Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кажете ми какъв wide screen монитор да си взема

Featured Replies

Дайте ся да видим какъв монитор да си взема.Компютъра го знам вече какъв ще е :P

Така значи 20-22 инча да е до 450 лв

А и кажете си мнението за ето този http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529760

Аре чакам предложения. cool.gif

• Автор

Мерси много за предложението ейся питах един приятел за тоя монитор дето ми каза също ми го предложи и той и май този ще вземам ;)

Дайте ся да видим какъв монитор да си взема.Компютъра го знам вече какъв ще е :P

Така значи 20-22 инча да е до 450 лв

А и кажете си мнението за ето този http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529760

Аре чакам предложения. cool.gif

Същият монитор i_09040507.jpg

във ТЕХНОМАPKET е 339лв.

Спестяваш 80лв. за почерпка за новият монитор - ако избереш него ;)

Успех с покупката!

Е тва беше тъпо :P хаха ти за външен вид ли гледаш или харектеристики ? Ми не знам обади се във магазина и питай.

Виж и този .С по-малък пиксел е. :) Но най-добре на място в магазина да сравниш тези, които са ти харесали и според това , което видиш , избираш. cool.gif

Виж и този .С по-малък пиксел е.

Мда ... но това е за сметка на 1 см по-малък диагонал. Иначе вчера мислих да предложа и него. По-точно VK варианта с камерата - http://www.comtradebg.com/asus-vk221d-wide-p-2423.html ... Но съм напълно съгласен с теб - най-добре е да се видят и двата на място и да се реши. Все пак аз бих взел по-евтиния, не виждам смисъл да се дават тия 30 лева отгоре.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Предложените от mrik и xactor монитори са добри, но имат един основен недостатък (недостатък е за мен), нямат цифров (DVI) вход, което при такива големи резолюции може да е проблем.

Предложените от mrik и xactor монитори са добри, но имат един основен недостатък (недостатък е за мен), нямат цифров (DVI) вход, което при такива големи резолюции може да е проблем.

Съгласен съм с това и няма смисъл да споря, защото не съм се докосвал до цифров вход.

Погледни това

http://copylink-bg.com/product_info.php?cP...032cd86f3204618

TFT Монитор AOC 416V 24.1" wide [416V] 493 лв.

Увеличи

• Размер: 24.1 инча

• Резолюция: 1920x1200

• Контраст: 3000:1

• Яркост: 300 cd/m2

• 16.77 M цвята

• Максимален ъгъл на виждане: 160°/160°

• Време за реакция: 5 ms

• Звук: не

• Input: 1xDVI-D, 1xD-Sub

Като характеристики добре ... ама с тая HD резолюция ... трябва да се обмисли впредвид наличната видео карта. А и е над бюджета.

Като характеристики добре ... ама с тая HD резолюция ... трябва да се обмисли впредвид наличната видео карта. А и е над бюджета.

... а и е АОC biggrin.gif

• Автор

Това проблем ли е че няма цифров (DVI) вход и ако може ми кажете за какво служи :handshake:

Аз този дето съм посочил май има 20.1" Philips 200CW8FB 5ms 1000:1 300cd/m2 DVI TCO06 черен и като гледам в техномаркета на промоция ли незнам цена с ДДС: 339.00 лв доста доволно ми се струва

И за този пфилипс братовчед ми има такав самоче малко по стар модел от 1 год и е много доволен.Пък асуса 22 инча за тези пари ме устройва самоче това дви ме претиснява

Тоя Philips е със лошо харектеристики 5ms 1000:1 не е готин.Но както си решиш избора е твой.

• Автор

Ми незнам и аз само попитах пък ще видим.Един дето робити с компютри ми каза на асус са хубави ще му мисля там като ида. Ако има някой друго мониторче което става със (ДВИ ?) ми предложете

Редактирано от RePt1Le (преглед на промените)

Лично аз видях в Mutirama ASUS VW222S закачен директно за компютър в промоция. Образът при високата резолюция и аналговия вход е плачебен. Меко казано, беше размазан! Аз в момента ползвам BenQ FP93G. Отначало го ползвах с аналоговия кабел. При 1280х1024 черните букви имаха жълтеникава сянка. Реших и си купих DVI-D кабел и картината стана кристална. Да не говорим, че при DVI-D не се настройват геометрии и т.н. на образа. Така поне се елиминира интерполацията при използване на нативна резолюция на монитора.

