Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Е8400 или Q6600

Featured Replies

бъез въкпрос кои процесор е по добър за игри Е8400 или Q6600, аз клоня към Q6600 щото е с 4 ядра и уж за вбъдеще да върши повече работа ?

Q много ясно. Кво като в момента Е8ххх дават леко приимущество в игрите? :super: След година това може да се промени. Да не говорим, че с Quad-а ще можеш да правиш някой неща, например да записваш видео клип от игра на пълна резолюция с висок фреймрейт (тука влияе и видео картата), което ... е готино, ако си геймър и искаш да си запишеш някой реплей.

ати 4850 1гб рам ми е видеото

Значи няма да имаш проблем :super: Само от любопитство и евентуално да те предупредя нещо - какви са дъното и захранването?

• Автор
Значи няма да имаш проблем :super: Само от любопитство и евентуално да те предупредя нещо - какви са дъното и захранването?

Asus P5K-E/WiFi

real power M520

2x2GB crosair - ако така се пишеше

Corsair се пише. ;) Няма значение.

Като сложиш новия процесор (ако е Quad) да не забравиш да вкючиш 8-те пина за допълнително захранване:

Cables ... тези ги има в комплекта на твоето захранване

* 20/24 Pin Mainboard Connector

* Cable 1: 3 x 4-pin Molex connector

* Cable 2: 3 x 4-pin Molex connector

* Cable 3: 4 x SATA connector

* Cable 4: 4 x SATA connector

* Cable 5: 2 x 4-pin Molex and 1x floppy connector

* Cable 6: 2 x 4-pin Molex and 1x floppy connector

* Cable 7: 4+4-pin connector

* Cable 8: PCI-Express 6 pin connector

* Cable 9: PCI-Express 6 pin connector

* Cable 10: PCI-Express 8 pin connector

* Cable 11: PCI-Express 8 pin connector

за да не стане това:

da0d6f8180144647.jpg

Вчера говорих по въпроса с един от модераторите ... трябва да се включат и двата кабела. Дъното има 8 пина (има капачка на 4 от тях).

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор
Corsair се пише. ;) Няма значение.

Като сложиш новия процесор (ако е Quad) да не забравиш да вкючиш 8-те пина за допълнително захранване:

за да не стане това:

da0d6f8180144647.jpg

Вчера говорих по въпроса с един от модераторите ... трябва да се включат и двата кабела. Дъното има 8 пина (има капачка на 4 от тях).

при мене пише П4 от едната страна а от другата П5 и са 6 пинови

Тия 6 пиновите са за видео картата. Ако можеш погледни в кутията. Точно над процесора (и точно под захранването) най-вероятно е вкючен единят 4 пинов кабел. Трбява да имаш още един ...

• Автор
Тия 6 пиновите са за видео картата. Ако можеш погледни в кутията. Точно над процесора (и точно под захранването) най-вероятно е вкючен единят 4 пинов кабел. Трбява да имаш още един ...

проблема е че аз чакам след 15 дена доставка от Америка за дуното и процесора сега сум на старата щаига атлон +2400 1ГБ рам видео редеон 9950 128мб. сам сум си го зглобил ама преди 3г. несум слагал 2-ву ядрени процесори камоли пък 4 ядра :Д има ли нещо сложно. Сигурно звучи тъпо тоя въпрос.

а намерих 4П-новия замотан е в захранващия кабел

Не, слагаш го да легне в слота и това е. Само трбява да знаеш как да е завъртян, но те май си се монтират по един и същ начин от ... векове. Щом чакаш дъното ... виж това:

297_P5KE.jpg

Те там (черното е капачка и се маха) се вкючват 8-те пина (в твоят случай 2х4).

Тоя 4 пинов дето е замотан с 20 пиновият към дъното може да не е този, за който ти говоря. Преброй колко са пиновете (кабелите) на захранващия. Ако са 20, то тия 4 пина дето си ги намерил са допълнителните за новите дъна и ще трябва да ги вкючиш заедно с 20-те на новото дъно. Всичките кабели от комплекта ли са вързани към захранването? Те са модулни и могат да не се слагат всичките, ако не са необходими. Виж си някъде по кутиите дали не е останал някой.

ПП: Какъв ти беше въпросът ... а аз в какви размишления те вкарах. Надявам се да съм полезен.

• Автор

а ясно са забелезах че от тва захранване излизат 3 кабела един за дъното един 4 пинов и един 8 пинов значи слагам като махна капачката на дъното 8 пиновия на ли ?

http://www.coolermaster.com/products/produ...=22&id=2685 - тука видях

Редактирано от kiflajief (преглед на промените)

А ако захранването няма 8 пина?

Имаш два осем пинови за видео карта ... Не знам дали са същите като 8 пиновия за процесор ... Ако са, вършат работа, но в описанието на захранването е дадено, че има 2х4 пина ... които са за процесор.

А ако захранването няма 8 пина?

Има ... след като вървят с него в комплекта ... Иначе се взима такова - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16812887002

ПП: В сайта на CM е дадена различна информация от тази, която постнах по-горе (тя е от ревю). Но пак има 8 пинов кабел за CPU (само че не е 2х4).

Аз съм с Фортрон 350pnf... :baby::ph34r:

Еми тогава - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16812887002 ... Ама по-добре не слагай Quad на това захранване. biggrin.gif Иначе можеш да си сложиш и на Е8-ка, няма да навреди. Въпросът е къде в БГ може да се намери такъв кабеляк.

Еми тогава - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx...N82E16812887002 ... Ама по-добре не слагай Quad на това захранване. biggrin.gif Иначе можеш да си сложиш и на Е8-ка, няма да навреди. Въпросът е къде в БГ може да се намери такъв кабеляк.

Ами с Е8500 съм... то пише в подписа ми cool.gif

Знам, затова казах, че и на него можеш да сложиш и няма да навреди, особено при клок. Почнахме със спама. Аз спирам и отивам да чистя biggrin.gif:ph34r:

• Автор

мерси че ми каза за 8 пиновия кабел сигурно щях да муръгна 4 пиновия особено щом има и капачка на дъното. Пък като ми докарат половината части пак ще пиша да не збъркам нещо :ph34r:

• Автор

Имам нов въпрос сега тези дни се разрових из нета и разбрах за добри вентилатори за процесора които реших да е Q6600 G0 . ТА аз се спрях на 2 модела TRUE Black 120 и IFX-14 даите някои съвет кои е по добър за OC ?

• Автор
От двата, които си посочил IFX-14 е по-добрият.

А тия ли са наи-добрите за охлаждане зщото аз така разбрах?

• Автор
Освен най-добрите, са и най-скъпите :)

Има и по-евтино решение с почти идентично КПД: Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch RED SCORPION-S1283

Ятва е двапъти по-евтино и си има и перка :) , и стоя няма да има проблем за OC ?

добре кои от тия трите е наи тих и съответно да става за OC , защото четох че IFX-14 за да охлажда добре му трябват 2 перки и ставал много сшумен :)sad.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.