Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане за климатик Осака

Featured Replies

• Автор

Значи Хитачито, на което съм се спрял е ето това - http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09023416, за 919 лв на промоция в Техномаркет, а Осаката е ето тази - http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09027165, като тя пък е на промоция в Практикер за 933 лв с включен монтаж. Като цяло най-вероятно ще взема един от двата.

Какво ще ме посъветвате?

Какво ще ме посъветвате?

Тая Осака е залежала от време оно, как можа да си я харесаш :) Сравни им вида на фреоните само, коефициентите, екстрите ?

• Автор

Оффф значи Хитачито ще да е. А един такъв въпрос - като го взема от Техномаркет това, че ще ми го монтират те лошо ли е? За какво да внимавам? Доколкото четох трябва да ми обезвъздушат системата.... нещо друго?

Няма се плашиш бе ...нали имаш 3 години гаранция ;) иначе мърлявите монтажи са нещо обичйно , защото в този бизнес парите вече не са много ..... някога ги монтирахме за 100$ , колкото и сега почти , ама времената са други ...сега куцо и сакато слага климатици а повечто грам , ама грам не разбират от хладилна техника ...... което не е причина да не ти го поставят добре ..... просто .... ако много държиш на монтажа си взимаш гаранционната карта и си избираш похвален сериз за монтаж , ама да е оторизиран ...... и толкова .... ти и да знаеш да кажем , че трябва да се вакуумира системата - каква полза - мърляча пак няма да ти го направи , освен ако не го правиш сам .....;) дано си късметлия :) Успех :)

• Автор

В крайна сметка си взех това - Климатик. Надявам се да съм уцелил, пак е от Китай.

Поздрави на всички!

Съседа под нас има климатик " Осака" 18-ка мисля че е, отоплява 14 кв.м стая. Постоянно се оплаква че е студено , аз лично не знам как топли а и се съмнявам в това (тези климатици се правят в България до Бургас, в Япония си нямат и хабер че такъв климатик съществува изобщо). Виждал съм го да размръзява външното тяло с кофи с топла вада, а когато не е замръзнало (външново тяло) така се напъва в студовете, че имам чувствато че ще излети от напъни. Може би това е частен случай, но това са моите наблудения, а решението си е твое.

• 4 месеца по-късно...

А дали някой ще може да ми помогне,монтираха ми осака но се оказа че няма книжка за ползване на дистанционното ,ходих до фирмата после нямали Ще съм благодарен ако някой ми каже от къде да си я дръпна :модела е sk09/407

• 11 месеца по-късно...
  • 5 месеца по-късно...

Не купувайте климатици осака - те са ненадежни и обслужването е ужасно от дистрибуторът фирма "Еко комфорт 06" и "Еко-клима". Това го заявявам от личен опит. Не искам да описвам цялата история, но само да кажа че за нашият проблем с осака трябваше да пуснем жалба до Комисията за защита на потребителите.

те не само за отопление, но и за охлаждане не стават... по добре някоя мидеа... имам осака 12-ца и хайер 10-ка и двата са инверторни, но хайера мачка от всякъде, особенно зимата...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...

otnosno klient hp2010.Klienta si kupi ot nasia magazin klimatik,fakt.sled kato si bese pravil sam profilaktiki kompresora izgoria,fakt.Pisal jalba do komisiata otgovor......... ne e napisal no nie imame.e posle osakata e vinovna deto klienta ne e spazval garancionnite uslovia.Ne moje 2 godini sam dasi pravis profilaktiki i posle kato serazvali kompresorafirmata da e vinovna.

otnosno klient hp2010.Klienta si kupi ot nasia magazin klimatik,fakt.sled kato si bese pravil sam profilaktiki kompresora izgoria,fakt.Pisal jalba do komisiata otgovor......... ne e napisal no nie imame.e posle osakata e vinovna deto klienta ne e spazval garancionnite uslovia.Ne moje 2 godini sam dasi pravis profilaktiki i posle kato serazvali kompresorafirmata da e vinovna.

Е и ти се логна след 1 година за да защитиш името на фирмата? Виж сега, мисля че е доста късно, аз лично съм много против неща "направи си сам" обаче.... как трябва да е ползван този климатик, че и след 2 "профилактики" да изгори компресора в гаранция? Това не се случва често на свестните, добре сложени климатици... а относно профилактики - е айде сега, виждал съм как някои хора правят профилактика - пият една кола ако ги почерпят, разписват се, взимат паричките и адиос :question:

п.с : не говоря точно за Вашата фирма, говоря принципно ...

така че.... :( успех..

• 1 година по-късно...

Здравейте,

Поизчетох няколко теми във форума и разбрах, че mitshubishu, fudjustu и т.н. са добрите климатици. За съжаление немога да отделя толкова пари за климатик. Огледах се в Осака. Като гледам колкото добри толкова и лоши мнения за тях. Общо взето, който има такъв е доволен, който няма го плюе.

Климатика ще го ползвам както за охлаждане през лятото, така и като основно отопление през зимата. Трябва ми за хол-столова с размер 21кв/м. Спрял съм се на Осака 12-ка инвертор LBP модел. В момента в Практикет е на промоция - 933 лв с включен монтаж.

Какво ще кажете за машината? Заслужава ли си 933-те лева? Някаква по добра алтернатива имам ли, при положение, че съм решил да давам до към 1000 лв за климатик.

Моля без съвети "дай още 500 лв и си вземи по-добър", тъй като така или наче бях тръгнал от Мидеа.

Благодаря за отговорите предватилно!

Преди няколко месеца закупихме 12-ка за 933лв. предполагам, че е същата. Засега сме доволни, но не е дошла зимата...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.