Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква ПВЦ дограма да избера?

Featured Replies

Здравейте, Решил съм да слагам ПВЦ дограма във вкъщи, но не знам каква да бъде. Въобще не съм запознат с дограмите и затова не знам към коя фирма за дограма да се обърна. Моля, който има опит с това, вече е слагал или просто е в час с нещата да сподели и да ме насочи към някоя добра фирма и естествено възможно най-тънко като цена. Благодаря на отзовалите се.

Не знам от къде си, но моят съвет към теб е да се обърнеш към фирма която работи с ПВЦ профил Трокал и по-точно 5 камерния! Нямат равен! Вносители са им Ролпласт! Може ако си северно изложение и да поръчаш нискоемисионно КАТ-стъкло, макар че според мен това са излишни разходи, ти си решаваш айде успех

Ето ти фирма.

Аз лично съм много доволен от нея. Сложих си дограма "Salamander". Няма я в сайта, но я предлагат на доста добра цена плюс измазване в цената.

• Автор

Благодаря за отговорите. Има ли фирми, които да предлагат дограма и топлоизолация с монтаж? Ако има, по-добре ли е да ползвам услугите на такава фирма или да ползвам различни фирми за изолацията и дограмата?

Благодаря за отговорите. Има ли фирми, които да предлагат дограма и топлоизолация с монтаж? Ако има, по-добре ли е да ползвам услугите на такава фирма или да ползвам различни фирми за изолацията и дограмата?

Вече ти отговорих. Същата фирма ми сложи и топлоизолация.

Аз сега ще слагам ПВЦ дограма и изолация. Ще ползвам различни фирми, защото ще ми излезе по-евтино. За дограмата 5 камерният профил е най-доброто, но е и най-скъпо като цена. Аз се спрях на 4 камерен с незнам си там какво стъкло с доста по-добра шумо- и топлоизолация от алуминиевата, с комарници и двойноотваряеми прозорци (и на горе и на страни) и с малко отстъпка ми излезе с 500лв. по-евтино от 5 камерния профил и алуминиевата (с термомос). А разликата в изолацията не е кой знае каква между 5-камерния и 4-камерния профил. Съветвам те да събереш оферти за 4 камерен ПВЦ профил и да питаш за отстъпки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Ще ти направят такава и ще ти излезе доста по-евтино. :angry:
  • Автор

Аз сега ще слагам ПВЦ дограма и изолация. Ще ползвам различни фирми, защото ще ми излезе по-евтино. За дограмата 5 камерният профил е най-доброто, но е и най-скъпо като цена. Аз се спрях на 4 камерен с незнам си там какво стъкло с доста по-добра шумо- и топлоизолация от алуминиевата, с комарници и двойноотваряеми прозорци (и на горе и на страни) и с малко отстъпка ми излезе с 500лв. по-евтино от 5 камерния профил и алуминиевата (с термомос). А разликата в изолацията не е кой знае каква между 5-камерния и 4-камерния профил. Съветвам те да събереш оферти за 4 камерен ПВЦ профил и да питаш за отстъпки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Ще ти направят такава и ще ти излезе доста по-евтино. :idea:

tigertron, благодаря ти за съвета. Ще огледам и разпитам. Все още само разглеждам и разпитвам.

Алуминиева дограма с термомост е най-добрия избор.PVC-то е било винаги по-евтино от алуминиевия термомост защото е по-калпаво.Интересувай се и ще видиш че съм прав. Публикувано изображение

Алуминиева дограма с термомост е най-добрия избор.PVC-то е било винаги по-евтино от алуминиевия термомост защото е по-калпаво.Интересувай се и ще видиш че съм прав. Публикувано изображение

Не точно. Алуминий с термомост е най-скъпия материал, но една хубава ПВЦ изработка осигурява по-добра изолация!!! Дори с термомост се случва алуминия да набира конденс и да има лоши последици за мазилката и/или тапетите. А пък и е почти 2 пъти по-скъп. Докато ПВЦ-то е доста по-евтино и осигурява доста добра изолация. Така че евтин и добър вариант е ПВЦ. Производителите й дават живот от 30 години, което никак не е малко. То и алуминият кара толкова.

То на днешно време човек не смее да препоръча която и да е фирма. Все пак ще кажа, че преди година сменях дограмата и се спрях на Алупласт. Петкамерен ПВЦ, с широкия стъклопакет (32мм), производител на профила и обкова Шуко, обикновено 4мм стъкло, двуосово отваряне на всички крила. Доволен съм, зимата разликата беше повече от осезаема. Случих и на добра монтажна бригада. Мой приятел поръча след мен от същата фирма, но монтажниците си оставиха ръцете, всички панти са за реглаж. Фирмата за довършителните работи и топлоизолацията ми я препоръча момчето от Алупласт, което взе размерите. Доволен съм и от тях.

• 1 година по-късно...

Фирмата ви предлага качествена PVC дограма, произведена по европейски образец и машини, но с готовност би ви помогнала при избора на подходящия за вашия дом модел и конфигурация.

• 2 години по-късно...

Здравейте понеже и аз се бях шашнал до скоро каква да бъде дограмата ПВЦ или Алуминиева и колежки на жена ми я светнали за един сайт ( www.pvc-dograma.bg ) та като се почна та чак и обкова и стъклопакета си избрахме ние хахах :) Препоръчвам изборът на дограма да е със стъклопакет с Ка стъкло :D:) Успех и дано ви помогне както на нас :P

• 2 години по-късно...

Здравейте,

виждам, че темата е леко стара обаче искам да ви изпратя контакт с нашата фирма. "Лукспласт" ЕООД е фирма доказана на Българския пазар в производството на дограма, щори, зимни градини, окачени фасади и др.

Предлагаме производство на 5 или 6 камерна pvc и алуминиева дограма.Доставка и монтаж от специализиран екип, строителни довършителни дейности и извозване на демонтирана дограма ако е налична такава.

Фирмата работи по немски стандарт с немски профили, които обхващат средния и висок клас в света на дограмите.  На нашия уебсайт имаме сектор с изградени от нас обекти, той ще Ви помогне да видите нивото ни на професионализам и качество.

Редактирано от capnemo
за реклами се плаща! (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Имаше фирма започваща с "в" някой дали се сеща? 

Погледни в http://dograma.start.bg

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Вкъщи сме с врати и дограма на Карабулев. Вратите са шумоизолиращи. Прозорците са много хубави и са от дърво а не имитация. Но ти искаш ПВЦ

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.