Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AVZ - вашето мнение: за или против

Featured Replies

Програмата е много сложна, но това е, защото автора е решил да бъде такава. Определено е мощна, но и ComboFix е мощна и все пак създаването на скриптове е много удобно, отколкото при AVZ. И пак повтарям, AVZ е много мощна, но и много сложна, така че не си експериментирайте. И icotonev, може да Ви каже документацията е около 200 страници и все пак не всичко е споменато там.

Позволявъл съм си да я ползвам без да съм пипал из настройките много, и естествено не съм предполагал, че е толкова сложна.

Слагал съм само отметката да проверява all files и да провери за портове използвани от троянци, и също така за всичко, което намери да пита потребителя -ask user

Питам дали не е достатъчно силна за обикновен скан и почистване на заразени машини без да се пишат скриптове за нея - ей така по дефолт да се ползва от по- обикновените потребители....

Позволявъл съм си да я ползвам без да съм пипал из настройките много, и естествено не съм предполагал, че е толкова сложна.

Слагал съм само отметката да проверява all files и да провери за портове използвани от троянци, и също така за всичко, което намери да пита потребителя -ask user

Питам дали не е достатъчно силна за обикновен скан и почистване на заразени машини без да се пишат скриптове за нея - ей така по дефолт да се ползва от по- обикновените потребители....

Kогато направиш(пуснеш) такова сканиране програмата ти бълва информация която автоматично създава логове.На базата на тези логове се прави скрипт и се пристъпва към лечение на заразени машини.!

Още в пост 4 съм споделил противоречиво мнение.Не съм го променил. Снощи реших пак да я пробвам - но Comodo IS Free и IObit Security 360 Pro,блокираха упорито стартирането на програмата въпреки разрешенията ми.Била невалидно за Win приложение. И защо модератор е изтрил това съобщение? И аз съм с резерви към тези китайскоподобни програми - ама засега ми е интересно с тях - защото все едно съм с два броя "Defense+". Надпреварват се в блокирането без да си пречат.IObit стриктно контролира за цифров подпис. AVZ ми е помагала при ползване на Европрограми.Не е нужна при останалите, а някои и шанс не и дават. Не ми се коментира. Поздрави

Още в пост 4 съм споделил противоречиво мнение.Не съм го променил. Снощи реших пак да я пробвам - но Comodo IS Free и IObit Security 360 Pro,блокираха упорито стартирането на програмата въпреки разрешенията ми.Била невалидно за Win приложение. И защо модератор е изтрил това съобщение? И аз съм с резерви към тези китайскоподобни програми - ама засега ми е интересно с тях - защото все едно съм с два броя "Defense+". Надпреварват се в блокирането без да си пречат.IObit стриктно контролира за цифров подпис. AVZ ми е помагала при ползване на Европрограми.Не е нужна при останалите, а някои и шанс не и дават. Не ми се коментира. Поздрави

Не те разбирам....АVZ не е антивирусна програма или защитна стена че да я сравняваш с такива подобни...тя е антивирусен мощен инструмен за намиране и унищожаване на вируси,троянски програми,червеи ,всякъкъв зловреден софтуер и т.н.Има възможност да намира потенциални уязвимости,използва се за оптимизация на системата.Повтарям инструмента се използва при сигурни смптоми на заразена система.

Наясно съм и не я сравнявам. Когато съм разчитал на Касперски, Авира, Нод 32, АВАСТ съм я пускал успешно. Тези посочени от мен програми упорито блокираха стартирането и. Явно това им е предопределено от авторите им.Нещо неясно ли съм написал?

Наясно съм и не я сравнявам. Когато съм разчитал на Касперски, Авира, Нод 32, АВАСТ съм я пускал успешно. Тези посочени от мен програми упорито блокираха стартирането и. Явно това им е предопределено от авторите им.Нещо неясно ли съм написал?

