 вата са недостатъчни за тая машина с това видео... Chieftech 550 e захранването :shake_puter:

• Автор

Всеки ми вика да вземам 640 :shake_puter: На мене чак толкова не ми трябва,аз даже мога с 250 да мина :shake_puter:

Може ли един линк към това дъното дето го предлагаш за да видя цена горе долу ? Колко ли пара ще удари накрая това ? Май 1к sad.gif

Трябва да търся да сменям и захранването значи,положението е че ще трябва да пестя пари и вероятно да се търси на лизинг biggrin.gif

Мерси за отговорите !

Всеки ми вика да вземам 640 :shake_puter: На мене чак толкова не ми трябва,аз даже мога с 250 да мина :shake_puter:

Може ли един линк към това дъното дето го предлагаш за да видя цена горе долу ? Колко ли пара ще удари накрая това ? Май 1к sad.gif

Трябва да търся да сменям и захранването значи,положението е че ще трябва да пестя пари и вероятно да се търси на лизинг biggrin.gif

Мерси за отговорите !

предлагам ти 640 ААКС защото е с две плочки по 320 гиги и е по-тих, по-бърз и по-студен... Ако искаш вземи си 320 ААКС, той е същия, но е с една плочка... Дъното е това което си предложил ти... Има модел Р35 и ЕР35, като ЕР 35 е по-добро... Виж в МОСТ... няма го в мост... Ето ти лонк

• Автор

Ако станат много парите може и да направя така -

Jetway BI-100

2 x 1Gb ddr2 800 PQI#(A-data/Kingston)

250Gb SATA2/7200/8Mb Hitachi/Seagate --> Тука това което ми предложи 320 ААКС или 640

Case with 400W Fortron(примерно Foxconn 3GTS001/3GTS002/3GTS088) --> Вече мисля че е добре това,щото сменяме видеото

9600GT или HD3850, и двете са Palit 512Mb DDR3

Така ?

А-дата, 320 уестърн, 9600ГТ...

PS: За да не спамя - 4850 е много по-добра от всички други карти до 350лв... Нема да намериш по-добра от нея за тея пари... Обаче ако земеш 4850 ще требва да вземеш по-мощно захранване - 500 вата чифтек например... Видеото само папка около 203 вата, така че ще ти е необходимо...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Компромисен вариант,но пък не е толкова лош :) Може да се дадат повечко пари за HD4850 и да се намали до 320 ГБ,А-дата и джет дъното :) Добри отзиви има от него а се спестява около 100 лва там,100 от тука и смъкнахме на 800 :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.