Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избора на видео карта

Featured Replies

Моля да ми помогнете в избора на видео карта,ще я използвам главно за игри и съм максималист особено в това отношение.

Процесорът ми е : TripleCore AMD Phenom 8600S,2300MHz (11.5 x 200)

Дънна платка : Asus M2N68 (Narra3)

Видеото е вградено GeForce 6100 nForce 430 (512MB)

RAM:2Gb DDR2

Няма конкретен лимит за цената просто и да се охарча целта е да държи влага поне до другата година.

Ако информацията е недостатъчна кажете ми да я допълна.

Предварително Благодаря.

Кажи конкретен лимит то без лимит всеки ще ти предложи карта на космическа цена cool.gif

Няма конкретен лимит за цената просто и да се охарча целта е да държи влага поне до другата година.

Ако тази цена ти е по джоба - цък

Препоръчвам ти 4870. Ще ти държи повече от година.... Не се баламосвай по разни двуядрени карти...

Не знам какво ти е захранването, но ти трябват 500 вата, от там всичко нагоре е плюс, но не е изискване.

Ама и ти ме кефиш TripleCore AMD Phenom 8600S, тоя процесор баси изгъзицата, то и Феном процесорите са много прехвалени да беше зел Котлон 6000+, 6400.

А до видеото не си написал кви пари, засега АТИ Радеон води класацийте по производителност, но си иска и загранване с 350-450 вата нестава. В крайна сметка всичко си е пари!

Вземи 1 9800GT за 200 лева и няма да имаш големи проблеми

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

До изключително интелигентния потребител piro2004:

Само да те информирам, приятелю, че Феном Х3 са зверски добри процесори за парите си... Единствената причина да не се харчат като топъл хляб е, че игрите не са оптимизирани за повече от 2 ядра... Което означава, че там те изостават... Недей да пишеш глупости, щото си нямаш на идея, че феном х3 са страхотни процесори... Единствената причина да съм с Атлон Х2 е, че си зех компа, когато нямаше феном... Следващия ме блазни много 8750, който на тестовете (освен на игрите) маже половината 8-ма серия на Интел... А да ти кажа, много хора ползват компютрите не за игри, а по предназначение...

До автора... 320лв ти е 4850... Земай и забравяй, че някога си имал нужда от видеокарта... Другата възможност ти е 4870... Която и от двете да вземеш - вземай АСУС... Имат 2 основни предимства:

1. Програма за регулиране оборотите на перката на видеото за да не прегрява

2. Мааааааааалко по-производителни от Сапфир моделите са (в рамките на 5 или 6% по мои груби изчисления :grimace: )

2. Мааааааааалко по-производителни от Сапфир моделите са (в рамките на 5 или 6% по мои груби изчисления :) )

Toва не е вярно. С изключение на новите нереферентни платки които се появиха в последните 2-3 седмици, всички останали HD4850/4870 са абсолютно еднакви карти, правени в една фабрика, но на края на конвейера им е залепен различен етикет(Asus, GB, Sapphire, XV...) в зависимост за коя фирма ги произвеждат. Различни като производителност от референтните са Sapphire Toxic фабрично клокната на 675/2200, Xpert Vision Sonic- фабрично клокната на 685/2000 и други подобни.

До изключително интелигентния потребител piro2004:

Само да те информирам, приятелю, че Феном Х3 са зверски добри процесори за парите си... Единствената причина да не се харчат като топъл хляб е, че игрите не са оптимизирани за повече от 2 ядра... Което означава, че там те изостават... Недей да пишеш глупости, щото си нямаш на идея, че феном х3 са страхотни процесори... Единствената причина да съм с Атлон Х2 е, че си зех компа, когато нямаше феном... Следващия ме блазни много 8750, който на тестовете (освен на игрите) маже половината 8-ма серия на Интел... А да ти кажа, много хора ползват компютрите не за игри, а по предназначение...

Phenom 8600

3DMARC06 CPU CORE

cinebench

common_cpus

Извинявай ама Интел и АМД по качество не може да ги сравняваш, а и доколкото помня Феном х3 излязоха след Феном х4 и са една крачка назад, а на човека му трябва компютъра да играе игри което Атлон 6ххх показва по добра производителност при игрите от Феном ако не греша. Ако ще го превръщаш в спор има си тема ИНТЕЛ ВС. АМД!

А за пича дет пита за видеото да си земе 1GeForce 9800 ще му върви сичко поне близките 2 години няма смисъл да се ръси много пари за видео

HD4870 е много по-добра от 9800, като 9800 има много модели...

Lyudmil, казвам ти какво видях из нета като тестове... В този ред на мисли видях, че МСИ 4850 е малко по-добра от сапфир, освен това видях, че асуса е малко по-добра от мси... Пък и не знам що ти требваше да го пишеш тва за производството... те асус надали си имат завод да си произвеждат джаджите...

еми че 4870 е много по-добра от 9800ГТ спор няма ама е и 300лева отгоре :) ако има пари да сложи 4870х2 ама тва видео ще му струва повече от РС то cool.gif

HD4870 е много по-добра от 9800, като 9800 има много модели...

Lyudmil, казвам ти какво видях из нета като тестове... В този ред на мисли видях, че МСИ 4850 е малко по-добра от сапфир, освен това видях, че асуса е малко по-добра от мси... Пък и не знам що ти требваше да го пишеш тва за производството... те асус надали си имат завод да си произвеждат джаджите...

Не се ли сещаш защо еднакви платки показват различна производителност в тестовете в нета? hint: Тom's hardware бяха добили "слава" заради такива "безпристрастни" ревюта. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.