Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лаптоп hp

Featured Replies

Много рядко се отбивам в тези раздели, но след като се мъчих няколко часа и установих, че сама няма да се справя, реших да се обърна към вас.

С риск да попадна в темата за бисерите, споделям какво ме мъчи. biggrin.gif

Значи имам проблем с лаптопа - модела е HP Compaq 6720s. Проблема се състои в това, че не чувам звук - мога да слушам само чрез слушалки, но не и без тях. Разръчках всичко за което се сетих, отделно последвах всичите съвети, които намерих в Help and Support, но въпреки това, звук си не чувам и това си е.

Някакви идеи?

П.П: Лаптопа е в гаранция, но реших първо да се обърна към вас, защото не съм в България и не съм сигурна точно къде трябва да отида за да ми помогнат, пък и плюс това си забравих гаранционната карта в България.

Благодаря предварително. :lol6:

• Автор
Я пробвай в Sounds and Audio devices properties> Sound >Sound Playback> Advanced> Speakers> Speaker Setup и от падащото меню избери Laptop stereo speakers > Apply> OK .

Това е за ХР !

Мерси, но нямам опция Sound Playback :)

1117768_orig.jpg

Странно...

Мерси, но нямам опция Sound Playback :)

В средния таб е това - Аудио - 709f04bce9c2a538.JPGцък

• Автор
Кога изчезна звука? Причина! Или никога не е имал звук през говорителчетата ?

Ами в началото брат ми го ползваше, защото нещо мрежовата му карта не бачкаше и един ден просто звука изчезна. :angry:

Той каза, че нищо не е пипал и няма никаква представа защо се е получило така...

Деинсталирай драйвера на звука, почисти регистрите, свали оттук звуковия драйвер и го инсталирай отново. Ако пак не стане, използвай System Restore и върни системата към дата, когато е имало звук.

(има още един-два варианта .... но, пробвай първо с преинсталация на драйвера)

Не е необходимо да имаш гаранционна карта. Продажбата на всеки ноутбук HP се регистрира на сервизния сайт на HP. Всеки оторизиран сервиз има достъп до там и може да провери на коя дата и в коя държава е продаден. Няма причина да не ти признаят гаранцията в държава от европейският съюз. Сращал съм подобен проблем точно с този модел на 2-3 бройки, който се оказа хардуерен.

HP имат така наречения "recovery partition". При стартиране на ноутбука чрез натискане на F11 започва инсталацията на чисто, като се форматира твърдият диск. Ако имаш някаква информация си я запази на външен носител предварително. Това е единствения 100% начин да разбереш дали е софтуерен или хардуерен проблем. Ако и след инсталацията няма звук проблема е по-сериозен и е за сервиз.

Най-малко вероятно е нещо да се е прецакало по хардуера,ама се пак закарай го в сервиза

• Автор

Мерси много за помощта - днес мисля да потърся сервиз, но ще имам в предвид съветите на kokomil за драйверите на звука, ако случайно датчаните ми искат някакви звездни суми за ремонт. :line dance:

Ти си от Дания така ли?Сигурно ще е солено ,ама все пак късмет

• Автор
Ти си от Дания така ли?Сигурно ще е солено ,ама все пак късмет

Да, в Дания съм и точно това ме притеснява, че тук цените са не солени, ами направо морско солени.

Дано имам късмет, да...

Да, в Дания съм и точно това ме притеснява, че тук цените са не солени, ами направо морско солени.

Дано имам късмет, да...

Ами на племенницата ми и поискаха 200 евро за преинсталация, като софтуера трябваше да бъде предоствен от нея ;) И тя го донесе на батко си в БГ, хем без пари, хем я почерпаха sad.gif

Така, че стягай се в кръстчето и го оправяй :)

• Автор

А аз си мислех, че гаранцията може да помогне...

Я пробвай и с преинсталация с F11, ако не ти се занимава с драйвери. Лесно е ! Седиш, чакаш и наблюдаваш . Бива ли да им изсипеш една чанта пари за подобна манипулация ;) (щото и те ще направят същото)

Виж, после ако не се оправи ...наистина можеш да им го оставиш, но при хардуерен проблем при всички случаи ще задейства гаранцията.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.