Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Батерия на лаптоп.

Featured Replies

Значии, попринцип лаптопа ми винаги работи едновременно с батерия и с кабел, включен в захранване.

Обаче снощи забелязах нещо. Батерията вместо 100 процента, ми дава 96. Даваше ми също Включен в захранване, не се зарежда.

Притесних се защо е така. Днес го оставих за малко само на батерия и после го включих в захранване и се зареди на 100 процента. И го оставих пак да си работи едновременно с батерия и в захранване-както винаги.

Обаче сега гледам, че е на 99 процента и пише Включен в захранване, не се зарежда, при положение, че въобще не съм го изключвала от захранването, даже и сега работи едновременно с батерия и в захранване. Изключих го от захранването и го включих пак, за да се зареди на 100 процента, но ми дава пак същото 99 процента, включен в захранване, не се зарежда.

Нормално ли е това? Дали пък това не означава, че има сериозен проблем с батерията?

Моля ви, помогнете.

нормално е , да не влизаме в подробности , притесненията ти ще почнат когато батерията почне да се зарежда до 60 после до 50 и накрая електрониката и съвсем ще я изключи и компа ще остане без батерия, ама ти си още в начален стадии , така че след 5-6 месеца си приготви нова

Значии, попринцип лаптопа ми винаги работи едновременно с батерия и с кабел, включен в захранване.

Обаче снощи забелязах нещо. Батерията вместо 100 процента, ми дава 96. Даваше ми също Включен в захранване, не се зарежда.

Притесних се защо е така. Днес го оставих за малко само на батерия и после го включих в захранване и се зареди на 100 процента. И го оставих пак да си работи едновременно с батерия и в захранване-както винаги.

Обаче сега гледам, че е на 99 процента и пише Включен в захранване, не се зарежда, при положение, че въобще не съм го изключвала от захранването, даже и сега работи едновременно с батерия и в захранване. Изключих го от захранването и го включих пак, за да се зареди на 100 процента, но ми дава пак същото 99 процента, включен в захранване, не се зарежда.

Нормално ли е това? Дали пък това не означава, че има сериозен проблем с батерията?

Моля ви, помогнете.

Не е ясно какво е състоянието на батерията. Аз също съм с лаптоп и за близо 3 - 3,5 години си прецаках батерията - не искаше да се зареди.

Оказа се (след посещение в сервиз и последващо рециклиране), че е трябвало 1 (един) път на 2-3 месеца да работя само на батерия докато се изтощи на 12-15 % и излезе съобщение, че батерията е изтощена и трябва да се премине на друго захранване - 220V.

След това лаптопа се включва в ел. мрежа и батерията се зарежда не по-малко от 16-18 часа. Също като при мобилен телефон.

При спазване на тези правила една нова или почти нова батерия издържа около 45-55 зареждания.

Разбира се между тези разреждания и зареждания батерията може да се ползва нормално.

Поздрави - elfi - [email protected]

• Автор

Ама аз постоянно го държа включен и си дава 100 процента, само снощи и днес, ама може друг път да е било също, ама да не съм видяла, не знам..

Лаптопът е на един месец-новичък.

Сега е на 98 процента. sad.gif

Кажи ми защо не си вадиш батерията когато е на кабел?!Много глупаво от твоя страна,защото една нова батерия е над 100$,ако искаш да купуваш през 5 месеца нови-добре.Изваждай я като е на кабел!

Кажи ми защо не си вадиш батерията когато е на кабел?!Много глупаво от твоя страна,защото една нова батерия е над 100$,ако искаш да купуваш през 5 месеца нови-добре.Изваждай я като е на кабел!

Брей как не съм се сетил да си вадя батерията, аве те тия дето ги правят тия лаптопи са обсолютни тикви и добре че има специалисти да дават акъли.

