Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за LCD монитор

Featured Replies

Здравейте,днес реших,че ще си купувам нов монитор

дайте ми съвет за един от тези:

http://pc.promoardes.com/peripheral/lcd-monitors/7670

http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=4305

http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=36971

Предварително благодаря !!! cool.gif

Редактирано от ceckomilev (преглед на промените)

Съвет за 1-я ---> НЕ ГО ВЗИМАЙ

Съвет за 2-я ---> -||-

Съвет за 3-я ---> -||-

Все застарели моделчета, които с нищо не могат да се похвалят (дори и с цена). Съдейки по тези монитори - не държиш нищо на 16:10, нито на 4:3. НО само като видиш 19" с 0,29mm pixel ... ЛОШО.

Виж Asus VW202SR - http://www.comtradebg.com/asus-vw202sr-p-2190.html или това LG - http://www.comtradebg.com/wide-l204ws-p-2377.html ... на същите пари са, а са далеч по-качествени.

• Автор
Съвет за 1-я ---> НЕ ГО ВЗИМАЙ

Съвет за 2-я ---> -||-

Съвет за 3-я ---> -||-

Все застарели моделчета, които с нищо не могат да се похвалят (дори и с цена). Съдейки по тези монитори - не държиш нищо на 16:10, нито на 4:3. НО само като видиш 19" с 0,29mm pixel ... ЛОШО.

Аз дори не съм наясно дали да е WIDE или обикновен. :angry:

Главният фактор е бюджета,а той е максимум 400 лева.Игри почти не играя-компютъра го ползвам за човъркане в нета и някое филмче от време на време.

еdit:Тези,които ми предлагаш гледам са само с аналогов вход - защо ?

Редактирано от ceckomilev (преглед на промените)

еdit:Тези,които ми предлагаш гледам са само с аналогов вход - защо ?

Първо - защото лично аз не виждам смисъл от цифровият вход, а ти няма да усетиш разлика.

Второ - защото са по-скоро бюджетни, но си имат големи братчета, които имат - http://www.comtradebg.com/asus-20lcd-vw202nr5ms-p-1308.html

Ами, като гледам за какво мислиш да го ползваш - да. За филми ти е ясно ... всички филми са 16:9 (би трябвало да са, но тия дето ги рипват правят някакви невероятни сметки и им излизат на 16:5), а тези, които са 4:3, излизат посредата на екрана с две черни ленти отстрани и образа си остава нормален.

А относно човъркането в нета - някои добре написани сайтове (като kaldata) се съобразяват с размера на монитора и използват абсолютно целия екран. Така можеш да събереш повече неща на един екран и е доста по-удобно, особено ако искаш да четеш някоя статия в която има и картинки и т.н. Има и сайтове (като моите), които са с фиксиран размер и са центрирани ... тогава от големият монитор няма особена файда. Но пак wide-а е по-добре. Ето ти снимка за да разбереш за какво говоря:

kaldata.JPG

odit.JPG

• Автор

Голямо БЛАГОДАРЯ.......дано до довечера да имам с какво да се похваля. cool.gif

Подкрепям. Само трябва да се внимава откъде се купува и как стои въпроса с гаранцията за изгорели пиксели. Аз като купувах се поинтересувах и не ми харесаха нещата при LG и Philips (а и на Philips им нямам доверие попринцип). Затова и се насочих към Асус.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, и на мен ми предстои поклупка на нов монитор. Харесал съм си тези модели:

Samsung SM-2053BW i_09038303.jpg

Samsung 2232BWMON22SAMSM2232BW_250x250.jpg

Samsung T200 Rose BlackMON20SAMSMT200_250x250.jpg

Samsung T220 Rose Black

Имам и няколко въпроса.

1.Каква е разликата между Contrast Ratio - DC 3000:1 (1000:1) (на 2232BW) и 8000:1 (на 2053BW) и съответно DC 20,000:1 (1000:1) на останалите два?

2. Дали има разлика в качеството между 2232BW и T200, защото са на една цена а големината им е различна.

Чувал съм че Samsung дават много дефекти, вярно ли е ?