Относно препоръките, единственото, като препоръчвам аз, е да си намериш монитор с DVI и по възможност гаранция за 0 изгорели пиксела. Марки ASUS, LG или PHILIPS. Успех!

ПС: Същия ден видях в Plesio ASUS VK222H. Но беше 509лв с ДДС. Малко надхвърляме бюджета...

Редактирано от troi4o (преглед на промените)

Тоя Philips е със лошо харектеристики 5ms 1000:1 не е готин.Но както си решиш избора е твой.

Не вярвай на това което пишат производителите.Повечето злоупотребяват с наивността на клиентите и пишат неща дето са смешни за разбиращите.Иначе тоя модел на Филипс не е лош,но имат и по-добри.Като се има в предвид че Филипс е една от трите компании които произвеждат матрици,е достатъчно доказателство че са напред с материала.Почти всички монитори на пазара са с матрици на Samsung и Philips.Скоро май видях и една Belinea с матрица на Hitachi,но може и да греша.

• Автор
Лично аз видях в Mutirama ASUS VW222S закачен директно за компютър в промоция. Образът при високата резолюция и аналговия вход е плачебен. Меко казано, беше размазан! Аз в момента ползвам BenQ FP93G. Отначало го ползвах с аналоговия кабел. При 1280х1024 черните букви имаха жълтеникава сянка. Реших и си купих DVI-D кабел и картината стана кристална. Да не говорим, че при DVI-D не се настройват геометрии и т.н. на образа. Така поне се елиминира интерполацията при използване на нативна резолюция на монитора.

Относно препоръките, единственото, като препоръчвам аз, е да си намериш монитор с DVI и по възможност гаранция за 0 изгорели пиксела. Марки ASUS, LG или PHILIPS. Успех!

ПС: Същия ден видях в Plesio ASUS VK222H. Но беше 509лв с ДДС. Малко надхвърляме бюджета...

Мерси много ще те послушам!

Вижте какво прочетох http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=94178 --> ASUS VW202SR 20" ? Този дето си дал като линк монитора има ли ДВИ гледам има DVI-D същото ли е ?

Редактирано от RePt1Le (преглед на промените)

Да, просто има няколко типа DVI, но мониторът е точно DVI-D. ТУК можеш да прочетеш каква е точно разликата между различните DVI.

Накратко.

DVI-D - дигитален интерфейс, който пренася само дигитален сигнал.

DVI-A - интерфейс, пренасаящ само аналогов сигнал.

DVI-I - интерфейс, комбиниращ аналгов и дигитален сигнал.

Там ще видиш и понятието Single и Dual Link. Това се отнася за способността за пренос на сигнал с висока резолюция. Мониторите обикновено са с Dual-Link.

ПС: Забравих да спомена. Видео картата ти също трябва да има DVI изход, за да можеш да ползваш дигиталния интерфейс.

Редактирано от troi4o (преглед на промените)

тоя монитор дето @xpleomax е дал е възможно най добрия за тия пари който даде някой с по добри характеристики на тая цена му казвам евала

Ами веднага: http://www.stealtech.org/?_cid=2&spid=8377

Samsung 22" T220 Rose Black 2ms 20000:1 300cd/m2 DVI Screen Size - 22"" wide Resolution

Това е най-новият модел на Samsung и е на изключително приятна цена 428.84 (без ддс). Mалко надвишава бюджета, но си заслужава. Освен това е и с много добър дизайн и отлични характеристики. За мен без съмнение това би бил изборът. Освен това, в една фирма беше на примоция и струваше 450 с ддс, но не си спомням коя беше тя.

0169313001218641624.jpgcali3386.JPG

Редактирано от Whiskey (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.