Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Високи градуси при AMD Athlon 64 3000+

Featured Replies

Здравейте на всички, нещо процесора ми дига температура над 62 "С, кажете какво да правя, вентилатора си работи, рампта ми е наред като не натоварвам видео катрата всичко си е ОК обаче ако взема да играя някакви игри и веднага почва да дига температура и почва да спича.

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Здравейте на всички, нещо процесора ми дига температура над 62 "С, кажете какво да правя, вентилатора си работи, рампта ми е наред като не натоварвам видео катрата всичко си е ОК обаче ако взема да играя някакви игри и веднага почва да дига температура и почва да спича.

Предполагам има радиатор върху процесора, издухай го с една прахосмукачка.

Сваляш целия охладител. Почистваш хубаво. Махаш старата термопаста /ако е имало/. Слагаш нова термопаста /на Artic Coling/. Връщаш охладителя. Кажи как е?

---------------------------------------------------------

Преди това обаче си обнови биоса!

То няма да навреди и ако кажеш какъв е процесора и с какво го охлаждаш... Щото може и 386 да е.... А ако споделиш и как е на пипане радиаторът му, дали пари...цена няма да имаш.

• Автор
Сваляш целия охладител. Почистваш хубаво. Махаш старата термопаста /ако е имало/. Слагаш нова термопаста /на Artic Coling/. Връщаш охладителя. Кажи как е?

Благодаря пичове, ама аз съм малко неграмотен... прахосмучих целия компютър и пак прави същата простотия, а термо паста къде трябва да се сложи явно е нямало. Трябва да я намажа на дъното на уребрената метална шина ли (ако това е охладителя ;) )...Питам се дали ще стане ако сложа по мощен вентилатор..? Вие кажете

Редактирано от milen8204 (преглед на промените)

Благодаря пичове, ама аз съм малко неграмотен... прахосмучих целия компютър и пак прави същата простотия, а термо паста къде трябва да се сложи явно е нямало. Трябва да я намажа на дъното на уребрената метална шина ли (ако това е охладителя ;) )...Питам се дали ще стане ако сложа по мощен вентилатор..? Вие кажете

След това "пояснение" те съветвам да се обърнеш към някой приятел с повече познания или към сервиз. Термопастата се нанася в тънък "филм" между процесора и охладителя. Не се маже в никакви ребра.

• Автор
След това "пояснение" те съветвам да се обърнеш към някой приятел с повече познания или към сервиз. Термопастата се нанася в тънък "филм" между процесора и охладителя. Не се маже в никакви ребра.

ама кое е охладителя ohmy.gif

То няма да навреди и ако кажеш какъв е процесора и с какво го охлаждаш... Щото може и 386 да е.... А ако споделиш и как е на пипане радиаторът му, дали пари...цена няма да имаш.

AMD Athlon 64 3000+ ми е процесорчето закачил съм му вече два вентилатора единия на него и един отстрани си духа и така.... иначе тчва металното над него си е хладно леко затоплено (около 25 "С) cool.gif

ама кое е охладителя ohmy.gif

AMD Athlon 64 3000+ ми е процесорчето закачил съм му вече два вентилатора единия на него и един отстрани си духа и така.... иначе тчва металното над него си е хладно леко затоплено (около 25 "С) cool.gif

Виж, разходи се до сервиз, ще олекнеш с 10-15 лева, ама поне нагледно ще разбереш кое/как/къде/защо. Иначе така по форума има опасност в скоро време да те видим пуснал тема в "Съвети за нова конфигурация". Не е сложно, ама първия път трябва да видиш как се прави.

cm_dp5_6i31d.jpg

Това, което е под вентилатора на снимката.

Значи махаш охладителя /трябва да имш такъв като на снимката, или подобен/. Слагаш термомопаста върху процесора. Трябва да е малко! Размазваш с една стара фонокарта. Не пипай с ръка и внимавай! Връщаш охладителя обратно. Казваш какво си постигнал.

----------------------------------------------------------------

По добре, както те посъветваха иди в сервиз /ако не можеш да се оправиш/! Най-важно е гледай какво правят /ако може/, че да се научиш.

Поздрави cool.gif !

Значи махаш охладителя /трябва да имш такъв като на снимката, или подобен/. Слагаш термомопаста върху процесора. Трябва да е малко! Размазваш с една стара фонокарта. Не пипай с ръка и внимавай! Връщаш охладителя обратно. Казваш какво си постигнал.

----------------------------------------------------------------

По добре, както те посъветваха иди в сервиз /ако не можеш да се оправиш/! Най-важно е гледай какво правят /ако може/, че да се научиш.

Поздрави cool.gif !

Добре даваш съвети на човека cool.gif как да нанесе пастата. Обясни и как да откачи самият охладител, че milen8204 сам казва:

... ама аз съм малко неграмотен ...
А какво ще се получи като отчупи някое крайче или зъб от самата поставка на охладителя ? Процесорът е с.АМ2.

После какво :)

Ето нещо за човека. ТУК има видеота как да:

Махне охладителя

Да почисти

Да нанесе термо паста

Да върне охладителя

Мисля, че едно видео е далеч по-добър начин за обяснение от които и да е текст!