Редактирано от SefdasS (преглед на промените)

Бегай от Самсунга, само това мога да ти кажа! Да, наистина дават много дефекти(горят пикселчета, и не само).

LG са далеч по-сполучливи, аз съм с такъв 2 г. вече и не е мръднал, а на ден му се събират 10 -12 часа работа, а понякога и повече!

Бегай от Самсунга, само това мога да ти кажа! Да, наистина дават много дефекти(горят пикселчета, и не само).

LG са далеч по-сполучливи, аз съм с такъв 2 г. вече и не е мръднал, а на ден му се събират 10 -12 часа работа, а понякога и повече!

То и аз съм с LG CRT от 4 години, няма и един изгорял пиксел, е поне така ми се вижда. Но ми се струва, че вече почва да ми вреди на очите и трябва да се сменя.

То и аз съм с LG CRT от 4 години, няма и един изгорял пиксел, е поне така ми се вижда. Но ми се струва, че вече почва да ми вреди на очите и трябва да се сменя.

ROFL ... На лампата не може да и изгори пиксел. При CRT проблемите са други - избледняване и свиване на картината. И LG и Samsung правеха добри лампи. Сега обаче ... LG продължават да вадят по някое читало моделче LCD, но за Samsung не бих казал същото. Затова и съм на мнение, че не си тръгнал в правилната посока. За жалост в българия трудно се намират нови модели на производители като HannsG, Eizo, защо не и ViewSonic, а тези, които се намират, са все скъпи (или морално остарели). Пълно е със Sony, Philips и т.н. ... които не са цвете за мирисане, но са залели пазара и се купуват.

Аз отново бих предложил Asus. Преките ми наблюдения ми говорят само хубави неща, но трябва да се има впредвид, че ползвам такъв само 4-5 месеца. Както и да е, не съм единственият човек във форума, който ще ти препоръча Asus. Виж първият ми пост в тази тема.

Аз най-вече ще го ползвам за интернет и гледане на телевизия. Включил съм си Булсатком през TV tuner - Аver Media и се чудя дали ще се вижда добре на Wide screen. Гледах настройките на тунера за Aspect Ratio и са следните: 4:3, 16:9, и Free. Някакви препоръки :ph34r:

Редактирано от SefdasS (преглед на промените)

Булсатком доставят HDTV, което автоматично те праща на WideScreen (16:9) - Избраните от теб монитори са 16:10 (16:9 монитор няма) и ще свършат идеална рабора за целата!

Само LG-то не взимай,иначе от другите 2 модела който да вземеш няма да сбъркаш.Успех.

Булсатком доставят HDTV, което автоматично те праща на WideScreen (16:9) - Избраните от теб монитори са 16:10 (16:9 монитор няма) и ще свършат идеална рабора за целата!

Off Topic

Всъщност на булсатком HDTV са само няколко канала и те се плащат допълнително. А иначе какъв е Aspect Ratio на обикновената телевизия?

Off Topic

Всъщност на булсатком HDTV са само няколко канала и те се плащат допълнително. А иначе какъв е Aspect Ratio на обикновената телевизия?

А какъв ще стане, когато се изпълни директивата на ЕС?

Само да спомена че компютъра ми е слаб.

P4 2.4

RAM:512

Video: Nvidia FX5500 128mb

Дали ще върши работа за да извади хубава картина на Samsunga ?

Здравейте, от известно време и аз проучвам мониторите и се двоумя между

няколко модела:

samsung 2253BW

Phlips 220CW8FB

разглеждах също и iiyama като възможност, но в последствие се отказах

Днес ходих в офис на "JAR" в Русе, за да питам дали Samsunga има гаранция за изгорели пиксели, оказа се че няма !Служителката ми предложи LG ама нямах време да го гледам. Някакво мнение за LG?

Днес ходих в офис на "JAR" в Русе, за да питам дали Samsunga има гаранция за изгорели пиксели, оказа се че няма !Служителката ми предложи LG ама нямах време да го гледам. Някакво мнение за LG?

Кое LG точно? Те имат няколко читави модела, които си заслужават ... и останалото е дроб.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.