Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се преинсталира windows от скрит дял на Toshiba Satelite

Featured Replies

Как мога да форматирам C и да си инсталирам на ново windows като имам оригинален на някакъв скрит дял в лаптопа, но нали не мога да форматирам а трябва сигурно по някакав начин да бутна през този дял??????

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

• Автор
предполага се че става дума за лаптоп и виста - няма ли recovery cd?

имам скрит дял и на него е самия инсталационен уиндоус но не знам как да бутна през него за да мога да форматирам...мисля че нямам рековъри сд

имам скрит дял и на него е самия инсталационен уиндоус но не знам как да бутна през него за да мога да форматирам...мисля че нямам рековъри сд

я дай модела ма лаптопа , случаино да си с виста и да имаш инсталиран рековери менажер между програмите идващи с него .

• Автор
я дай модела ма лаптопа , случаино да си с виста и да имаш инсталиран рековери менажер между програмите идващи с него .

тосхиба сателит А200

тосхиба сателит А200

няма рековъри в папката на тошиба

тосхиба сателит А200

няма рековъри в папката на тошиба

Аз съм с compaq и с f11 като си стартирам компа влизам в рековери менажера

за каква папка говориш , start \programs нали

• Автор
Аз съм с compaq и с f11 като си стартирам компа влизам в рековери менажера

за каква папка говориш , start \programs нали

ми папката с всички неща за тошибата...драйвери тва онова...има си рековери но то си от уиндолса и не е актевирано просто трябва да бутна през скрития дял, но не знам как

Карай подред - първо кажи защо ти е скрит дяла, какво си правил, второ доколкото разбирам имаш инсталиран Уиндоус ХР ли е или Виста, но ти е изчезнал boot loadera на този Windows - обикновено този номер става ако си имал Виста и си инсталираш и ХР - тогава boot loader-a на Вистата изчезва и трябва да се преинсталира наново, аз си решавам този проблем с иидж файл...да ти кажа, че ако не виждаш този буут на Вистата си за преинсталация, тя запазва и двата буута, но ХР-то не...

ми папката с всички неща за тошибата...драйвери тва онова...има си рековери но то си от уиндолса и не е актевирано просто трябва да бутна през скрития дял, но не знам как

аве какъв win я го стартираи и виж дали няма опция за да ти направи рековери двд а като стартираш компа не ти ли излиза за момент преди да зареди ОС някои F ... за рековери

Карай подред - първо кажи защо ти е скрит дяла, какво си правил, второ доколкото разбирам имаш инсталиран Уиндоус ХР ли е или Виста, но ти е изчезнал boot loadera на този Windows - обикновено този номер става ако си имал Виста и си инсталираш и ХР - тогава boot loader-a на Вистата изчезва и трябва да се преинсталира наново, аз си решавам този проблем с иидж файл...да ти кажа, че ако не виждаш този буут на Вистата си за преинсталация, тя запазва и двата буута, но ХР-то не...

май не разбираш за какво става дума

• Автор

Не аз ами вие май не ме разбирате. така продават ве4е лаптопите. не ти дават диск а ти слагат инсталационния уиндолс в скрит дял за да мойе да го ползваш само ти. нямам никакав проблем с лаптопа просто искам да преинсталирам уиндоуса но не знам как става по този начин заштото за да форматирам трябва да бутна през инсталационния уиндоус по някакав начин, но не ми го дава като опция в биоса, значи има друг някакав начин сега разбрахте ли ме за какво говоря. не искам да си слагам пиратски искам да си ползвам този който имам в лаптопа на скрития дял. Умишлено е скрит за да няма достъп до него и от хора и от вируси ала бала. благодаря ви.

Не аз ами вие май не ме разбирате. така продават ве4е лаптопите. не ти дават диск а ти слагат инсталационния уиндолс в скрит дял за да мойе да го ползваш само ти. нямам никакав проблем с лаптопа просто искам да преинсталирам уиндоуса но не знам как става по този начин заштото за да форматирам трябва да бутна през инсталационния уиндоус по някакав начин, но не ми го дава като опция в биоса, значи има друг някакав начин сега разбрахте ли ме за какво говоря. не искам да си слагам пиратски искам да си ползвам този който имам в лаптопа на скрития дял. Умишлено е скрит за да няма достъп до него и от хора и от вируси ала бала. благодаря ви.