Поздрави! cool.gif

Добре даваш съвети на човека cool.gif как да нанесе пастата. Обясни и как да откачи самият охладител, че milen8204 сам казва: А какво ще се получи като отчупи някое крайче или зъб от самата поставка на охладителя ? Процесорът е с.АМ2.

После какво :wors:

Аве човека каза, че е малко неграмотен а не много прост... остава да не може да си махне охладителя и ще го черпя една бира (безалкохолна) cool.gif

• Автор

[/quotе]

Така направих всичко и пак се пържи на 61 "С ...sad.gif , Свалих охладителя измих го изсуших го купих пасата намазах я със стара фонокарта и тъпия процесор пак загрява не ми е забил още ама мисля , че и това ще стана нормално ли е да работи на 62-62 "С?

я виш в biosa кво показват температурите че понякой път програмките лъжат.важно е да видиш дали радиатора е толкова топъл колкото покозва изгаси компа и го пипни, ето и от мен малко четиво за нанасяне на термопастата: http://www.computers.bg/statia.php?mysid=1073&t=7 cool.gif

Редактирано от lefkoto_89 (преглед на промените)

Влезни в BIOS-а на Hardware monitor. Там някъде ще пише Core Temp или CPU Core Temp. Кажи какво пише срещу надписа /ще е в градуси или фаренхайт ама кажи де/

Айде! cool.gif

• Автор
Влезни в BIOS-а на Hardware monitor. Там някъде ще пише Core Temp или CPU Core Temp. Кажи какво пише срещу надписа /ще е в градуси или фаренхайт ама кажи де/

Айде! cool.gif

Благодарая, че се занимавате ама...

sad.gif Пак пише 61 "С , колкото и на програмката (евереста)

Благодарая, че се занимавате ама...

sad.gif Пак пише 61 "С , колкото и на програмката (евереста)

А само да попитам, някога показвало ли е по-ниска температура? Да не се окаже, че биосът разчита температурата погрешно. Възможно е и датчикът да си е заминал.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

На теория е възможно на топлиния диод /дето е в процесора/ да му има нещо. Я кажи как е на пипане радиатора на процесора. Ако можеш да измериш температурата /на радиатора/ много ще помогнеш.

Редактирано от overclocker (преглед на промените)

• Автор
На теория е възможно на топлиния диод /дето е в процесора/ да му има нещо. Я кажи как е на пипане радиатора на процесора. Ако можеш да измериш температурата /на радиатора/ много ще помогнеш.

Аве не е като да пари, но си е топъл... Също така компа забива като дигне голяма температура (показва се черен екран) първо почва да се прецаква графиката почва да размазва фигурите и като дам да гледам приметно нещо във Ътубе на цял екран се побърква да загрява тъпия процесор как да проверя да не би той да е здал багажа нещо?

Аве не е като да пари, но си е топъл... Също така компа забива като дигне голяма температура (показва се черен екран) първо почва да се прецаква графиката почва да размазва фигурите и като дам да гледам приметно нещо във Ътубе на цял екран се побърква да загрява тъпия процесор как да проверя да не би той да е здал багажа нещо?

Аз мисля че проблема идва от видеокартата( с тези замазани графики и черни екрани) .Процесора ако прегрява ще се рестартира първо! А каква ли е тя?

• Автор
Аз мисля че проблема идва от видеокартата( с тези замазани графики и черни екрани) .Процесора ако прегрява ще се рестартира първо! А каква ли е тя?

ASUS Extreme AX300 (128 MB)

я погледни температурата на видео картата съгласен съм с nikk1,ако я нямя като температура значи сигорно няма датчик и остава пак другия начин с пипане на охладителя.

я погледни температурата на видео картата съгласен съм с nikk1,ако я нямя като температура значи сигорно няма датчик и остава пак другия начин с пипане на охладителя.

Точно Asus не греят много,но може някоя писта да е прекъсната(дано е това - за 5 лева ще ти я въстановят).Все пак Everest трябва да показва колко градуса е.Може и драйвера да се е скапал-причини много.Ако ти се занимава пробвай всичко което можеш,ако ли пък не носи го в сервиз.

edit: На първо време пипни охладителя на картата и виж как е ,ако се търпи е добре,ако не-ти си решаваш как да постъпиш!!!

• Автор
Точно Asus не греят много,но може някоя писта да е прекъсната(дано е това - за 5 лева ще ти я въстановят).Все пак Everest трябва да показва колко градуса е.Може и драйвера да се е скапал-причини много.Ако ти се занимава пробвай всичко което можеш,ако ли пък не носи го в сервиз.

edit: На първо време пипни охладителя на картата и виж как е ,ако се търпи е добре,ако не-ти си решаваш как да постъпиш!!!

Търпи се охладителя на картата, горещ е ама се тряе, аз имам малко завишен праг на болка ама...както и да е laugh.gif Кжете как да проверя дали ми е прекъсната линия на картата или кажете някой сервиз около станция Константин Величков на метрото в СОФИЯ , който като го остава суптринта мога да си го взема вечерта ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.