Батерията си има електроника която и следи заряда , разряда и т.н и автоматично я изключва от зареждане когато трябва и не е необходимо да се маха . Просто батерията си има живот какво толкова сложно за разбиране има . Аз лично да не кавам голяма дума ама съм сменил над 15 магазински гаранционни лаптопа , нямам случаи батерия да не почне да издава багажа след 6 месеца , но за това е лаптоп не да ми стой постояно в зарядното ами и да го ползвам на места където работи само на батерии.

Добре,нека си има електроника,ама какъв е смисъла да я държиш когато си на кабел а?За живота на батерията мога да ти кажа,че ако я съхраняваш както трябва ще изкара повече от лаптопа(да се използва само когато трябва),а ти като си имал 15 гаранционни лаптопа и батерията почнала да се прецаква след 6 месеца-добре,но нейния лаптоп е на 1 месец и вече издава багажа.Затова няма смисъл батерийте постоянно да са в лаптопа,а само когато няма възможност да се включи към ел.мрежата.И да добре ,че има разбирачи,тях не го слушайте-сменяйте батерийте през 5 месеца щом сте такива отворковци.

Редактирано от kostadinb (преглед на промените)

За живота на батерията мога да ти кажа,че ако я съхраняваш както трябва ще изкара повече от лаптопа(да се използва само когато трябва),

Ти имал ли си някога магазински лаптоп и запознат ли си с гаранционното му обслужване . Обикновено са с по 2-3 годишна гаранция марковите модели . И изрично е посочено че батерията в с една година гаранция, интересно защо. А ако отидеш да се занимаваш с гаранции ще ти намерят 1000 причини да те убедят че в тебе е проблема и не могат да го покрият и ще изхабиш нерви и разходи повече от една нова батерия. А какво е това да се използва когато трябва , то за какво е лаптоп да ми стой 24 часа включен в зарядното ли или да е с мен навсякъде .

Да знам кво е с тия гаранции,ама все пак не намирам смисъл батерията да е в лаптопа когато е на ток....

Да знам кво е с тия гаранции,ама все пак не намирам смисъл батерията да е в лаптопа когато е на ток....

Ами ако ти спре тока да можеш да продължиш работа

Да,добре ако спре тока,ама така се съсипва батерията по-бързо,отколкото ако я ползваш само когато нямаш възможност да си към тока

Да,добре ако спре тока,ама така се съсипва батерията по-бързо,отколкото ако я ползваш само когато нямаш възможност да си към тока

Това зависи от много параметри: производител, зареждаща схема, софтуер и какво ли още не. Така че такива крайни изказвания рядко са верни

Това е вярно за много неща! Все едно, ако е кола, да не я караш, че се съсипва. Тогава за к'во ти е?

Разликата между държането вънка и вътре е минимална.

Значи по-тази логика ако си имаш кола трябва да и вадиш акумулатора да не се съсипе :)

Повечето лаптопи са на принципа когато батерията стигне пълния си капацитет просто спира да я зарежда и почва да работи на зарядното /ако е пуснато в тока/ и така при работа батерията няма нищо общо със ел. мрежата. Накратко когато е включен в зарядното и батерията се зареди напълно лаптопа не я ползва.....

• Автор

^ Точно.

А и батерията ми не е почнала да издава багажа.

Днес питах човек, който разбира, и той ми обясни, че това е напълно нормално. Просто когато батерията се зареди напълно и лаптопа продължава да е включен в захранването, зарядното се самоизключва, и като падне до определена граница, пак се включва.

На принципа на климатиците: Включиш го на 24 градуса, работи докато стигне желаната температура, а като се понижи или повиши, пак се включва. :)

Ето един пресен пример днес. Правя на Photoshop един плакат като съм набръскал сума ти и леъри и какво ли още не ... та работя си аз и тока спира ... , а аз си бях включил лаптопа на ток ... и какво става ми нищо продъжавам работата си необезпокояван заради това ,че не си махам батерията .