кой не разбира за какво става дума ве батка, добре че ме светна, ти като разбираш защо пускаш теми !!! Аз в скрития си дял за рековери влизам през f11 още с пускането на компа , отделно от старт\програми имам инсталиран фабрично с компа рековери менажер на hp и ако го стартирам мога да си направя рековери двд и да бутна от него и да възтановя всичко а скрития си дял да го изтрия ако искам за да имам повече място на харда

на хора като тебе и 1000 пъти да им се повтаря все тая

случайно като ти продадоха компа да имаш ръководство към него и да ти се мярка една обложка за dvd само на хартия като си направиш dvd то от рековери менагера на тошиба да си я сложиш на диска

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Пич, така е, прав си, скоро правих такъв лаптоп на Тошиба, но човека чийто беше ми даде диск, който си има софтуер за рековъри на Вистата, така че потърси го. Само с него можеш да си преинсталираш Уйндоуса, на скрития дял няма инсталационен Уйндоус, а готов инсталиран!

Успех!

• Автор
кой не разбира за какво става дума ве батка, добре че ме светна, ти като разбираш защо пускаш теми !!! Аз в скрития си дял за рековери влизам през f11 още с пускането на компа , отделно от старт\програми имам инсталиран фабрично с компа рековери менажер на hp и ако го стартирам мога да си направя рековери двд и да бутна от него и да възтановя всичко а скрития си дял да го изтрия ако искам за да имам повече място на харда

на хора като тебе и 1000 пъти да им се повтаря все тая

случайно като ти продадоха компа да имаш ръководство към него и да ти се мярка една обложка за dvd само на хартия като си направиш dvd то от рековери менагера на тошиба да си я сложиш на диска

само не разбирам защо се дразниш аз не сам казал 4е не разбираш, а че може би не разбираш аз какво искам да кажа. няма значение мерси за помощта, аз нямам рековери цд и за това питам дали няма друг начин.явно няма, а и нямам реkовери фабрично в програм файлс.ще потърся сд, а как го правиш ти в случая няма никакво значение защото hp и тошиба нямат нищо общо и всеки си е за себе си.скрития дял го виждам но не мога да бутна през него а и той е само 2 гб не ми пречи. мерси все пак, а за хора като мене не знам какво против имаш, ти дори не ме познаваш, аз просто попитах за нещо което не знам как става и за нищо не съм те светкал а ти обясних какво искам да знам, ако знаех как става нямаше да пиша тук. айде би хепи.

Пич, така е, прав си, скоро правих такъв лаптоп на Тошиба, но човека чийто беше ми даде диск, който си има софтуер за рековъри на Вистата, така че потърси го. Само с него можеш да си преинсталираш Уйндоуса, на скрития дял няма инсталационен Уйндоус, а готов инсталиран!

Успех!

ами не е инсталиран а е инсталационен пич. уиндолса е инсталиран в С, а този дял, като купих компа, beше видим а след като го инсталирах в С се скри и сега там е инсталационния. аз го виждам но не мога да бутам през него. благодаря ти пич жив и здрав.

Редактирано от cegavara (преглед на промените)

• 6 месеца по-късно...

Аз преди време имах един подобен случай на твоя с една Тошиба Сателит А 100. Тя си имаше готов възстановителен диск. Човека искаше да се преинсталира и дойде при мен. След внимателно прочитане на инструкцията за възстановяване в книжката и в самия диск процеса не тръгваше. Поставих въпроса в няколко форума и от един получих решението на въпроса. Стартирането на процедурата започваше с натискане на бутон „Це“, а не на Еф...“. Мисълта ми е пробвай при рестартиране да натискаш различни клавиши от клавиатурата и може от някъде да изскочи заека. Явно това е „запазена марка“ на Тошиба.

Рековери диска, който ти е на Ц е като си купиш компота да си направиш рековери дискове през менъджера, който ти казаха. Не знам да има директно буутване от тоя диск. Така че нагласи едно солидно количество дискове (за препоръчване ДВД), намираш менъджера и почваш. Иначе мой съвет е правенето на имидж на системата след прясно инсталиране (също така и на датата) върху твърдия диск и при евентуален проблем неговото ползване.

Най-често срещани са следните три начина:

1. Преинсталиране или поправяне от диск, на който е операционната система, получен с лаптопа (обикновено OEM версия). Извършва се след буутване от диска.

2. Възстановяване на операционната система от Back up диск, който трябва предварително сами да създадем с програма, доставена ни заедно с лаптопа. Извършва се след буутване от диска.

3. Възстановяване на операционната система от Recovery партиция. Стартирането става обикновено след рестарт и многократно натискане на бутона F8 и избиране на функцията “Repair your Computer”. При някои производители обаче има вероятност стартирането от тази партиция да става по различен начин, ако посоченият от мен начин не функционира, погледнете как е описано в ръководството.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.