Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно вентилатор

Featured Replies

Най-вероятно си блокирал вента.Провери ли къде стърже?Виж по перката къде има следи от стържене.Ако вента не се е въртял,или се е въртял прекалено бавно,захранването ще е горещо,разбира се.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Мамкаму и животни.Чак сега забелязвам какви балами има на този свят(не се отнася за автора на темата , а за тез дето са му асемблирали компа).Да му обърнат захранването обратно на човека ;):speak::wors: .А иначе вента може да е блокирал от опрял в него кабел(често се случва , кабелите стават по пластични от жегата и натоварването и провисват) в следствие от обръщането на захранването.А може при сглабянето тоз дето го е сглабял да е забелязал това тракане при правилно сложено захранване и умишлено да го е обърнал обратно , за да избегне тракането. :)

Вентилаторът на правилно монтираното захранване върти ли се изобщо ?

Да, вентилаторът се върти!

Най-вероятно си блокирал вента.Провери ли къде стърже?Виж по перката къде има следи от стържене.Ако вента не се е въртял,или се е въртял прекалено бавно,захранването ще е горещо,разбира се.

Не съм го блокирал.Отворих кутията завъртях вентилатора и не стърже.Не е по решетката (то ако беше по решетката щеше да трака и в обърнато положение както беше преди, ама преди не стържеше).Направих експеримент.Отново обърнах захранването с главата надолу и вентилаторът спря да трака и вътре не е чак толкова топло, захранването може да се пипне.

Мамкаму и животни.Чак сега забелязвам какви балами има на този свят(не се отнася за автора на темата , а за тез дето са му асемблирали компа).Да му обърнат захранването обратно на човека :rolleyes::):wors: .А иначе вента може да е блокирал от опрял в него кабел(често се случва , кабелите стават по пластични от жегата и натоварването и провисват) в следствие от обръщането на захранването.А може при сглабянето тоз дето го е сглабял да е забелязал това тракане при правилно сложено захранване и умишлено да го е обърнал обратно , за да избегне тракането. :wors:

Незнам защо са ми го сложили така,може да е заради тракането ама не съм сигурен...Да може да е от кабел който пада когато платката е към тавана а вентилаторът е на долу.За това не проверих.Ама утре вече ще проверя.До сега не съм имал сериозни проблеми освен натискането на стартовия бутон два пъти ама и това не съм го имал от 2-3 месеца.От две години съм с обърнато захранване...

Редактирано от WarriorWithin7 (преглед на промените)

Да, вентилаторът се върти!

Не съм го блокирал.Отворих кутията завъртях вентилатора и не стърже.Не е по решетката (то ако беше по решетката щеше да трака и в обърнато положение както беше преди, ама преди не стържеше).Направих експеримент.Отново обърнах захранването с главата надолу и вентилаторът спря да трака и вътре не е чак толкова топло, захранването може да се пипне.

Незнам защо са ми го сложили така,може да е заради тракането ама не съм сигурен...Да може да е от кабел който пада когато платката е към тавана а вентилаторът е на долу.За това не проверих.Ама утре вече ще проверя.До сега не съм имал сериозни проблеми освен натискането на стартовия бутон два пъти ама и това не съм го имал от 2-3 месеца.От две години съм с обърнато захранване...

В следствие на опирането в нещо,(щом не е надрана перката,значи най-вероятно кабел,затова провери дали изолацията му е цяла) вента не се върти с необходимата скорост и затормозява допълнително охлаждането.Spire са доста горещи захранвания,затова понеже сега вентилатора изтласква освен собствения си горещ въздух и този от кутията,температурата изглежда е висока.Ако освободиш нормалните обороти на вента,не се притеснявай.Обаче си мисля,дали въздушния поток в кутията ти е добър,и дали не е причина за част от греенето.

И аз имам един въпрос.

При пускане на компютъра вентилатора на захранването ту спира да се върти, ту продължава.

Това е няколко минути след това се оправя, но доста шуми.

Трябва ли да го сменя с нов или може да се ремонтира?

И аз имам един въпрос.

При пускане на компютъра вентилатора на захранването ту спира да се върти, ту продължава.

Това е няколко минути след това се оправя, но доста шуми.

Трябва ли да го сменя с нов или може да се ремонтира?

Може да се смаже но е силно препоръчително да се смени с нов. Поне ако зависеше от мен бих го засилил през прозореца/вратата и един нов. Няма място за експерименти в случая и така ти препоръчвам да направиш :rolleyes:

Определено да. По-добре е да го смениш, защото само със смазване не е сигурно че ще се оправи. Коварното в случаи като този е че може съвсем да забие, ти да не го видиш и после да изгори заедно с други компоненти по машината. Следователно един хубав вентилатор, който ще издържи години, ще ти спести доста главоболия.

По темата и на мен ми се случи нещо подобно. Беше на първия ми компютър с едно китайско чудо. Зглабям го, пускам го, гледам перката не мърда. Свалям захранването за тестове - върти се. Накрая се оказа, че като затегна всичките винтове на PC кутията, ламарината натиска пластмасовия обков на вентилатора, той се деформира леко и така спира перката. Решението беше да оставя вентилатора по-свободен, като го закрепя само с един винт.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.