Да разбрах..!Извинявай! Тъкмо се канех да пиша ......в къщи имам три компютъра, единия е с КИС 2010,другите два с НОД 32 ,на работа трите ми машини са с АВИРА + Защитната стена на Комодо и на служебния лаптоп съм с АВАСТ + ПС ТООЛС.....как на нито един при инсталирането на АВЗ и при работа с нея не съм имал проблеми...?

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

това са ми резултатите от сканирането с авз моля за упътване за отстраняване на забележките

Протокол антивирусной утилиты AVZ версии 4.32

Сканирование запущено в 17.1.2010 г. 13:20:41

Загружена база: сигнатуры - 259245, нейропрофили - 2, микропрограммы лечения - 56, база от 17.01.2010 11:00

Загружены микропрограммы эвристики: 374

Загружены микропрограммы ИПУ: 9

Загружены цифровые подписи системных файлов: 166374

Режим эвристического анализатора: Средний уровень эвристики

Режим лечения: включено

Версия Windows: 5.1.2600, Service Pack 3 ; AVZ работает с правами администратора

Восстановление системы: включено

1. Поиск RootKit и программ, перехватывающих функции API

1.1 Поиск перехватчиков API, работающих в UserMode

Анализ kernel32.dll, таблица экспорта найдена в секции .text

Анализ ntdll.dll, таблица экспорта найдена в секции .text

Анализ user32.dll, таблица экспорта найдена в секции .text

Анализ advapi32.dll, таблица экспорта найдена в секции .text

Анализ ws2_32.dll, таблица экспорта найдена в секции .text

Анализ wininet.dll, таблица экспорта найдена в секции .text

Анализ rasapi32.dll, таблица экспорта найдена в секции .text

Анализ urlmon.dll, таблица экспорта найдена в секции .text

Анализ netapi32.dll, таблица экспорта найдена в секции .text

1.2 Поиск перехватчиков API, работающих в KernelMode

Драйвер успешно загружен

SDT найдена (RVA=083220)

Ядро ntoskrnl.exe обнаружено в памяти по адресу 804D7000

SDT = 8055A220

KiST = 804E26A8 (284)

Функция NtCreateKey (29) перехвачена (80572E9D->F7AA389E), перехватчик не определен

Функция NtCreateThread (35) перехвачена (8057BD7A->F7AA3894), перехватчик не определен

Функция NtDeleteKey (3F) перехвачена (805952BE->F7AA38A3), перехватчик не определен

Функция NtDeleteValueKey (41) перехвачена (80592D50->F7AA38AD), перехватчик не определен

Функция NtLoadKey (62) перехвачена (805AED6D->F7AA38B2), перехватчик не определен

Функция NtOpenProcess (7A) перехвачена (805741D0->F7AA3880), перехватчик не определен

Функция NtOpenThread (80) перехвачена (8058B58D->F7AA3885), перехватчик не определен

Функция NtReplaceKey (C1) перехвачена (8064F16E->F7AA38BC), перехватчик не определен

Функция NtRestoreKey (CC) перехвачена (8064ED05->F7AA38B7), перехватчик не определен

Функция NtSetValueKey (F7) перехвачена (80579A43->F7AA38A8), перехватчик не определен

Функция NtTerminateProcess (101) перехвачена (805836B0->F7AA388F), перехватчик не определен

Проверено функций: 284, перехвачено: 11, восстановлено: 0

1.3 Проверка IDT и SYSENTER

Анализ для процессора 1

Проверка IDT и SYSENTER завершена

1.4 Поиск маскировки процессов и драйверов

Поиск маскировки процессов и драйверов завершен

Драйвер успешно загружен

1.5 Проверка обработчиков IRP

Проверка завершена

2. Проверка памяти

Количество найденных процессов: 28

Количество загруженных модулей: 330

Проверка памяти завершена

3. Сканирование дисков

4. Проверка Winsock Layered Service Provider (SPI/LSP)

Настройки LSP проверены. Ошибок не обнаружено

5. Поиск перехватчиков событий клавиатуры/мыши/окон (Keylogger, троянские DLL)

