Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

14.09.2005 Ден на Free-Сърверите

Featured Replies

Днес 14.09.2005 година се проведе среща между представители на сървърите предлагащи безплатни хостинг услуги и НСБОП. На нея беше заключено, че предприетите досега мерки не са дали очаквания резултат, поради което всички свободни зони връщат пълната си функционалност. Екип от водещи юристи търсят разрешение на проблема с

разпространението на файлове с нелегално съдържание в тези сървъри.

До няколко часа търсачките отново ще търсят mp3 и файлове с големина над 100МВ.

Източник: setcom.bg

Ooops, току-що видях, че съм закъснял с новината и моля за извинение kal!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Добра новина :clap:

Аз само на иконка си го имам това FREE,и доставчика ми Софиянет ми каза да си го държа за украса на десктопа да laugh.gif

Сега чакам с нетърпение украсата ми да проработи :clap:

Хе-хе... Нека юристите да се потормозят със това какви мерки да вземат. Любопитно ми е дали фриийтата ще си възтановят позициите или ще продължат да залагат на Torrent системата.

• Автор

С цел да се оптимизира работата в тази насока бе създадена работна група от юридически експерти на организациите, защитаващи авторските права, представители на контент-провайдърите и експерти от НСБОП, които до края на този месец ще изготвят механизъм, чрез който да се осигури свободна работа на сървърите, за да не се ограничават правата на добросъвестните интернет потребители, но в същото време да се приложат предвидените в НК мерки срещу закононарушителите.

Ето и малко продължение, с източник Агенция "Фокус"

А ето ги имерките в Наказателния кодекс:

Чл. 172а. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който записва, възпроизвежда, разпространява, излъчва или предава чрез техническо средство или използва по друг начин чуждо произведение на науката, литературата или изкуството без необходимото по закон съгласие на носителя на авторското право, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Наказанието по ал. 1 се налага и на онзи, който записва, възпроизвежда, разпространява, излъчва или предава чрез техническо средство или използва по друг начин звукозапис, видеозапис, или радиопрограма, телевизионна програма, софтуер или компютърна програма без необходимото по закон съгласие на носителя на съответното право.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянието по ал. 1 и 2 е извършено повторно или са причинени значителни вредни последици, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба от три хиляди лева до пет хиляди лева.

(4) За маловажни случаи деецът се наказва по административен ред по Закона за авторското право и сродните му права.

(5) Предметът на престъплението се отнема в полза на държавата, когато принадлежи на виновния.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Урааа! :) Искам да изряза радоста и си от това, как от екипа на дата.бг първи оправиха търсачката си ;)

След като не може да се качва никъде, освен в data.bg и то не винаги и на не всички store-ове, ползата от свалената забрана не е особено голяма...

Първи пуснаха търсачката си бол.бг - още преди повече от седмица. mm.gen.wazzzup.net пък не я е спирал.

ЧЕСТИТО!!!

Аз бих казал, че през времето когато търсачките не работеха пак не беше особено трудно да си намериш това, което търсиш. Така че с тях или без тях...

Първи пуснаха търсачката си бол.бг - още преди повече от седмица. mm.gen.wazzzup.net пък не я е спирал.

<{POST_SNAPBACK}>

online.bg не близнаха задници на измислените представители нa bsa... веднага си измиха ръцете с едно лицензионно съглашения на сайта си, с което всеки автоматично се съгласява да изтрие изтеглена от него mp3 в срок до 24 часа

Здравейте,

От месец имам ADSL.

Мислех си че ще се скъсам от сваляне, ама се оказва че всико е орязано още при БТК.

Дайте някой free сървър който да достъпвам лесно.

От месец имам ADSL.

Мислех си че ще се скъсам от сваляне, ама се оказва че всико е орязано още при БТК.

<{POST_SNAPBACK}>

Нещата стоят по-различно. Нищо не е орязано при БТК, а по-точно потребителите на ADSL (и въобще на интернета на телекома) са отрязани от собствениците на някои фрий сървъри (в частност data.bg).

може да е тъп въпроса, ама не разбирам защо?!?

и все пак има ли фреее сървъри които могат да се достъпват от абонати на ADSL?

• 3 седмици по-късно...

Крайно време беше да разберат,че не е това начина да се реши "проблема" с разпространението на пиратски сд-та и музика...С малко закъснение - ЧЕСТИТО! :bye:

• 3 седмици по-късно...

Те тъжете за нещо което не може да се върне..., времето на Free-Сървърите

е отдава отминало. sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.