Както вече казахте , дори и да ползваш лаптопа свързан към ел. мрежата , батерията не се зарежда ако заряда и е повече от определения минимум при който започва зарждане и обратното . :)

Просто е хубаво да не държите лаптопа постоянно на ток и поне на седмица 2 да разреждате батерията ( работейски с лапа) . :)

^ Точно.

А и батерията ми не е почнала да издава багажа.

Днес питах човек, който разбира, и той ми обясни, че това е напълно нормално. Просто когато батерията се зареди напълно и лаптопа продължава да е включен в захранването, зарядното се самоизключва, и като падне до определена граница, пак се включва.

На принципа на климатиците: Включиш го на 24 градуса, работи докато стигне желаната температура, а като се понижи или повиши, пак се включва. :)

Как ги измисли тези глупости ?

Зарядното зарежда батерията , докато достигне 100%, след това спира да я зарежда.Нотбука продължава да си работи на мрежово захранване(от зарядното).

След спадане на капацитета на батерията(за всяка е различно , може за 3-4 дена или повече) до85-90% зарядното отново я дозарежда.

Точно този вид дозареждания намаляват жизнения цикъл на батерията.

Толкова от мен. Успех cool.gif

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Аз съм установил за себе си няколко правила, които способстват батерията да изкара по-дълго:

1. Когато е сложена батерията, адаптора е изключен.

2. Когато е на адаптор, батерията е махната.

3. Когато зареждам батерията, лаптопа е изключен. Причина - прегряването скъсява живота й. Самата батерия загрява, докато се зарежда, а като добавим и топлината от процесора, харда и подсветката на екрана...

Колкото до това, че като ти спре тока, продължаваш работата си на батерия - така е, само че имам UPS преди адаптора и не ме касае.

Да имаш лаптоп не означава да си вързан отсякаде с кабели и с UPS-и...

Използването на батерия предполага, че не знаеш кога ще ти потрябва. Ако непрекъснато я вадиш, пропускаш голяма част от ползите. Освен това се появиха лаптопи, при които батерията не може да се извади, без компютъра да се разглоби.

Ако е желателно да се спазват някакви правила, производителя ще ги напише в опътването.

• Автор

Хмм, вчера пак бях само с батерия и после я заредих на 100 процента, зареди се, оставих го пак едновременно и тази сутрин като го включвам е 99 процента.

Аз съм установил за себе си няколко правила, които способстват батерията да изкара по-дълго:

1. Когато е сложена батерията, адаптора е изключен.

2. Когато е на адаптор, батерията е махната.

3. Когато зареждам батерията, лаптопа е изключен. Причина - прегряването скъсява живота й. Самата батерия загрява, докато се зарежда, а като добавим и топлината от процесора, харда и подсветката на екрана...

Колкото до това, че като ти спре тока, продължаваш работата си на батерия - така е, само че имам UPS преди адаптора и не ме касае.

съгласен съм, към 3 точка ще добавя при прегряване както всяка батерия тя избива,и от там започва проблема всеки ден на зарядното. cool.gif

Ми на Asus батериите ги слагат най-отпреде на лаптопа и на ширина в смисал са дълги и харда процесора и видеото не засягат процесора и така не загрява иначе на някои лаптопи е нахакана точно до процесора и и се прецаква....

Да имаш лаптоп не означава да си вързан отсякаде с кабели и с UPS-и...

Някъде да съм писал, че лаптопа ми е вързан постоянно с кабел?

...

Ако е желателно да се спазват някакви правила, производителя ще ги напише в опътването.

Мислиш ли? На производителя мед му капе на сърцето, когато скапеш батерията си за 6 месеца и дадеш над 100 долара за нова.

Ми на Asus батериите ги слагат най-отпреде на лаптопа и на ширина в смисал са дълги и харда процесора и видеото не засягат процесора и така не загрява иначе на някои лаптопи е нахакана точно до процесора и и се прецаква....

На моя Asus батерията е отзад, на по-малко от 2 см от процесора.

Много пъти е коментирано, м/би не точно тук, че това е погрешно.

Причини?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.