6. Поиск открытых портов TCP/UDP, используемых вредоносными программами

Проверка отключена пользователем

7. Эвристичеcкая проверка системы

Проверка завершена

8. Поиск потенциальных уязвимостей

>> Службы: разрешена потенциально опасная служба RemoteRegistry (Remote Registry)

>> Службы: разрешена потенциально опасная служба TermService (Terminal Services)

>> Службы: разрешена потенциально опасная служба SSDPSRV (SSDP Discovery Service)

>> Службы: разрешена потенциально опасная служба Schedule (Task Scheduler)

>> Службы: разрешена потенциально опасная служба mnmsrvc (NetMeeting Remote Desktop Sharing)

>> Службы: разрешена потенциально опасная служба RDSessMgr (Remote Desktop Help Session Manager)

> Службы: обратите внимание - набор применяемых на ПК служб зависит от области применения ПК (домашний, ПК в ЛВС компании ...)!

>> Безопасность: разрешен автозапуск программ с CDROM

>> Безопасность: разрешен административный доступ к локальным дискам (C$, D$ ...)

>> Безопасность: к ПК разрешен доступ анонимного пользователя

>> Безопасность: Разрешена отправка приглашений удаленному помошнику

Проверка завершена

9. Мастер поиска и устранения проблем

Проверка завершена

Просканировано файлов: 67242, извлечено из архивов: 47189, найдено вредоносных программ 0, подозрений - 0

Сканирование завершено в 17.1.2010 г. 13:38:10

Сканирование длилось 00:17:30

Если у Вас есть подозрение на наличие вирусов или вопросы по заподозренным объектам,

то Вы можете обратиться в конференцию - http://virusinfo.info

а имам и друг проблем от няколко дни при единично натискане на клавиш на мишката или клавиатурата пс реагира като двойно кликване от време на време

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

за мен много слаба програма :wors:

Стоби, това не са ти резултатите. Резултатите (лог файла/овете) са в архив/и. Не си играй без да имаш указания.

stivandim, как стигна до този извод, при положение, че не знаеш нищо за нея? И по пътя на логиката ти, защо в официалния форум на Kaspersky я използват?

Стоби, това не са ти резултатите. Резултатите (лог файла/овете) са в архив/и. Не си играй без да имаш указания.

stivandim, как стигна до този извод, при положение, че не знаеш нищо за нея? И по пътя на логиката ти, защо в официалния форум на Kaspersky я използват?

ползвал съм я и ми е много тромава :wors:

Ясно ми е колко сте я ползвали......за да използваш такъв специализиран софтуер трябва доста да се чете (например за АВЗ документацията е около 300 страници) ....тромава.......при изпълнениве на стандартни скриптове заема ресурс 30 Мб....По добре не се изказвайте неподготвен......съвет от съфорумец...:D

това са ми резултатите от сканирането с авз моля за упътване за отстраняване на забележките

Стоби ,ако искаш да ти се помогне чрез АВЗ направи следното:

- стартираш програмата и обновяваш базата данни

=>файл => обновление баз =>пуск

2vl8t8m.jpg

- изпълни..:

=> файл =>стандартни скрипти

2n73vd0.jpg

Слагаш отметка на номер 3 и натискаш: Изпълни отбелязания скрипт

2dsi7oh.jpg

След като завърши сканирането ти излиза съобщение ..генерира се лог-файл в архив.Той се намира в инсталационната папка на АВЗ ,в папка LOG.

Изпълни същата процедура но този път отметни стандартен скрипт номер 2.

Сканиранията ще отнемат време.Бъди търпелив!

Когато всичко завъши,може да си отвориш нова тема в съответния раздел или тук и да прикачиш архивите от папка LOG.....Желая ти успех!;)

Редактирано от icotonev (преглед на промените)

Пропуснах да пиша че,преди да започнете изпълнението е необходимо да включите драйвера за разширен мониторинг на системата AVZPM:

2qnmydx.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.