Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко тъп въпрос за Compiz

Featured Replies

Много ми е интересно изобщо тва нещо за какаъв дявол се ползва...Според мене само затормозява бързината на опер, система, например Убунту лети без него (лично мнение). Ако може някой да ми обясни - защо е толкова важен и защо всички толкова искат да го ползват? Ако е даси правя екрана на кръгове - ми според мене няма абсолютно никакъв смисъл от него......

никой не те задължава да го ползваш... имаш абсолютното право да го спреш, махнеш и т.н.

• Автор
никой не те задължава да го ползваш... имаш абсолютното право да го спреш, махнеш и т.н.

Да де, ама исках да разбера за какво се използва, има ли някакво особено значение от него?

Много ми е интересно изобщо тва нещо за какаъв дявол се ползва...Според мене само затормозява бързината на опер, система, например Убунту лети без него (лично мнение). Ако може някой да ми обясни - защо е толкова важен и защо всички толкова искат да го ползват? Ако е даси правя екрана на кръгове - ми според мене няма абсолютно никакъв смисъл от него......

Всички го искат, защото е модно, и всеки иска да има на десктопа си нещо, което да свири, танцува и т.н. Трудно ми е да разбера такива хора, но то си е техен проблем. Обикновено аз намалявам ефектите на средата, която ползвам на нула, защото така и така върша 98% от работата в терминал :-)

• Автор
Всички го искат, защото е модно, и всеки иска да има на десктопа си нещо, което да свири, танцува и т.н. Трудно ми е да разбера такива хора, но то си е техен проблем. Обикновено аз намалявам ефектите на средата, която ползвам на нула, защото така и така върша 98% от работата в терминал :-)

значи наистина няма никакъв смисъл от него, аз по принцип го махам, изключвам и т.н., но ми беше интересно да разбера за какво служи :)

значи наистина няма никакъв смисъл от него, аз по принцип го махам, изключвам и т.н., но ми беше интересно да разбера за какво служи :rolleyes:

Въпрос на личен избор е. Аз искам ог компютъра да работи бързо, и графичната среда да ме разсейва възможно най-малко. За това и съм върл противник на подобни "извращения"

Аз не съм съгласен, че Compiz е само ефекти и глезотийки, въпреки че предлага тези неща.

Има някои много полезни функции при работа с много прозорци и десктопи, които могат да повишат производителноста ти при работа с компютъра. Ефекти като прозрачност, анимации на прозорци и т.н. наистина са само за "красота". Хубавото е, че може да настроиш кои неща да ползваш и кои не.

И все пак истината е, че Compiz "изяжда" доста от ресурсите на състемата (може да видиш някои цифри тук).

Редактирано от trosho (преглед на промените)

Въпрос на личен избор е. Аз искам ог компютъра да работи бързо, и графичната среда да ме разсейва възможно най-малко. За това и съм върл противник на подобни "извращения"

Споделям това мнение. Компютърът се ползва по предназначение и трябва да е възможно най-бърз и стабилен.

Аз лично съм скаран с всякаква мода :line dance: И съм против такива лъскави украшения, не само Compiz Fusion, но и другите подобни - Karamba, Emerald и т.н.

• Автор
Аз не съм съгласен, че Compiz е само ефекти и глезотийки, въпреки че предлага тези неща.

Има някои много полезни функции при работа с много прозорци и десктопи, които могат да повишат производителноста ти при работа с компютъра. Ефекти като прозрачност, анимации на прозорци и т.н. наистина са само за "красота". Хубавото е, че може да настроиш кои неща да ползваш и кои не.

И все пак истината е, че Compiz "изяжда" доста от ресурсите на състемата (може да видиш някои цифри тук).

Не разбрах кои са му полезните функции - това, че имало прозрачност ли? И защо са ти 10 десктоп-а примерно - не може да си събереш иконите на един ли ;) (не е заяждане, просто ми е любопитно)

Има някои много полезни функции при работа с много прозорци и десктопи, които могат да повишат производителноста ти при работа с компютъра.

По-скоро да я понижат ;)

а може би пуска 3д ефектите за игрите ...... :)

Редактирано от bademka (преглед на промените)

Не говоря за прозрачност, анимации и др. ефекти, които само черпят ресурси.

Има функции за превключване между прозорци и десктопи, които на мен са ми много удобни.

Ако твоят начин на работа е различен или не намираш тези функции (можеш да ги разгледаш в насройките) за полезни, просто не ползвай Compiz. Друг вариант е да изключваш Compiz, когато ти трябва максимална производителност.

Както казаха по-нагоре, това е въпрос на личен избор (хубавото е, че имаш възможност за такъв).

ПП. Няма връзка с 3D игрите, дори ги забавя.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...

98bbf05c89961615.png

loose bindings

indirect rendering

какво значат тези опции на компиз и най вече ме интересува за производителността

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.