Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с DirectX 9.0c

Featured Replies

Значи проблема ми е следния :

Инсталирах DirectX 9.0c и в dxdiag си ми пише 9.0c ,обаче тръгвам да си инст игра и ми пише ,че трябвало да си инст directX 9.0c .Какво да направя опитах с happy Unnistaler ,обаче той иска някакъв windows setup disc ,дето не знам каде е ,за да си върна версията на 8.1 и после на 9.0c Публикувано изображение

Сега ще те ви светна всички. Въпросът за инсталиране на DirectX при инсталиране на игра е нещо съвсем нормално. Просто самият инсталатор е направен, така че винаги да пита дали искате да се инсталира DirectX. Това не означава, че вие нямате инсталиран DirectX или сте със стара версия. Аз лично винаги отказвам на тези въпроси, защото винаги използвам най-новата версия на DirectX от сайта на Microsoft.

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

• Автор

Ти лично не си разбрал проблема ми .. Той е не ,че ме пита дали искам да инст DirectX ,а ми казва ,че версията ми не е такава ,докато в DxDiag пише ,че е .

П.П. :activate не стана с кодеците ,но ми се иска различен от преинсталация на ПЦ начин Публикувано изображение

Редактирано от rapadu (преглед на промените)

Ами... може да погледнеш в регистрите да промениш стойностите - тоест да направиш така, че дадената игра да си мисли, че имаш DirectX 9.0c... Това обаче е много дълбоко нагазване ... И аз имах подобен проблем, оправи се с един преинстал.

тъй а след като ти каза че версията ти е различна от необходимата играта инсталира ли се? ако да, стартира ли я, за да отхвърлиш бесмислената нужда от преинсталл на дх? и като толкова искаш от мс си свали августовския и инсталирай и Bfaf е прав - играта пита заради самото питане, а не защото наистина нямаш дх или ти е стар и конкретно уиндоус сетъп диск си ти е диска на уиндоус от който си инсталирал

Сега ще те ви светна всички. Въпросът за инсталиране на DirectX при инсталиране на игра е нещо съвсем нормално. Просто самият инсталатор е направен, така че винаги да пита дали искате да се инсталира DirectX. Това не означава, че вие нямате инсталиран DirectX или сте със стара версия. Аз лично винаги отказвам на тези въпроси, защото винаги използвам най-новата версия на DirectX от сайта на Microsoft.

Аз понеже не разбирам много от компютри питам . Имам сащия проблем с DirectX 9.0c . Изтеглих си го инсталирам го но пак не става защото от това което разбрах това дето го инсталирам е upgrade на DirectX а при май се оказа че въобще нямам такъв . Така че ако може да ми кажете какжо да правя от къде да си дръпна нов DirectX за да може после като пусна този който имам DirectX 9.0c да upgade този които вече ще имам ? Публикувано изображение

от тука и само от тука

http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en

Дх си върви с Уиндоус - за ХР - 9, за Виста 10, така че не може да нямаш Дх

старт->рън: DxDiag, ентър и четеш на последния ред кво пише

някой ще каже ли как се работи с програмите (една от тях) DirectX happy unistaler & DirectX 9 Uninstaller for XP защото и на мен май прави мизерийки.също има ли опасноста да омажа нещо с тези програми.

Ти лично не си разбрал проблема ми .. Той е не ,че ме пита дали искам да инст DirectX ,а ми казва ,че версията ми не е такава ,докато в DxDiag пише ,че е .

П.П. :activate не стана с кодеците ,но ми се иска различен от преинсталация на ПЦ начин Публикувано изображение

Много добре е разбрал проблема ти. Не обръщай внимание, какво иска играта. След като я инсталираш просто си я играй и това е!

Всякакви въпроси относно версията на DX са само информативни (освен ако няма нещо омазано по ОС)

• Автор

Стария проблем никой не го разбра ,но въпреки това си го оправих и тогава брат ми зел ,че изтрил DirectX папката в regedit .. и сега нямам никакъв DirectX Публикувано изображение , а ако тръгна да инсталвам някакъв ми дава error и се чудя как да си го оправя Публикувано изображение

Не ми казвайте преинстал това си го знам ..

Стария проблем никой не го разбра ,но въпреки това си го оправих и тогава брат ми зел ,че изтрил DirectX папката в regedit .. и сега нямам никакъв DirectX Публикувано изображение , а ако тръгна да инсталвам някакъв ми дава error и се чудя как да си го оправя Публикувано изображение

Не ми казвайте преинстал това си го знам ..

Каква е видеокартата на компа ?

repair на уин-а (ако систем рестор не работи и/или няма предишна точка): само repair засега......

• Автор

repair на уин-а (ако систем рестор не работи и/или няма предишна точка): само repair засега......

За repair на win-a пак требва СD ,а аз немам

е добре с кво си си инсталирал уиндоус бе момче....?

Някои игри нетръгват,други си вървят,примерна грешка post-54928-1220896569_thumb.jpg ,Dxdiag казва че версията е 9.0c (4.09.0000.0904).Идеи? :whist::rolleyes: Несполучливо копие на Уиндос...!? мъка...мъка :)

Редактирано от ВАНКЕЛ (преглед на промените)

• 2 години по-късно...
Публикувано изображение аз имам същия проблем нo с това ,че някой беше казал горе че само пита дали искам да го инсталирам а при мен направо ми изписва че инсталацията не може да продължи. Иначе ДиректХ 9,0 го имам

Редактирано от pita6tiq (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

моля ви помогнете ми !! искам да играя на симс 2,но щом я инсталирам ми излиза това съобщение какво да правя? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif ~> failed to initialize direct 3d .Please make sure directx 9.0c has been installed on this system.the applicacion will now terminate ?

Редактирано от gabby777 (преглед на промените)

Имах подобен проблем с Heroes 5 - просто изтеглих dll файла с DirectX 9.0c (около 2МБ) и го сложих в bin директорията на инсталационна папка на играта и всичко тръгна от раз. Може би трябва този файл да се добави, където са другите dll файлове, за да го ползва играта. :)

Редактирано от Vic7us (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Имах подобен проблем с Heroes 5 - просто изтеглих dll файла с DirectX 9.0c (около 2МБ) и го сложих в bin директорията на инсталационна папка на играта и всичко тръгна от раз.

Може би трябва този файл да се добави, където са другите dll файлове, за да го ползва играта. :)

Значи щом импортна файла във rld архива ще тръгне инсталацията така ли?

П.П. Не стана http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Аре все има някой който е инсталирал фифа или нба и му се е случвал този проблем. Плс помогнете. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от pita6tiq (преглед на промените)

от тука и само от тука

http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en

Дх си върви с Уиндоус - за ХР - 9, за Виста 10, така че не може да нямаш Дх

старт->рън: DxDiag, ентър и четеш на последния ред кво пише

9c върви със sp3, ако си със виста или 7 се инсталира отделно щото 10 и 11 са отделни (11 има инструкциите за 10, но и 11 и 10 нямат нищо общо с 9)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.