Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пада ми процесора, защо?

Featured Replies

Преди седмица си купих MSI Notebook VR610X - 253. Лаптопа беше без операционна система и аз му сложих WinXP SP2. Процесора е AMD Mobile Sempron Processor 3600+ 2.0 Ghz ...постоянно ми пада на 1.6 Ghz и като стане това се чувства забавянето на компютъра. А пък рама ми го дават да е 1 GB, a e 896 MB. Търсих се из биоса, ама нищо не намирам. :love:

Явно е включен някакъв енергоспестяващ режим, който ти намаля множителя, когато процесора не е натоварен, и явно не работи както трябва.

А паметта излиза по-малко заради видеото, което използва част от нея.

Благодаря за бързия отговор. Има ли някакъв начин да изключа този режим?

Търси в биоса опция Cool‘n’Quiet™ и я изключи. Това ще намали обаче капацитета на батерията.

Накратко ако не натоварваш процесора Cool‘n’Quiet™ намаля множителя му.По този начин се пести батерия и процесора се охлажда по-добре (не грее).Самия процесор работи на максимална честота когато го използваш за приложения , които го натоварват тогава работи на максималната си честота. :love:

• Автор

Cool`n`Quiet не намерих, но намерих "Enhanced Power Saving" ...беше на Enabled, сложих го на Disabled и за сега процесора не пада. Те хубаво са измислили това нещо ама като че ли системата на засича кога да си вдига процесора.

Ето останалите опции в Advanced на биоса:

- Power Now [Enabled] - това не мога да си го обясна за какво е

- Enhanced Power Saving [Disbaled] - беше Enabled

- PCI Latence Timer [64]

- Legasy USB Support [Enabled]

- Una Frrame Buffer Size [128]

- Current Uma Size [128]

Според вас нужно ли е да променям още нещо по биоса?

Когато съм на батерия, процесора ми пада чак на 799 Mhz...яко пести. Това може ли да се настрои да е малко по високо?

Когато съм на батерия, процесора ми пада чак на 799 Mhz...яко пести. Това може ли да се настрои да е малко по високо?

Разгледай множителите и Mhz-те на процесора в биоса.А най-добре го даваш в сервиза и го оставяш те да се оправят biggrin.gif

Редактирано от onzinasi (преглед на промените)

От контрол панела , в опцийте на захранването (power options\power schemes) избираш да е на" home\office desk", и би трябвало да не сваля честотата.

Успех cool.gif

• Автор
От контрол панела , в опцийте на захранването (power options\power schemes) избираш да е на" home\office desk", и би трябвало да не сваля честотата.

Успех cool.gif

Пробвах, нищо не става...пак си е сваля като е на батерия, даже пробвах и другите настройки... пак същото.

Ето това ми са всички настройки на биоса...разбира се има и още настройки за дата, часа, boot и пароли - те ми са пределно ясни. Кое от тези е множителя?

- Power Now [Enabled]

- Enhanced Power Saving [Disbaled]

- PCI Latence Timer [64]

- Legasy USB Support [Enabled]

- Una Frrame Buffer Size [128]

- Current Uma Size [128]

хора аз сега нещо не разбрах!

При мен също дават че лаптопа ми е 1гб но ми показва 800 и нещо си!!!!

Къде да го търся Cool‘n’Quiet?

Поздрави

Да не би видеото ти да използва shared memory.

хора аз сега нещо не разбрах!

При мен също дават че лаптопа ми е 1гб но ми показва 800 и нещо си!!!!

Къде да го търся Cool‘n’Quiet?

Поздрави

Да не би видеото ти да използва shared memory.

Ами аз не ги разбирам чак толкова.

Ако ми кажете как да проверя ще Ви кажа ;)

Ами аз не ги разбирам чак толкова.

Ако ми кажете как да проверя ще Ви кажа :P

имаш вградена видео карта, която е 128 mb памет, и реално си с 1 GB(RAM memory) - 128 mb(Shared memory) = 896 mb използваемост на РАМ паметта

имаш вградена видео карта, която е 128 mb памет, и реално си с 1 GB(RAM memory) - 128 mb(Shared memory) = 896 mb използваемост на РАМ паметта

И това означава, че не може да се направи да си пише 1ГБ така ли ?

Извинете ме за тъпите въпроси, но все някога трябва да ги науча.

Ако си купиш нова видео-карта и изключиш през BIOS вградената ще ти пише 1GB cool.gif

Ако си купиш нова видео-карта и изключиш през BIOS вградената ще ти пише 1GB cool.gif

Аха сега значи си остава така нали не може да се направи да си е 1ГБ :super:

E ... колко пъти да ти се каже, че не може? Eвентуално можеш да сложеш 64МВ за видеото и да ти станат 960МВ РАМ.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Нещо аз ли не разбрах ама вградените май трудно (почти невъзможно) се сменят.

А до колкото знам видео картата е вградена ohmy.gif

Вградената не може да се смени. Купува се нова (в случая с лаптопа "външна") и се използва тя, като в БИОС-а се дава disable на вградената и се вади тотално от употреба.

E ... колко пъти да ти се каже, че не може? Eвентуално можеш да сложеш 64МВ за видеото и да ти станат 960МВ РАМ.

Ок де може малко по спокойно да обясниш - не всички сме знаещи като ТЕБ......................................

Ок де може малко по спокойно да обясниш - не всички сме знаещи като ТЕБ......................................

Чакай, бе, човек. Аз съвсем спокойно си го обяснявам. "Е ... колко пъти" ... по-скоро с учудване го написах. Не съм вложил лоши помисли. И ... аз не съм от най-знаещите, така че ако ще почваш да учиш, ... гледай да ме изпревариш.

а каква е идеята да се слага външна видео карта или някакви подобни сложнотии? За мен по-лесен бърз и ефтин вариант е да си сложи пича още 1гб памет за 20-30лв или там колкото е и ще си има 1,8гб, все ще му стигне.

А относно процесора - пич, виж когато си на батерия, отдясно долу имаш една батерийка. Цъкаш с десния бутон и избираш пауър настройките - там имаш профили, можеш да му кажеш как да работи, на какво натоварване, според различните операционни системи, че не те знам на каква си са различни настройките, но във всички случаи са достатъчно, за да срършиш това, което искаш. Карай по по-лесните варианти, докато се научиш.

а каква е идеята да се слага външна видео карта или някакви подобни сложнотии? За мен по-лесен бърз и ефтин вариант е да си сложи пича още 1гб памет за 20-30лв или там колкото е и ще си има 1,8гб, все ще му стигне.

Идеята беше да си има така желания 1 gb ram, и хем да си има и по-добро видео, защото нали знаеш какво е Radeon X1270 (notebookcheck - 1043 точки на 3DMark 05 ) ;)

е той пича си е купил MSI лаптоп, ако не се лъжа, за кво му е каквото и да е било видео, лада с климатик ебаси ;)

е той пича си е купил MSI лаптоп, ако не се лъжа, за кво му е каквото и да е било видео, лада с климатик ебаси ;)

Ми то по тая логика защо му е 1 gb рам biggrin.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.