Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-подходящ хард за RAID 0 ?

Featured Replies

а надежни?

може да си ги пооправили ,но аз на самсунг нямам доверие от преди време biggrin.gif

линка ти не работи

Ами, вземи си отвори storage review, и после, виж му цената-201 лв...А Seagate вече са едни дрънчащи боклуци, с 3-годишна реална гаранция!

Преди повече от година и половина ползвах райд от 2 320-ки , не съм имал нито един проблем , (ок8 месеца) но често сменям дъната на компа , и райда е повече играчка.

Успех cool.gif

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...32267&st=60 , коментар 72

• Автор

мерси на всички, спрях се на 2х640ГБ Сийгейт или 1ТБ Самсунг. Сийгейта обаче е много по-скъп в Мост отколкото в Жар, имат ли някаква разлика? И къде може да се намери тоя Самсунг RAID версия?

Определено не ти препоръчвам Seagate за RAID 0, не защото са лоши дискове, а защото просто не са оптимизирани за тази цел (самият firmware на устройствата не е пригоден за това). Най-често разпадане на stripe RAID се среща именно при тази марка. Hitachi и WD са по-подходящи за целта, като WD имат и специална серия - RAID Edition!

Samsung имат точно 2 модела качествени дискове и те са с маркировка Spinpoint F1. 1TB модела е на цена 268лв.

Знам че ще ме сметнете за идиот,но зо какво е RAID.Плс обяснете. sad.gifsad.gif

Знам че ще ме сметнете за идиот,но зо какво е RAID.Плс обяснете. sad.gifsad.gif

Чети тук. И никой няма да те сметне за идиот никой не се е родил научен :ph34r:

Чети тук. И никой няма да те сметне за идиот никой не се е родил научен :ph34r:

Хубаво четиво за начинаещи (изключая това че има доста грешки, които не пречат да се разбере идеята)

• Автор
Samsung имат точно 2 модела качествени дискове и те са с маркировка Spinpoint F1. 1TB модела е на цена 268лв.

за кой модел говориш? за RAID или за обикновения? Че аз обикновения мога да си го взема за 198, но RAID го намирам за 320-350..

RAID версията на Samsung опредлено не си заслужава цената, най-малкото защото е нерентабилно и "опасно" да се прави stripe RAID с 2Т масив, в/у Intel Matrix или nVidia платформа.

След като можеш да си намериш F1 обикновената версия за 200лв., силно ти я препоръчвам (но не за RAID). Ако ли все пак държиш на stripe, препоръката ми е няколко поста по-назад.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.